• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Sütünü Arttıran Gıda, Tecrübe Edildi

neslisu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
40
0
36
Diğer
Emziren ve sütüm az diyen anneler, sütümü arttırmak için oldukca fazla sey denedim, cok güzl netice aldigim 3 sey oldu paylaşmak istedim, belki işinize yarar..

* 5-10 keçiboynuzunu kırıp 2 lt kadar suda haşladıktan sonra suyunu içtim, cok guzel süt yapıyor, haslanmış keçiboynuzlari ise orta bir sertliğe geliyor, yumusuyor ve hala tatlı oluyorlar, bunlardan da ara ara yedim, tokluk hissi veriyor tatlı ihtiyacmı bastırıyor.

* kuru dut kompostosu, sekersiz yaptım, fayda gordum

* tahin helvası ve sütlü irmik tatlısı bunlarda güzel süt yapıyor ama malesef kiloda..

Bol sütlü günler ;)

ramazan ayında bolca tükettiğimiz hurmalarda çok süt yapıyor.

devedikeni ve çemende süt yapıyor. fakat hazırlamak çok meşakatli. google dan anne sütü arttırıcı diye arama yaparsan bu tarz anne sütü yapıcı içecekler karşına çıkar. yanılmıyorsam milkway diye bir üründü ismi.

devedikeni ve çemende süt yapıyor. fakat hazırlamak çok meşakatli. google dan anne sütü arttırıcı diye arama yaparsan bu tarz anne sütü yapıcı içecekler karşına çıkar. yanılmıyorsam milkway diye bir üründü ismi.

çemen ben de denedim ama o da kilo aldirici etkiye ship, ekmek mayası da ..

40 gün boyunca helva komposto humana bol bol tükettim ancak çok kilo almaya başlayınca diyetisyene gittim ve hepsini kestik. 10 gün oldu sadece humana tüketiyorum ve günde 1,5 lt su iciyorum. Onun dısında da minimumda yiyorum ve bir taraftan kilo verirken bir taraftan da fazlasıyla süt veriyorum bebeğime. Süt tamamen süt bezlerinin kalitesine bağlıdır. Sutunuz azalabilir ancak arttiramazsin, doktorumun söyledikleri aynen bunlar.

bana da doktorum humana verdı.guzel sut oluyor gercektende.bol bol su ama.ben normal yıyorum ve sadece humana ve bol su.bol su kıloda verdırıyor..

pekmez, üzüm hoşafı, humana, rezene.. ben bunları tüketiyorum..

Son düzenleme:
ben günde 3,5 lt civarında su ve günde 2 kez humana içiyorum. ama arkadaşın dediği gibi süt bezlerinin kalitesi önemli bunlar destekleyici unsurlar beslenmemiz için. canım çok tatlı isterse de sütlü tatlıları tercih ediyorum az şekerle yaptığım.

bol su içerek sütünüzü arttırırsınız ama mutlaka malt içeceklerini deneyin bir hemşire olarak ve denemiş biri olarak tavsiye ediyorum çok işe yarıyor:46:

malt içeçeği gerçekten işe yarıyor bebeğim ek gıdaya başlayıpda emmeyi azallttığından beri sütüm iyice azalmıştı. geçenlerde şanş eseri maltana gördün bir deneyeyim dedim gerçektende işe yaradı sabah uyandığımda göğüslerim süt dolmuştu, uzun zamandır böyle sütüm olmamıştı.
ayrıca tadıda çok güzel seftali armut ve ananaslı çeşitleri var ama malesef heryerde bulunmuyor biz migrosta bulduk. ben denedim memnun kaldım tavsiye ederim. bu arada içinde alkol yok gönül rahatlığıyla içebilirsiniz.

arkadaşlar bir de nohut(beyaz leblebi) sütü inanılmaz arttırıyor. Ben iş yerimde süt sağıyorum ve evdeki elektirikli pompayla sağamadığım kadar çok süt sağabiliyorum artık....ben denedim faydasını gördüm

kızlar vitamalt diye bi içecek var.. inanılmaz süt yapıyo.. bebek mağazalarından edinebilirsiniz.

benım de bebeğim 10 gunluk oldu ben de hiç süt sıkıntısı cekmedım sezaryenle doğum yapttığım halde hemen sutum geldı bol meyve rezene humana bır de kompostolar çok fayda gordum kayısı erik uzum tavsıye ederım

hepsi boş kızLar ,bebeğiniz sık sık emiosa sütnz doLu doLu geLir..ben ne yer nede içerim, iştahsız oLduğum için,suyuda hiç sewmem buna rağmen inanıLmaz sütüm war birinden emerken öteknden fışkırıo :) herşey beynLe aLakaLı yedikLerimz sadece sütün kaLitesini değiştirio ..boL sütLu memeLer :):)

hepsi boş kızLar ,bebeğiniz sık sık emiosa sütnz doLu doLu geLir..ben ne yer nede içerim, iştahsız oLduğum için,suyuda hiç sewmem buna rağmen inanıLmaz sütüm war birinden emerken öteknden fışkırıo :) herşey beynLe aLakaLı yedikLerimz sadece sütün kaLitesini değiştirio ..boL sütLu memeLer :):)

kız maşallah de kendine. bol sütler dilerimde böyle yazılırmı nazar edecen kendine... :)

tü tü tü maşallah :nazar::nazar: ben diyeyim bari.

Back