Anneannelerimiz çatır çatır doğururken yeni nesil neden sorunlu???

hira0131

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
474
199
Arkadaşlar yaa anneannem 4 çocuk sahibi...2 tanede düşük yapmış. Bilerek düşürmüş bu arada...Anneme gelince onunda 2 cocugu olmuş. Şimdi benim olmuyor Nedir bu kist olayları, infertilite, kısırlık..Ya eski kadınlar hamile kalmamak için can çekişirken bizler hamile kalmak adına kendimizi paralıyoruz.. Neden oluyor tüm bunlar..??? Anneannem yediğimiz, tükettiğimiz gıdalardan olduğunu söylüyor..hepsi hormonlu hepsi yapay...Bana ketçap, mayonez, çikolata, cips vs şeyleri bıraktıgın an cocugun olur diyor.. Allah uzun ömür versin kendisi 70 yaşında bu yazdığım gıdaların zerresini yememiş.. Ne kilo problemi var, ne tansiyon, ne şeker nede bir hastalığı..Tüm bunlar yumurtaların gelişmesini engelliyor diyor.. Kadıncagız haklı..Sadece ben değilim benim yaşımda olupta hamileye kalamayan cok arkadaşım var...Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda????

anneannene katılıyorum ne diyebilirim ki teknoloji yoktu radyasyon yoktu sentetik hormonlu gdo lu gıdalar yoktuki o zamanlar temizlik yapıyoruz her gün o kimyasalları soluyoruz onların da etkisi çok yaşıyoruz ölmüyoruz ileri yaşa gelmedikçe sorun yok zannediyoruz ama genetiğimiizi anatomimizi bozuyoruz farkında bile değiliz..bu kadr ilaç hormon yüklemesi yok onu iç bunu iç bitkisel şeyler şimdi bile çocuk olsun die her ne yapıyorsak eminim ki onlar da ileride sorun olarak karşımıza çıkacak..ama ne yapabiliriz ki bütün hayatımız bunlar odaklı olmuş ev iş güç hangi birinde bunlardan uzak kalabiliriz aza indirgeyebiliriz çok uğraşırsak belki ama kesinlikle kurtulmamız mümkün değil...unu evine alıp evde yapayım ekmeğini desen bile daha una yetiştirilirken zararlı hormon takviyeleri yapıyorlar.. arazin olacak bi dağ başına çıkacan evine kendi mahsulunu içine ne koyduğunu bilerek üreteceksin tabi hormonsuz tohum bulursan senden iyisi yok:))) kısacası ahir zaman hem bu dünyamızı hem öbür dünyamızı ister isteyerek ister istemeyerek bir şekilde etkiliyor..konuyu da nasıl buraya getirdim bilmiyorum ama içimi döktüm sanki :))))

Canım cok güzel anlatmışsın..Bende cok dertliyim..Yemicem, yapmıcam diyorum ama olmuyor..Vallahi bu zamanda en iyisi senin dediğin gibi bir dağ evinde doğayla başbaşa yaşıcaksın..Küçük bir bahçen olacak ekeceksin ,üreteceksin...Birde şu market ürünlerinden abur cuburlardan uzak kalabilsek...Cogu hastalığımız önlenecek..Bende polikistik over mevcut..En büyük dostu şeker vede kilo..Boyuma göre kilom iyi fakat şekere dur diyemiyorum..Ama kafaya koyup 1-2 ay şekerli ürünler yemicegim..Bakalım vücudum nasıl tepki verecek..

haklısın canım duramıyoruz engel olamıyoruz sen dene ama şekeri azalt kilo da az da olsa spora yönel bence ..ben geçen sene bi 6 ay her sabah düzenli olarak saat 6 da kalkıp 1 saat koşuyordum sahilde kaç km bilmiyorum ama neyse işte 3-4 kilo fazlam vardı çok değil ama yine düzensiz adetti bende de hafif pko var 10-15 gün sarkardı hep neyse spor yaptığım dönem hep günü gününe oluyordum çok iyi geliyordu spor vucut tepki veriyordu yani bu dediklerim nişanlılık dönemindeydi sonra evlenince sahile uzak kaldım eve koşu bandı aldım ama üşendiğimden çalışmayı bahane ettiğimden yapamıyorum ilaçlar da iyice kilo yaptı şiştikçe şiştim tedaviler sonuç vermezse spora odaklanacağım artık sende imkanın varsa mutlaka yap derim

