- 12 Eylül 2018
- 754
- 1.041
- 36
-
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
O zaman sıkıntı yapma bence. Doktorunu dinle. Gerisini de kafana takma. Herkes çok biliypr bu süt konusunda kafan karışır.Doktora özellikle takviye almamız gerekiyor mu diye sordum suan gerek yok dedi. Eğer mama alın deseydi de karşı çıkmazdim zaten. 15 gün sonra durum daha da netleşecek. Zaten ek gıdaya da az bir zaman kaldı.
Iste sıkıntı orda hicbir zaman 40 dakika emmedi. Gece uyaninca maksimum 15 - 20 dakika gündüz 10 dakikayi geçmez. Karnı doydumu hemen kendini geri çekip oyuna başlıyor.
Ve gün aşırı kakasini yapıyor. Ebe dedi ki bazı çocuklar 10 gün tuvalete çıkmıyor onlar çok kilo alıyor. Ne yapayım çocuğun poposuna tıkaç mi kapatayim yahu
Bence herkes kendine bir doktor bulup beğensin ve hep aynı doktora gitsin. Benim sütümün miktarı belliydi. Çocuğun kilosu da. Sağınca 40 cc çıkıyordu çocuk 90 cc ile doyuyordu. 2 ayllıkken. Kimi bebek 60 cc ile de doyuyor. Ağlıyordu habire. 2 haftalıkkende kilo vermişti zaten. Doğum kilosuna ulaşmak bir yana... O zamnda mama veriyordum ama anlamıyordum. herkes mama verme diyordu. Bir gün çok mama veriyorsam ertesi gün az veriyordum. Mama verince üzülüyordun. Acaba gazı var ondan mı ağlıyor diyordum. en son 2 aylıkken kendime bir doktor beğendim. Onunla program yaptık. Takip etti. Süt ve mama birlikle gittik. Sütüm arttı bebeğim kilo aldı. Ağlamaları kesildi. Her bebek her hikaye farklı. Doktorlarla danışıklı gidilmeli. Medicana kadiköy hastanesi şule özmene gittim bu arada. Tavsiye ederim çocuk doktoru önerisine ihtiyacı olan varsa..Ilk dogdunda evet 10 gün icind tekrar dogum kilosuna olmasi bekleniyor (dogumdan sonra kilo verdigi icin) Ve evet ondan sonra ilk ayda 1 kiko almasi bekleniyor fakat sonraki aylar bu kadar cok mühim degil. Senin arkadasina sorun cocugun kilo vermesi.
Cocukta en cok dikkat edilen sey bezdir. Bezleri dolu ise, kakasinida yapiyorsa ve cocuk sürekli aglamiyorsa, o cocukta bir sorun yoktur. Benim kizimda ayni sekilde cook yavas kilo aliyordu. Ve halen zayif bir cocuk fakat dedigim gibi aktif ve zeki bir cocuktur.
Bence herkes kendine bir doktor bulup beğensin ve hep aynı doktora gitsin. Benim sütümün miktarı belliydi. Çocuğun kilosu da. Sağınca 40 cc çıkıyordu çocuk 90 cc ile doyuyordu. 2 ayllıkken. Kimi bebek 60 cc ile de doyuyor. Ağlıyordu habire. 2 haftalıkkende kilo vermişti zaten. Doğum kilosuna ulaşmak bir yana... O zamnda mama veriyordum ama anlamıyordum. herkes mama verme diyordu. Bir gün çok mama veriyorsam ertesi gün az veriyordum. Mama verince üzülüyordun. Acaba gazı var ondan mı ağlıyor diyordum. en son 2 aylıkken kendime bir doktor beğendim. Onunla program yaptık. Takip etti. Süt ve mama birlikle gittik. Sütüm arttı bebeğim kilo aldı. Ağlamaları kesildi. Her bebek her hikaye farklı. Doktorlarla danışıklı gidilmeli. Medicana kadiköy hastanesi şule özmene gittim bu arada. Tavsiye ederim çocuk doktoru önerisine ihtiyacı olan varsa..
Yoo kilo alıyordu. 1. Ayını doldurduğunda 600 gr almıştı. Az dediler. Mama da verdiğim halde. Hep kilo üzerinden konuşuyorduk doktorlarla.Bende ayni süreçten geçtim. Bende mama vermek zorunda kaldim çünkü çoçugum hem çok agliyordu, hem süt veremiyordum dogru düzgün (uç çikmiyordu).
Ancak burdaki durum farkli. Cocuk dogum kilosuna ulasti, sürekli aglamiyor yani mutlu, yani doyuyor. Kiloda aliyor. Doktor ek mama vermeyi deger bile görmüyor. Demek ki persantil olarak çoçuk kötü durumda degil.
Senin durumunda mesela hem kilo almiyor, hem agliyor. Demekki doymadi. Doymasi, ayni bez gibi çok önemli bir kistas.
merhabalar.
4.5 aylık oğlum suan 6600 gr. Boy 66 cm.
doğum kilosu 3700.
1. Ay 1.5 kilo
2. Ay 300 gr
3. Ay 800 gr
4.ay 300 gr
Bu 300 gr lamlar beni deli edecek arkadaşlar. Düzenli emziriyorum. Yediklerime çok dikkat ediyorum. Herşey organik. Yemedigim hiçbir şey yok. Dereotu ceviz fındık badem tahin , tahin helva, yeşillik günlük 3 lt su hergun yumurta ,rezene cayi(evde kendim denli yorum doğal olanindan) vb gıdaları süt kalitesi için ekstra tüketiyorum. Sigara alkol filan kullanmıyorum.
Ama çocuğun kilo alimi yok. Bayramdan önce tartıldı 6600 bugün hala 6600. Arada en az 15 gün var. E bu çocuk ne ara kilo alacak.
