• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Anne sütünü arttırmanın basit yolları..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

akdongel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
94
0
0
İstanbul
İlla ilk 6 ay anne sütü diyorsanız ve sadece sütünüzü yağlandırıp , zayıflamak istiyorsanız tavsiyelerime kulak verebilirsiniz:) 59 kilo ile hamile kaldım 73 ile doğuma gittim. Kızım 2 aylıkken 53 kilo ile hayatıma devam ettim:)

* Humana still tea
* Isırgan otu ( Kendim demledim,tadı berbat ama harika süt yapıyor)
* Rezene otu (Kendim demledim, markaların çaylarını kendi açımdan çok şekerli bulduğum için kullanmadım..böylesi daha iyi)
* Ayva kompostosu
* Kayısı, dut, incir, sarı üzüm ,siyah üzüm ile yapılmış komposto ( emzirdiğim sürece hergün içtim,tanelerini yedim, şeker kesinlikle katmadım)
* Bulgur pilavı
*Sütlü bulgur çorbası
*Tavuk suyuna bulgur çorbası ( sütü resmen coşturuyor)
*İrmik helvası
* Tam buğday ekmeği ( beyaz ekmek kesinlikle kullanmadım)
*Maden suyu

*Her sabah kahvaltıda ;
1 adet çok pişmiş haşlama yumurta
Keçi peyniri
Dere otu
Roka
Tahin-Dut pekmezi karışımı
Keçi sütü veya kayısı suyu.

*soğan-kuru soğan
*boza ( ben hiç sevmedim ama süt yapıyor diye içtim..en fazla 2 gün dayanabildim.)
*günde 3 litre sıvı ( komposto&meyva suyu&bol su)

*hamur işlerinden, gereksiz kalori yüklemelerinden uzak durunuz.benden söylemesi. bebeğinize protein ağırlıklı beslenirseniz hem siz aşırı kilo almazsınız hem de bebeğinize yağlı bir süt verip kilo almasını sağlarsınız.

*emzirdikten sonra göğsünüzün yeniden dolması için göğüslerinizin tam boşaltmanız gerekir.bunun için sütünüzü sağmanız sütünüzün daha fazla üretmesine yol açacaktır.

emzirdiğinizde karnınız çok acıkacaktır bunu bastırmak için kalorili yiyecekler yerine , su ,komposto, meyva...gece yarısı kalkıp komposto içtiğimi bilirim:)

Son düzenleme:
verdiğiniz bilgiler çok güzel
tavuk suyuna bulgur çorbasını nasıl yapıyosunuz tarif edebilir misiniz
ısırgan otunu ne kadar su ne kadar ot kaç dakika kaynıyo ya da demleniyo
biraz açabilir misiniz
benim minğim uyanıkken emmediği için (şimdilik inşallah yakına yeniden emecek) sağım yapıyorum mecbren beslenmeye dikkat ediyorum
teşekkürler

bende tecrübelerimi paylaşayım
*humana still tea (günde bir fincan yetmiyor en az iki fincan sabah akşam)
*bulgur pilavı denedim ama çok bariz bir fark görmedim.
*dere otu uzun süre deneyemedim ama çok arttırdığını duydum
*maden suyu ibrahim saraçoğlu söyledi bayağı farketti
*bol su içmeye çalışıyorum kesinlikle arttırıyor ben önceden günde bir bardak anca içiyordum şimdi 1,5-2 lt yakın içiyorum
*bu aralar kuru incir yiyorum üstüne su içiyorum en çok bunun faydasını gördüm kesinlikle tavsiye ediyorum...
*birde kalan sütü sağmaya çalışıyorum memede süt bitse bile 10ar dk sağıyorum böylelikle beyin süt yetmiyor daha fazla üretmeliyim diye düşünüyormuş sağıyorum bununda çok arttırdığına şahit oldum.
önceden 5 saatte 100ml çıkıyordu sütüm şimdi 3 saatte 100ml çıkıyor bize hala yetmiyor ama en azından arttığını gözümle gördüm.bol sütlü günler diliyorum sütler memelerden taşsın inşallah :)))

verdiğiniz bilgiler çok güzel
tavuk suyuna bulgur çorbasını nasıl yapıyosunuz tarif edebilir misiniz
ısırgan otunu ne kadar su ne kadar ot kaç dakika kaynıyo ya da demleniyo
biraz açabilir misiniz
benim minğim uyanıkken emmediği için (şimdilik inşallah yakına yeniden emecek) sağım yapıyorum mecbren beslenmeye dikkat ediyorum
teşekkürler

merhaba

tavuk suyuna bulgur çorbası tarifi;