Ananeniz çok haklı benim ananem 4 çocuk doğurmuş 4 tanede aldırmış en son dedemi kovmuş yanından gerçi benim iki çocuğum var inş sizinde olur en kısa zamanda

Hiç sorma canım bende evlendim her şeyden uzak kaldım..spora zaman kalmıyorki..işe arabayla git gel..yürüme yok..alışverişe keza aynı..bulundugum yer itibariyle tek başıma kalkıp yürüyüş yapacak durumum yok..1 yıldır evliyim..evlendiğim gün 53 kiloydum şimdi 59..6 kilo aldım.. boyum 165.. 5-6 kilo versem cok iyi olacak..

işte yine aynı sorun canım zamane.. canım sen yine iyiymişsin ki :)))) ben 165 boy evlenirken 59 kiloydum öyle çok zayıf değildim ama selülit kalmamıştı sıkılaşmıştım da spordan dolayı gayet fittim şimdi 68 kilo oldum bacaklarım kalınlaştı portakal yanımda pürüzsüz sayılır gonal f die iğneye başladım şimdi 1 ay ara verince 3 aylık klomenden kalan şişkinliğim tam azaldı derken gonal yine şişirdi iştah açıyor ödem yapıyor of cıldıracam şimdi diom spora başlarsam ya hamilelik olursa ara veririm bi anlamı olmaz çocuktan sonra başlim bi de dıom iğneyle de olmazsa ilaçları komple bırak spora başla öf öyle git gellerdeyim

canım bence erteleme ne kadar kilo verirsen senin için o kadar iyi...hamile olduğunu öğrendiğin an bırakırsın..:)çünkü biliyosunki hamilelikle birlikte kilolarda alınmaya başlanacak...ben işte soğan suyuna başladım..birazda yemegi elimden geldiğince kısıyorum..klomeni bende 3 ay kullndım her ay iki yumurtam oluştu 18-20 mm boyutlarında ama hiç birinde döllenme olmadı...ramazan dolayısıyla bu ay bıraktım...boşluktan istifade rejim vede soğan kürüne başladım. inşallah faydası olur polikistik denen illete...regl olayım ağustosta tekrar doktora gidip başlıcam sanırım.

Valla benim annemde kaynanamda çok rahat hamile kalmış . Biz 4 yıllık evliyiz eşimin sperm sayısı 18 Milyon . Annem geçen gün dediki ay çocuk doğurmaktadır mucize olmuş artık bu devirde dedi . Olmuyor napalım olmuyor ol deyince...

Hanımlar bendede pko denen illet var,hemde taa ergenligimden bu yana,14-15 yaşımdan beri hiç ilaçsız adet olmadım. 4 yılı geçkin evliyim. Yumurtan kendiliğinden hic büyümedi,iğne,ilaç,kür,alternatif tıp derken ,bi kaç kez büyüdü ve çok şükür bebeğim yolda
Allahım tez zamanda isteyen herkeslere nasip etsin inşAllah :)
Bu arada yumurtası olupta döllenme olmayanlar rahim filmini mutlaka çektirsinler ,ihmal etmesinler

Ben her ay adet olurum düzenli ,yumurtlarım düzenli , çatlar düzenli , hsg çektirdim temiz çıktı . Aşılama oldum tutmadı çok ilginç diyor doktor bile inanamıyor .

Bu çağın sorunu. .
Anneannem 5 tane Doğurmuş. .
2si de ölmüş karnında. . 7 eder..
Ben sıfır.
.

:) anneannem 6 babaannem 6 annem 3 ben 0 ...

Benim anneannem 10 tane ölenleri saymıyorum bile. ..babaannem o da 10 maşallah 5 teyzem 3 halam 7 amcam 5 dayım var

Haklisin tatlım su ara hiç canım istemiyor iğneler yaklaşık 10 yumurta yaptı bende ağrılarım var bakalim bu ay sonuç ne alacak. ..ona göre yapcam birseyler. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…