Çocuk doktoru na götürdüm 15 gün sonra yine gel takip edelim dedi. 5 aylık olduğunda doğum kilosunun 2 katı olmasına bakarız biz dedi ama galiba biz o kiloyu yakalamayacagiz. Sadece anne sütü alıyor. Ben süt kalitesini artırmak için ne yapabilirim.
Şimdilik kilosu normal gibi ama böyle devam ederse sıkıntı olacak. Ben şimdiden onlemimi almak istiyorum.
Çok saçma olacak ama günlük spor yapıyorum daha doğrusu fırsat buldukça desem daha doğru olur.(30 40 dakika yürüyüş . Birde fırsat bulursam plates) O etkilemiyordur değil mi.
Yoo kilo alıyordu. 1. Ayını doldurduğunda 600 gr almıştı. Az dediler. Mama da verdiğim halde. Hep kilo üzerinden konuşuyorduk doktorlarla.
Yani su yadiklarinizi okuyunca sevinsem mi uzulsem mi bilemedim. Insallah ek gıdaya geçince iştahlı bir bebek olurda o zaman yer ne yapalım. Az kaldı 1 -2 ay daha disimizi sikacagiz artık.2 ayda bebeğim 80 gram aldı
Doğum 3250 gram sonra hep 300 -500 gram falan aldı ayda
Şu an 9 aylık mama ek gıda emme hepsini yiyor içiyor boy 64 kilo 6730 gram (kız benimki)
Sürüyle tahlil yapıldı en son dediler ki bebeğiniz minyon. Ben kabullendim artık takmıyorum :) doktorunuz normal buluyorsa önemsemeyin
Ah canım çok geçmiş olsun. Yaşamayan anlamaz iyi bir şey sanıyor dışardan duyan.Canim merhaba yazini görünce bende yazmak.istedim çünkü birebir ayni seyleri yasiyoruz benimde.kizim.20aylik ve dogudugundan beri mastit birakmadi yakami kac doktra gittim yok sag sık emzir memeyi bosalt demekten baska.elime.birsey gecmedi bende yag parcalayici kullandım lesitin onun sayesinde biraz rahatlasamda antibiyotik ve lesitinsiz ve dedigin gibi bir kac saat emmesin hemen sizliyo mastite.ceviriyo artik cok bunaldim hic bir aninda.keyifle.emziremedim artik.kesicem memeden diyorim.ama kizim memeye cok.duskun kiyamiyorjm sana yazmamin sebebi bana belki tavsiyen olur canim hangi doktora gideyim kesmek icin memeden ne ilaci kullanmam gerek
Birebir yaşadım anlattıklarını. Meme süt dolu, bebek aç , emiyor ama tıkalı oldugu için süt gelmiyor. Berbat bir durum. Genel cerrahi gitmen gereken bölüm, kadın doğum da bakabilir. Beni genel cerrah çağırmıştı sütten kesmek istediğinde gel diye.Canim rabbim.bagislasin kuzunu benimde naciz
Sorma canim inanki yasamayan anlamaz benim sutumun rengi bildigin tereyağı renginde kati ve dedigin gibi sol.gogsumun ucu surekli beyaz baloncuk.gibi oluyo igneyle.hergun deliyorum yoksa birikiyo eskisi gibi beslenmemede dikkat etmiyorum ama yok ayni devam oglumdada ilk iki ayinda sol.gogsum tikanmisti ve sut kesilmisti kizimda cok.sukur kesilmedi ama simdi memeden kesmek cok zor benimkide azaltarak birakmaz sabir tasiyla.deniyim diyorum ama sutumun birikmesi benim.bir.gun icinde direk atese cevirip yataga düşürüyor onun icin ilac kullanmam gerek ama hangi bolume gideyim hic bilmiyorum bazen oturup.agliyorum emzirmek cok guzel ama bir gun bile huzurla emziremedim ; (
Düzgün beslenmeyen çocuklarda bebeklerde boy da geride kalıyor. En azından olması gerektiği kadar uzamıyor. Bütüncül yaklaşan doktorlar durumunu daha net değerlendiriyor. Kızımın kilosunu da sağlık ocağında hep az bulurlardı doktoru ise tam tersine yeterli görüyordu ve boya önem veriyordu. Yani o halde doktorunuz ne önerdi madem bunu bir problem olarak görüyor sebebi neymiş çözüm üretebildi mi kendisi??20 aya girecek kızım 10 kilo bana göre zayıf değil uzun ve fit. Herkese göre zayıfBende sizin gibi düşünüyordum büyük oglum kilo almıyordu boyu uzuyordu sordum doktoruna afrikada ki cocuklari düşün boy uzun ama.kilo yok, boyun uzamasinin önemi yok demisti. Oglum hala ayni boyu uzun asiri asiri zayif 8 yasinda 21 kilo olmuştur belki hic tartmiyorum artik sinirlerim bozuluyor. Buna da şükür tabi.
Benim doktorum ayda 600+ Gr alıyorsa normal dedi yani 1 kilo alacak kuralı yokBenimde bebeğim 3 aylık, 2 aylık olana kadar sütüm yetmiyordu. Bu ay düzelttik. Bebeğin toplam kilosu değil her ay aldığı kilo önemli. Mesela benimde bebeğim 3 bçk doğdu. 1 aylık olduğunda 4 bçk olmalıydı. Diyelim 2 kilo doğan var. Onların 3 kilo olması lazım. Yani yetişkin insanlar gibi 50 kilo iyiymiş 40 az değil. Her ay 1 kilo alması lazım. 6 aylık olana kadar. 700-800 olunca da dert etmiyor kimi doktorlar ama 300 çok çok az. Bebek resmen aç kalmış.