- 13 Temmuz 2018
- 2.203
- 5.079
-
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
emziren arkadaşım spora yazılmak için doktorundan izin istemişti ve doktoru onaylamamıştımerhabalar.
4.5 aylık oğlum suan 6600 gr. Boy 66 cm.
doğum kilosu 3700.
1. Ay 1.5 kilo
2. Ay 300 gr
3. Ay 800 gr
4.ay 300 gr
Bu 300 gr lamlar beni deli edecek arkadaşlar. Düzenli emziriyorum. Yediklerime çok dikkat ediyorum. Herşey organik. Yemedigim hiçbir şey yok. Dereotu ceviz fındık badem tahin , tahin helva, yeşillik günlük 3 lt su hergun yumurta ,rezene cayic vb gıdaları süt kalitesi için ekstra tüketiyorum. Sigara alkol filan kullanmıyorum.
Ama çocuğun kilo alimi yok. Bayramdan önce tartıldı 6600 bugün hala 6600. Arada en az 15 gün var. E bu çocuk ne ara kilo alacak.
Çocuk doktoru na götürdüm 15 gün sonra yine gel takip edelim dedi. 5 aylık olduğunda doğum kilosunun 2 katı olmasına bakarız biz dedi ama galiba biz o kiloyu yakalamayacagiz. Sadece anne sütü alıyor. Ben süt kalitesini artırmak için ne yapabilirim.
Şimdilik kilosu normal gibi ama böyle devam ederse sıkıntı olacak. Ben şimdiden onlemimi almak istiyorum.
Çok saçma olacak ama günlük spor yapıyorum. O etkilemiyordur değil mi.
emziren arkadaşım spora yazılmak için doktorundan izin istemişti ve doktoru onaylamamıştı
Rezeneyi kendim demliyorum. Ayvayı da deneyeyim. 1 ay sonra anca çıkar ama bekleyeceğiz artık. Burda ayva su mevsimde bulmak çok zor.Surda ek gidaya gecmeye cok az kalmis bence biraz daha sabredin sporu erteleyin vucudu yoruyor bence rezeneyi dogal ot olarak alip kendiniz demleyerek tuketin ve ayva kompostosu icin kompostoya seker koymak zorunda degilsiniz ben bir ufak tencereye bir yemek kasigi bal ekliyodum ice tea gibi cok az sekerli oluyordu sekerli seyler hicbir zaman tuketmedim marulda iyi geliyor bu sekilde benim oglum iyi kilo aldi
E- Bebekte filan var onlardan miBen bira mayası tableti kullanmıştım. O çok güzel yağlandırmıştı sütümü. Bir de anne çaylarından kullandım. Tavsiye ederim.
Maşallah size.Rezeneye falan yüklenmeyin, ben de sürekli içiyordum bebeğim durmadan sümüksü kaka yapıyordu. Karın ağrısı oluyordu. Rezeneyi kesince düzeldi.
Kilo alımı az ama sanırım kabul edilemez düzey değil. Belki alerjisi vardır. Var mı alerjik tepkileri?
Erken dönemde süt ürünleri alerjisi çok görülüyor ve kilo alımını etkiliyor.
Ben sütü yağlandıran bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bünyeyle ilgili bence. Bunu söyleyip üzmek istemem ama sütüm yağlı olduğu için sürekli süt kanallarımda tıkanma yaşadım. Dr eşliğinde beslenmemi düzenledik, kaşar, tereyağı, kaymak, badem , ceviz vs bunları tüketmedim. Daha fazla yağlandırmaması için. Ama ben sorun yaşamaya devam ettim.
Yanlış anlamayın aman da sütüm şöyle böyle demek için demiyorum, bebeğimin kilo alımı normaldi ama yaşadığım sıkıntılardan bana sütten kesmemi söylüyordu doktorlar.
Kıymalı pideyu çok severim zaten seve seve denerimkiymali pide ve kiymali makarna da çok güzel sut yapıyordu ben de. 2 sene geçti üzerinden sonra sonra aklıma geliyor :)
Suan normal ama böyle giderse 5 aylık olunca doğum kilosunun 2 katına ulaşması çok zor gözüküyor.Facebooktaki emzirme akademisini takibe alın derim...
Yardımcı olurlar..
Şu an ayına göre kilosu düşük değilse ne kadar gram aldığı sorun değil ...
Dert etmemin sebebi aylık kontrolünü takip eden ebenin çocuk doktoruna gitmemi istemesi ve gittiğim doktorun söyledikleri. Yoksa çok şükür sağlıklı bir bebek verdiği tepkiler yaptığı hareketler ayiyla uyumlu. Gün ve gün yaptığı hareketlerle hem bizi sasirtip hem gülme krizine sokuyor. Onda sıkıntı yok.Bebeginiz normal sınırlar içerisinde neyi dert ettiniz anlamadım..
Ve doktor niye gaza geldi?
Doğum kilosunun iki katına 5 değil 6. Ayda ulaşması gerekiyor diye biliyorum.
Hiç umursamadım böyle şeyleri.
Kızım 8 aylık 3400 dogdu, 7400 falan sanirim su an. Bilmiyorum.sağlıklı, gelişimi iyi, varsın kilolu olmasın, abartılı bir durum yoksa aynen devam.
Ve hayır, o Kadar hareketle bir sorun olmaz sütünüzde.
Farz edin ki çarşı pazar yürüdünüz, evi temizlediniz . Süt veriyorsunuz diye bunun gün yatmıyorsunuz sonuçta.