- 17 Nisan 2015
- 695
- 755
- 34
-
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
Ekmegi tamamen kestim gozum tatli ve çıkolataya düşüyor ama yemiyorum yada az nefsimi doyuracak kadar aksam da youtube da leslie ile egsersiz yapıyorum 1 ayda 4 kilo verdim araya bayram girdi ucu kacti ama..Önemli değil bırakırım sporu. Zaten öyle aman aman birşey yaptığım da yoktu. Basit hareketler ve yürüyüş. Yürüyüşe bebek arabasıyla çıkıyorum zaten öyle çok aşırı tempolu değil. Oğluma da iyi geliyor yürümek.
Peki 6 aydan sonra sporun yani sıra yediklarinize dikkat ettiniz mi. Nasıl besleniyordunuz.
Ben genel olaran immün sistemine yani bağışıklığı desteklediği yönünde bilimsel bir makale referanslı bir haber okumuştum. Karaciğer de kullanılır böbrekte kullanılmaz demiyordu. Sizin bu konuda detaylı bir bilginiz varsa lütfen paylaşınHer kansere anne sütü önerilmiyor. Kafanıza göre alternatif ieyler kullanmayın.
Bu gününe göre değişiyor. Bazı zaman yeni emzirmeme rağmen ikinci emmesinde kendini aniden memede cekerse yüzüne süt fışkırıyor bazı zaman 2 saat emmesede memisler yumuşak oluyor. O gün yediklerime bakıyorum sonra tekrar aynisindan yiyorum her zaman aynı etki olmuyor. Sizin tavsiye iz nedirÇok ilginçtir ama benim ice tea sütümü arttırmıştı. Sizin bebeğiniz emen bi çocuk. Merak ettim acaba çok sütünüz var mı yani akıp üstünüzğ başınızı ıslatıyor mu 2 saate dolu dolu olup bi göğsünüz yetiyor mu. Cevaplar evetse bi önerim olacak hayırsa salla gitsin yorumı
Soğan kavurması doğal ayran ve kimyon üstüne tanımam heleki ayran otur bir sürahi iç sütüne bak ne oluyor sen bile kar gibi oluşuna inanamicaksin soğan kavurması sade yiyemezsiniz yumurtalı deneyin veya iki soğan bir küçük domates ile pişirin.merhabalar.
4.5 aylık oğlum suan 6600 gr. Boy 66 cm.
doğum kilosu 3700.
1. Ay 1.5 kilo
2. Ay 300 gr
3. Ay 800 gr
4.ay 300 gr
Bu 300 gr lamlar beni deli edecek arkadaşlar. Düzenli emziriyorum. Yediklerime çok dikkat ediyorum. Herşey organik. Yemedigim hiçbir şey yok. Dereotu ceviz fındık badem tahin , tahin helva, yeşillik günlük 3 lt su hergun yumurta ,rezene cayi(evde kendim denli yorum doğal olanindan) vb gıdaları süt kalitesi için ekstra tüketiyorum. Sigara alkol filan kullanmıyorum.
Ama çocuğun kilo alimi yok. Bayramdan önce tartıldı 6600 bugün hala 6600. Arada en az 15 gün var. E bu çocuk ne ara kilo alacak.
Çocuk doktoru na götürdüm 15 gün sonra yine gel takip edelim dedi. 5 aylık olduğunda doğum kilosunun 2 katı olmasına bakarız biz dedi ama galiba biz o kiloyu yakalamayacagiz. Sadece anne sütü alıyor. Ben süt kalitesini artırmak için ne yapabilirim.
Şimdilik kilosu normal gibi ama böyle devam ederse sıkıntı olacak. Ben şimdiden onlemimi almak istiyorum.
Çok saçma olacak ama günlük spor yapıyorum daha doğrusu fırsat buldukça desem daha doğru olur.(30 40 dakika yürüyüş . Birde fırsat bulursam plates) O etkilemiyordur değil mi.
Tablet işe yaradı mı acabaAnne çayını ebebekten aldım. Bira mayasını ise eczaneden. Brewer’s yeast with b12 diye geçer. Bir buçuk yıl önce 85e almıştım. Günde toplam 6 tablet kullanıyorsun, 250 tane var. Neredeyse 1.5 ay yapıyor. Oğlum ayda 1300-1500 gr arası alıyordu kiloyu :) tabii ben iki saatte bir 40 dk emziriyordum. Uyusa da çekmiyordum memeyi. O dinlenip dinlenip gene emiyordu.
Bir de soğan pidesi yap, o da güzel süt yapıyor :)
Tablet işe yaradı mı acaba
Ne güzel maşallah yaaEvet orada da belirttiğim gibi çok güzel kilo alıyordu o dönem :) kullanmasam belki gene alırdı bilemiyorum ama ben biraz garantici olmak istedim. Bir de gaz yapmasın diye kimyon çayı yapmıştım kendime, o sütümü kesilme derecesinde azalttı. Onda sonra başlamıştım zaten. Sonrasında da güzel kilo aldığı için bırakmak istemedim.
Ne güzel maşallah yaa
Ben de sipariş yeni verdim
Hayırlısıyla işe yarar inş
Aminnn çok sağolİnşallah sen de faydasını bol bol görürsün :) hayırlı olsun bebeğin de, güzellikle sağlıcakla büyüt inşallah.
