Merhaba kızlar 19 günlük bebişim var, emzirme sıkıntısı yaşıyorum. Başlarda tutamadı memeyi, şimdi tutuyor ama sütüm az olduğu için gelmeyince sinirlenip ağlıyor. Hem meme hem mama desteği yapıyorum, sütümün artması için ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz?
Anne degilim duyduklarimla tavsiye vericem. Anne ne kadar mutluysa o kadar artar diyorlar. Malt arttırıyor, bol su, yeşillikler, bir de doktora danışın takviyeler oluyor. Buradan isim vermek uygun olmayabilir.
Merhaba kızlar 19 günlük bebişim var, emzirme sıkıntısı yaşıyorum. Başlarda tutamadı memeyi, şimdi tutuyor ama sütüm az olduğu için gelmeyince sinirlenip ağlıyor. Hem meme hem mama desteği yapıyorum, sütümün artması için ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz?
Bende yeni anneym 50 günlük benmde duyduklarm uyguladıklarm tahin helvası, marul, dereotu, börülce kuru yeşil farketmez, rezene çayı ben günde iki bardak içiyorum, hurma, tarhana çorbası, stres ve uykuda aşırı etkiliyo kendimden biliyorum
yaninizda size yardimci olacak biri varsa cok iyi olur. yoksa ve mumkunse edinmeye bakin. moral acisindan cok onemli. her emzirme sonrasinda 15dk-15dk sagim yapin. bol su icin. dengeli beslenin. cok sekerli yemeyin. gunde yarim saat filan kendinize ayirin cikin yuruyus yapin. ben yalnizdim ve bebegim kep kucak ve meme istedigi icin sagimi birakmak zorunda kaldim. artan sutum azaldi simdi power pumping dedikleri seye baslicam. gunde 1 kere 20dk sag,10dk dinlen, 10dk sag, 10dk dinlen, 10dk sag seklinde 1 saat yapiliyor. bebege bakmak icin yardim edecek kimse yoksa bunu yapabilirsiniz belki.
herseyi yaptiniz ama artmadi diyelim. bunun icin uzmeyin kendinizi. mama ile buyuyen bir suru saglikli bebek var.
Öncelikle moral. Sonrasında beslenme ve uyku diyorum. Sütü en çok arttıran şey bebeğin emmesi. Mama miktarı arttıkça emmesi azalacağı için mamayi minimum tutun bana kalırsa. Önce iyice emsin. Bi sağ Bi sol memeyi sırayla. Durmak istediği kadar dursun. Sonra bebek emdi bitti,memeleri hemen sağın. Bu hala süte ihtiyaç var,daha çok üret mesajı verecektir. Sonrasında bol su. Şekerli şeyler sut yapmıyor aslında,Sonrasında içilen bol bol su sut yapıyor. Bira mayasi efsane arttırıyor. Güle güle büyüsün
Sütü arttırmanın en kısa yolu sagmaktir. Ben ilk aylar tam emziremedigim için 2 saatte bir sagardim. Bebegim tek memeyle bile doyuyordu.
Mutlaka her ögünden sonra helva yiyip üstüne bol su icin Allahin izniyle artar.