• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Anne ve Kayınvalidenin Dönüşümlü Bebeğe Bakması

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

zozum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
138
0
46
42
İzmir
kizlar merhaba, 3 aydan itibaren bebegimi birilerine emanet etmek zorundayim. annem ve kayinvalidem donusumlu olarakyasina gelene kadar bizde kalarak bakacaklar. bakici yerine bu yola basvuranlar var mi?

ben 15 aylıkken kendi çocuğumu o şekilde yapmıştım..çocuğun psikolojisi bozuluyor. çünkü her 2 annenin bakım şekli ve disiplini farklı.
aynı zamandada 2 anne arasındada sorunlar yaşanıyor. çünkü kendi anneniz ve kayınvalideniz birbirlerini eleştirmeye başlıyorlar.arkadan önden dedikodular vs. ve birde şunu söliyim, tek kişide baksa aileden birine baktırmayın. bir ömür boyu borçlu kalıyorsunuz..ve eğer mümkünse 3 yaşına kadar kendiniz bakın. 3 yaşından sonrada varsa imkanınız kreşe verin. sevgilerimle,

Son düzenleme:
Daha oyle bir tecube yasamadan dediklerin gibi olacagini dusundugum icin tecrubesi olanlarla konusmak istedim. benim iznim eylul basinda bitiyor ve kizimda 4. ayinagirecek. iyi bir bakici nasil bulurum, nasil yaparim bilmiyorum. annemlerinn sevgiyle bakacagi kesin ama dedigin gibi 2 farkli kisilik. 1 yasina kadar bu sekilde devam ettirmek cok mu zor olur hepimiz icin. arkadaslar lutfen yardimlarinizi bekliyorum

Bakıcının eline bırakmaktansa bu düşünce daha mantıklı.Bebek 3 aylıktan bir yaşına kadar anneanne ve babaanne tarafından bakılabilir.Zaten 7 ay gibi çok kısa bir süreden bahsediyorsunuz.

bence 1 yaşına kadar anlamazki çocuk 2 ayrı kişiliğin bakımından.
1 yaşından sonra olsa çocuk için psikolojisi için tabiki iyi değil.

bakıcıya vermektense çözümün daha mantıklı.
ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ömür böyu borçlu kalırsınız. her fırsatta söyler dururlar.

Daha oyle bir tecube yasamadan dediklerin gibi olacagini dusundugum icin tecrubesi olanlarla konusmak istedim. benim iznim eylul basinda bitiyor ve kizimda 4. ayinagirecek. iyi bir bakici nasil bulurum, nasil yaparim bilmiyorum. annemlerinn sevgiyle bakacagi kesin ama dedigin gibi 2 farkli kisilik. 1 yasina kadar bu sekilde devam ettirmek cok mu zor olur hepimiz icin. arkadaslar lutfen yardimlarinizi bekliyorum

sevgili arkadaşım, benim ilanım var sitede.. bebek yada çocuk bakmak istediğimi yazdım.senin açtığın konunun alt sırasında göz atarsan memnun olurum. Fakat size yazdığım ilk cevapta gayet samimi duygularımla ve tecrübe ettiğim için yazdım. yinede hisleriniz
ne diyorsa onu yapın derim. fakat şu bir gerçek, annenin baktığı gibi hiç kimse bakamaz. bebeğin fiziksel bakımdan ziyade ruhsal ihtiyaçları daha önemlidir. bir arkadaş demişkiii ' 1 yaşında çocuk anlamaz'. emin olun kiii bebekler çok zekiii. senden benden daha iyi anlıyorlar herşeyi:) endişelerinizi o kadar iyi anlıyorumkii!! Allah hayırlısını versin inşallah..

merhaba tekrar, bugun bir bakici adayi ile esimle birlikte gorustuk. cok icimize sindi. sonuc olarak donusumlu bakma isinden vazgectik ve guvenebilecegimiz birini aradik.insallah allah hayirlisiyla karsilastirmis olur..ama sunu ilave etmeliyim ki annemler bir sure bakicimizla yani kizimin ciciannesiyle birlikte olacaklar..kizim daha cok minik kiyamiyorum ki ..sevgiler-Allah kuzularimizi korusun

benim kayınvalidem baktı 5 aylıktı işe başladım ve 9 ay baktılar bebeğim ve benim içinde çok kötü günlerdi.
bebeğim için yaptığım söylediğim istediğim herşeye sırt döndü üsteleyince küstü alıntı surat yaptı. sonuçta oğlum yemek yemeyen altını bile zorla değiştiren bir çocuk oldu.şuan bakıcım var eylülde işe başlıycam ve çok memnunum ufak tefek seyler oluyor fakat büyütülecek kadar değil.