İlk gelen sulu süt bebeğin su ihtiyacını karşılamak içindir, bu çok yanlış bir uygulamaİlk sütü 3 dk süreyle sağıp onu atıp kalan yağlı ve kaliteli sütü bebeğe emzirmek gerekiyor. İlk sğt daha sulu ve faydasız bi süt o yüzden bebek ilk sütü alıp karnı doyuyor ama kilo aldırmıyor yağlı değil. O yüzden sütü çok olanlara önerim ilk 2 3 dklık sağdıkları sütü direk dökmeleri ve kalan sütü memeden bebeklerine emdirmeleri. Böylece bebişler daha çok kilo alacak
Gerekçelerini anlattım araştırmalarım ve gözlemlerim bu yönde. Uygulamak istemeyen dr a danışır farklı yollara başvurur. Bu yorumumla kimseye bi zarar verdiğimi düşünmüyorum. Kendi sütüm de inanılmaz fazlaydı ve kızımda da benzer şeyleri yaşadım.İlk gelen sulu süt bebeğin su ihtiyacını karşılamak içindir, bu çok yanlış bir uygulama
Bir doktor edasıyla bir arastirma görevlisi edasıyla burada bunları söylemek çok abes duruyor. Süt bebeğe bahşedilmiş, sağıp dökmek için değil ve 'ön süt' ün sulu olması da yi e bebeğin su ihtiyacı içindir.Gerekçelerini anlattım araştırmalarım ve gözlemlerim bu yönde. Uygulamak istemeyen dr a danışır farklı yollara başvurur. Bu yorumumla kimseye bi zarar verdiğimi düşünmüyorum. Kendi sütüm de inanılmaz fazlaydı ve kızımda da benzer şeyleri yaşadım.
Selam tekrardan solgar bira mayası ile sütüm arttı demiştiniz, kaç günde etkisini gösterdi hatırlıyor musunuz? Benim 3 gün oldu . Öyle hevesle başlamıştım ki inanarak . Kargo geldiğinde bile sevinmiştim. Anlamıyorum neden yaramadı. 15 kişiye sordıysam üçü olumsuzdur. Çayların bitkilerin yaramadığı biçok kişiye yaramış. Umutlu olayım diyorım ama mümkün değilEvet orada da belirttiğim gibi çok güzel kilo alıyordu o dönem :) kullanmasam belki gene alırdı bilemiyorum ama ben biraz garantici olmak istedim. Bir de gaz yapmasın diye kimyon çayı yapmıştım kendime, o sütümü kesilme derecesinde azalttı. Onda sonra başlamıştım zaten. Sonrasında da güzel kilo aldığı için bırakmak istemedim.
Selam tekrardan solgar bira mayası ile sütüm arttı demiştiniz, kaç günde etkisini gösterdi hatırlıyor musunuz? Benim 3 gün oldu . Öyle hevesle başlamıştım ki inanarak . Kargo geldiğinde bile sevinmiştim. Anlamıyorum neden yaramadı. 15 kişiye sordıysam üçü olumsuzdur. Çayların bitkilerin yaramadığı biçok kişiye yaramış. Umutlu olayım diyorım ama mümkün değil
Amin. Bi süre daha bekleyeyim.1 hafta sonra 3 aylık inşallah. Regl olmamla ilgisi var mıdır?Öncelikle stres yaparsan hiçbir şeyetki etmez. Ayrıca belki etki etmeye başlamıştır ama stresin engel oluyordur ya da sen fark edemiyorsundur. Biraz oluruna bırak, bol dinlen, bol su iç ve düzenli kullan. Mutlaka etkisini görürsün. Ben de hemen etkisini görmedim, bir süre sonra fark ediliyor zaten. Bir de ben maltana içiyordum günlük. O da fayda ediyordu ama onun yerine ebebekten falan vitamom tarzı şeyler alabilirsin. Bol sütün olsun inş. Bebeğin kaç aylıktı?
Amin. Bi süre daha bekleyeyim.1 hafta sonra 3 aylık inşallah. Regl olmamla ilgisi var mıdır?
TeşekkürlerrBence vardır çünkü ben regl olunca sütüm inanılmaz azalıyordu. O dönemlerde özellikle o tableti kullanıyordum. Sütüm artmasa bile yağlanıyordu, bu da kilo alımı demek. Bol soğanlı kısır ya da bulgur pilavı da çok güzel süt yapıyor.
Teşekkürlerr
İnşallah sağollRica ederim ne demek ❣ 3 ay civarı memeler terbiye olur eskisi kadar çok süt üretmez, bebeğin emme durumuna uygun olarak üretir. O yüzden bol bol emzir ❣ Ben 2 saatte bir 40 dk emzirirdim minimum.
Hiper laktasyon diye bişey duydunuz mu? Sanırım duymadınız. Tamam!Bir doktor edasıyla bir arastirma görevlisi edasıyla burada bunları söylemek çok abes duruyor. Süt bebeğe bahşedilmiş, sağıp dökmek için değil ve 'ön süt' ün sulu olması da yi e bebeğin su ihtiyacı içindir.