2 adet ızgaralık tavuk budu alıyorum. Bol su ile yıkayıp küçük bir tencerede su ile haşlıyorum.
Köpük çıkarsa ara sıra onları alıp atıyorum.Haşlanan tavuk budunu kenara alıyorum.
Temiz bir tenceyere Tavuk suyunu koyuyorum. içerisine soğan+sarımsak ( isteğe bağlı), azıcık tuz koyup kaynadıktan sonra içerisine bulgur atıyorum.
pişmesine yakın tavukları didip içerisine koyuyorum.Afiyet olsun.

ısırgan otu çayı için;

çaydanlığın üst kısmına 2 bardaklık su koyuyorum. kaynamaya başlayınca içerisine 4 tatlı kaşığı ısırgan otunu koyup demlenmeye bırakıyorum.
süzerek günde 2 bardak içiyorum. tadı çok kötü ama inanın işe yarıyor:)

bende o ısırgan çayına bir kaşıkta rezene ilave ediyorum (bu arada ben ısırganın tohumunu kullanıyorum, ender saraç söylemişti tv de) bir su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu, bir tatlı kaşığı rezene atıyorum 2 dk. dinlendiriyorum, tatlandırmak içinde bir kaşık agave şurubu ilave ediyorum tadı çok güzel oluyo içtikçe içesim geliyo :) tavsiye ederim..

merhaba...
bende kendımce paylasmak ıstedım...
bebegım 4,5 aylık,2 aylıkkenden bu yana cok cıddı uyku problemımız mevcut ılk 3 ayda asırı gaz sorunumuz vardı kızım kolık tı cunku..3. ayın basında cıddı madana bol olan sutum bırden kesıldı cunku kızım ne gunduz ne gece uyumuyordu..yasadıım yerde kımsem olmadıgı ıcın de tek basıma bakmaya calıstım hep nıtekım asırı yorgunluk +uykusuzluk derken sutum cıddı manada azaldı..kızım 2,5 aydır sabaha kadar 10 kez rahat kalkıyor..4. aya kadar devam sutu takvıyesı yaptım 4. ayından sonrada yogurt bebe bıskuvısı,meyve puresı falan yedırıyorum..artık olabıldıgınce anne sutu vermeye calısıyorum...gece gunduz sagıyorum ıcmedıgınde..

ılk 3 ay rezene+anason ıctım hergun 2 bardak
kısır mukemmel sut yapıyordu
kuru sıyah uzum kuru kayısı hosafı sekersız mukemmel
sumak barız fark ettırıyordu
ısırgan otu hıc bıseye yaramadı
boza guzel sut yapıyor
mayalı pogaca tarzı seyler farkettırıyor..

yalnız bunlar kesınkez ıse yarıyor dıye bısey yok..bazen cok sut yaoarken bazen de kılodan baska bısey yapmadı garıp...donem donem degıstı hep bu durum..halen de oyle..

sevgili irem;
kesinlikle bu dönemde hamur işi işe yaramıyor kilo aldırmaktan başka. çok fazla sıvı tüketilmesi gerekiyor.
hamur işi, karbonhidrat bence gereksiz yağ yapmaktan başka birşey yapmıyor. emzirirken fazlaca kalori kaybediyoruz.
ve tabiki acıkıyoruz. acıkınca daha çok protein ağırlıklı beslenince ve sıvı alınca kilo alımı olmuyor.aksine zayıflıyorsunuz.

Back