kayınvalidem yemiyor diye aç bırakırken bakıcımız aç diye hayıflanıp çeşitli oyunlarla onu keyifle yediriyor. sıkmadan bunaltmadan. mesala şimdi aşağıya indiler oğlum sabah güneşinialıyor. bunu ben söylemedim kendi söyledi.
kayınvalidem bakarken oğlum pusetini bile tanaımamıştı. şimdi geziyor çicekleri görüyor kokluyor, çocuk seslerini duyuyor renkleri insanları ayırt ediyor yürüyor. eve yorgun geliyor. ve meyvesini yiyip uyuyor.

ben 1 kişiyi kaldıramadım 2 kişiyi düşünmek bile istemiyorum. çocuk bocalar ve alışamaz. o yaşında anlamaz demeyin her seyi biliyorlar hissediyorlar.

şimdiden kolçay gelsin.

Son düzenleme:
merhaba tekrar, bugun bir bakici adayi ile esimle birlikte gorustuk. cok icimize sindi. sonuc olarak donusumlu bakma isinden vazgectik ve guvenebilecegimiz birini aradik.insallah allah hayirlisiyla karsilastirmis olur..ama sunu ilave etmeliyim ki annemler bir sure bakicimizla yani kizimin ciciannesiyle birlikte olacaklar..kizim daha cok minik kiyamiyorum ki ..sevgiler-Allah kuzularimizi korusun

sizin adınıza sevindim. evet bakıcınız alışana ve bebeğiniz bakıcınızı sevene kadar annenizin yanında olması güzel bir karar. ama anlamadığım, bakıcınıza neden cici anne diyorsunuz, anne bir tanedir cicide olsa bebeğimin bakıcısına cici demesini istemem.teyze abla vs demesi daha hoş olmaz mı???

dediginiz gibi teyze, abla hatta sadece ismiyle hitap etmesi de uygundur. kizim kendine yakin hissetmesi icin nasil hitap edecekse oyle olur. benim 2 tane ciciannem var biri babamin yengesi digeri annnemin yengesi..bizim ailede cicianne hitabi yaygin oldugu icin heralde bana garip gelmedi..

birde sanirim bakicimizin kizimizi cok sahiplenip benimsemesini istiyorum ki belki onunla konusurken tesvik etme amaciyla bu hitabi kullanabilirim..sonucta kizimla gunde 12 saat civari birlikte olacak...

benim kayınvalidem baktı 5 aylıktı işe başladım ve 9 ay baktılar bebeğim ve benim içinde çok kötü günlerdi.
bebeğim için yaptığım söylediğim istediğim herşeye sırt döndü üsteleyince küstü alıntı surat yaptı. sonuçta oğlum yemek yemeyen altını bile zorla değiştiren bir çocuk oldu.şuan bakıcım var eylülde işe başlıycam ve çok memnunum ufak tefek seyler oluyor fakat büyütülecek kadar değil.

kayınvalidem yemiyor diye aç bırakırken bakıcımız aç diye hayıflanıp çeşitli oyunlarla onu keyifle yediriyor. sıkmadan bunaltmadan. mesala şimdi aşağıya indiler oğlum sabah güneşinialıyor. bunu ben söylemedim kendi söyledi.
kayınvalidem bakarken oğlum pusetini bile tanaımamıştı. şimdi geziyor çicekleri görüyor kokluyor, çocuk seslerini duyuyor renkleri insanları ayırt ediyor yürüyor. eve yorgun geliyor. ve meyvesini yiyip uyuyor.

ben 1 kişiyi kaldıramadım 2 kişiyi düşünmek bile istemiyorum. çocuk bocalar ve alışamaz. o yaşında anlamaz demeyin her seyi biliyorlar hissediyorlar.

şimdiden kolçay gelsin.

cok zor bir donem gecirmissiniz..bende sezgilerim dogrultusunda donusumlu oldugu takdirdde sorunlarimiz olacagini dusundum hep..ben annemleri kirmamak icin yanlis birsey gorsem bile icime atacaktim. sonra dolup dolup olmadik biseye patlayacaktim..ama simdi bakicimizla tam ne istiyorsam acik acik konusabilirim guzelce..annemler mutlaka alinganlik gostereceklerdi..neyse bakalim nasil gunler bekliyor gorecegiz..

bakicinizdan memnun olmaniza cok sevindim..darisi basimiza kismetse pazartesi baslayacak ise..ben ise baslamadan 10 gun birlikte olabilecegiz..sevgiler

Şekil A da görüldüğü gibi yani ben :) şimdi babası bakıyor hatta ocak ayından beri ananesi trip yaptı babaannesi bakmıyor die eşimde işsizlik maaşı alıyor diye kimsenin kahrını çekmiyelim sen bak dedim bu ay sonunda işe başlıycak ama benim kendi annem bile olsa çekilmiyo yok ben olmasaydım yok öyle yok böylee sıkılıyorum kreş bulsam vericemde bizim oralarda kreş yok :97:

calisan anneler icin malesef cok zor bu konular..en son bakiciya karar vermemdeki sebepte annane veya babaanneninn ben daha iyi bakiyorum , sen su hatayi yapiyosun bilmem ne gibi bidi bidi laflardan korktugum icindi. cunku herkes herzaman en dogrusunu yapiyodur bu zamanlarda :))

kuzularimiz cok mutlu, huzurlu saglikli olsun..tek istegim bu

yaşayan biri olarak yazıyorum:
muhteşem doğru bir karar vermişsin..ama ne yap ne et kamera koy..güvensende koy için rahat olsun acaba yanlışmı yaptım deme asla..ben ilk bir yıl dönüşümlü baktırdım anneanne ve babaannemize,3gün biri 3 gün diğeri..üstelik sağolsunlar biz gelelim çocuğun düzeni bozulmasın demediler..sadece kar falan yağarsa geldiler eve,öğleyin alıp kendi evlerine götürürlerdi..onun dışında ilk bir yıl resmen:SÜRÜNDÜK eşimle..elimizde çantalar,hatta hatta yürüteçler mama sandalyeleri oradan oraya taşındık durduk..allahım ne işkenceydi..ha allah razı olsun orası ayrı..1 yaşına kadar kritik bir süreç var, çocuk istismara daha açık görünüyor algıları yerleşmediği için..o yüzden güvenli ellerde olsun istiyorsun..ama zor..akşam yemeklerini evimde yemeği nasıl özlemiştim..eve gelir gelmez üstümü başımı değiştirip şöööle içimden geldiği gibi yavrumu sevmeyi...:) küçük şeyler ama eksikliği hissediliyor işte..sonra bide tabi bebeği sahiplenme duygusunu onlarla paylaşmaktan sıkılmıştım..offf :) bebeğimin benim dışında herkese benzetilmesinden..bi tarafa giderim aynı dayısının bebekliği olur öbürüne giderim aynı halası :) baba ve anne olarak sadece verici ve taşıyıcı olmuştuk onların gözlerinde..üstelik "yemeği hazır" "çocuğuna temiz temiz bakılan" ŞANSLI anne bakışlarından da oldukça bıkmıştım..verdiğim mücadelenin asssssla ve asla takdir görmemesinden, görülmüyor oluşundan..bir gün ağladığımı hatırlıyorun işe giderken:bebeğimi bıraktım anneme,kan ter içindeyim,otobüse bindim işe gidiyorum.."allahım bana bir melek yolladın, birini daha yolla" diye yalvardım..ve bakıcım geldi hayatıma aynı gün..allah annemlerden de razı olsun, ama bakıcımdan da...şanslıyım bir buçuk yıl oldu hiç bir şikayetim yok Fatmamdan...bebeğimde çok seviyor onu..babaannesine giderken ağlayan bebek Fatmam gelince gık çıkarmadan baybaylarla uğurluyor beni işe:) yemeğini hazırlayıp bırakıyorum,gece saat 2 lere kadar yemek mutfak işlerindeyim ama değer..kendi evimde, kendi kurallarımla kendi konforum ve maddi imkanlarımla adıyorum çocuğumu kendime...sevgiyle para satın alınabilirmi? tabi ki hayır..ama anneannemi babaannemi ikileminde derimki :anneanne..anneannemi bakıcımı ikileminde derim ki:evet anneanne bebeğimi daha çok seviyor belki ama bakıcı daha iyi bakıyor..en azından "senide ben büyüttüm" olaylarına girip beni sinir etmiyor , dediklerimi yapıyor:)

valla bende sizi tebrik ediyorum.ne guzel anlatmissiniz nasil ikilemde kalinacagini, duygu hezeyanlarini, zorluklari. Allah ikimize de fatma yi yollamis bebislerimiz icin :))

Kamera sanirim koymamiza gerek yok simdilik cunku bizim kuzu en az 6 aylik olana kadar annem refakat edecek bakicimiza.sonrasi icinde iyice dusunmek lazim. biz ailecek bakicimiza guvenmek istiyoruz tum kalbimizle. Allah bizim yavrularimizi korusun.

:(( bakicimizin ilk haftasini birlikte gecirme sansimiz oldu. sukur ki boyle bir tecrube kazanabildik. yeni hayirli ve dogru kisiyi bulana kadar donusumlu bakima devam..:((

sanırım burada annelerin ve biz gelinlerin :) huyu giriyor devreye. çok kasmamak gerekiyor sanırım. kitap-proje çocuk olmasına gerek yok ki. sevgi alsınlar yeter bence. ki bu sevgiyi de annane ve babanne çok çok veriyor. ben bir sene izin kullandım sonrasında 5 ay anneler baktı dönüşümlü. şimdi ise bakıcı bulmak zorundayım ve çok üzülüyorum nasıl bırakırım bilmiyorum. kreşe mi versem diyorum daha 1,5 yaşında küçük kuzum diye. maddi olarak da zorlayacak. o yüzden keşke ayrı şehirlerde olmasaydık da bakmaya devam etselerdi diyorum.

iyi geçinin kızlar annelerle :))

merhaba tinkiminki, 2 haftadır kızıma annem bakıyor.resmen pamuklara sararcasına şefkat ve özenle kızım günlerini geçiriyor.kafam işteyken çok rahat. ama annem sürekli kalamayacağından dolayı mutlaka dönüşüm olacak . geçen hafta yeni bir bakıcıyla görüştük. şimdilik herşey olumlu gidiyor kendisiyle ilgili tek problem evimize uzak ve 2 aktarma yapmak zorunda kalacak. tabi kendi için zor olacak ama yine de denemek istediğini söyledi. nasıl biri diye sorarsanız öyle bakıcı gibi değil anne gibi duruyor.umarım hayırlı olur. işimiz zor çok zor..

işe başladığımdan beri benim kuzu beslenmeyi reddetmeye başladı. bu da ayrı bir sorun. beni de emmiyor artık. inatlaşmadan bu durumu aşmaya çalışıyoruz annemle. kilo alımı en öenmli aylarında sekteye uğradı. ama şükür sağlığı yerinde birazcık kapris yapıyor sanırım :))

merhaba tinkiminki, 2 haftadır kızıma annem bakıyor.resmen pamuklara sararcasına şefkat ve özenle kızım günlerini geçiriyor.kafam işteyken çok rahat. ama annem sürekli kalamayacağından dolayı mutlaka dönüşüm olacak . geçen hafta yeni bir bakıcıyla görüştük. şimdilik herşey olumlu gidiyor kendisiyle ilgili tek problem evimize uzak ve 2 aktarma yapmak zorunda kalacak. tabi kendi için zor olacak ama yine de denemek istediğini söyledi. nasıl biri diye sorarsanız öyle bakıcı gibi değil anne gibi duruyor.umarım hayırlı olur. işimiz zor çok zor..

işe başladığımdan beri benim kuzu beslenmeyi reddetmeye başladı. bu da ayrı bir sorun. beni de emmiyor artık. inatlaşmadan bu durumu aşmaya çalışıyoruz annemle. kilo alımı en öenmli aylarında sekteye uğradı. ama şükür sağlığı yerinde birazcık kapris yapıyor sanırım :))

Bence bebiş sana kapris yapıyor :1::1:

Back