Anne sutunu artiriyor...

Arkadaslar deneyin, birde petibör bisküvi, düzenli uyku, bol su ve pekmez de cok süt yapiyor.
Rabbim hepimizin evlatlarinin rizkini bol eylesin insallah..

serpilkayra
i. saraçoğlu ısırgan çayını neden içmeyin dedi? cevaplarsan sevinirim...ben de içiyorum ısırgan+rezene birlikte...sanki azıcık artırıyor gibi...kuru incir bende işe yaramamıştı umarım sende yarar...

Son düzenleme:
geçenlerde çağla şıkel çam fıstığı yediğini ve sütünün arttığını söylemiş tvde.. annem de aşureye koymuş biraz... artık ondan mı yoksa annemin muhteşem aşuresinden mi bilmem, dün rekor seviyede süt vardı :)

ısırgan otundaki bazı toksik maddelerin sütten çocuğa geçtiğini söylemiş.kardeşim bi programı izlerken dinlemiş.bende içiyordum biraz arttırdığını görmüştüm.süt kanallarını açtığı için aktarcım bana onu vermişti.şimdi tedirgin oldum.içmiyorum.bugün yemeklerden 15 dk önce dreotu yiyorum sabah öğle akşam inşallah faydasını görürüm.1 haftasonra kuru incir-havuç kürüde yapmayı düşünüyorum.bu arada sütünü sağan anneler için elimde anne sütü sağım pompası var.bende 2 tane olduğu için birini satmayı düşünüyoru.ilgilenenler özelden mesaj atsınlar.diğerini kullanıyorum çok memnunum.

kuru incir yedim gögüslerim taş gibi oldu bigünde büyüdü bile resmen süt doldu kızım tıkandı ilk gün çekerken hep deneyin bence bide bulgur pilavı çok yedim aynı haftaa

benimde sütüm çok azdı.1 hafTA boyunca Şu formülü uyguladım.600ml suya 8-10 adet inciri ve 2 adet doğranmış havucu koyup 10 dk haşlayın.bu karışımı kepçeyle iyice ezip incirin özünün suyun içine çıkmasını sağlayın ve bu suyu aynı gün içinde tüketin. örneğin sabah ve akşam 1 er bardak halinde içip bitirin. .1 hafta boyunca hergün taze taze yapıp için.10 gün ara verip tekrar bu karışımı içebilirsiniz.bençok faydasını gördüm tavsiye ederim.MUTLAKA DENEYİN

Arkadaslar, ben portakal suyu iciyordum ( Capri Sun ) Icersindeki portakal seviyesi %12 kadar az bir mikter ve inanilmaz bende süt yapiyor..
Ben korkumdan hic meyva yiyemiyorum Ne lur bana gaza yapmayan ve süt yapan meyveleri söyler misiniz ? Mesela diyorum, portakal yesem , ama asitli iste korkuyorum.
Bilginizi paylasirsaniz sevinirim.

canım ben de hiç öyle bir şey olmamaıştı istediğim şey yerdim bebeğimde gaz olmazdı.Ama bebeğim de gazlı bebek değildi belki ondan.Bende en çok süt yapan ayva meyve suyu,kompostosu ve ayva kendisi.Hem kalorisi düşük kilo aldırmıyor hem de bol süt yapardı bende.

bu yazıyı bir yerde buldum, sizede faydası olur umarım..

ıki aylık çiçeği burnunda bir anne olarak, iki aydır yapmış olduğum araştırmalar ve bizzat denemelerim sonucu anne sütünü arttıran yiyecek ve içeceklerin listesini çıkartım...

1-Çaylar

*
Rezene
*
Anason
*
Ihlamur
*
Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)
Aksam Gazetesi - Yazi Dizi - Vücudun zırhı ısırgan otu

2- Yiyecekler

*
Haşlanmış mısır
*
Borulce
*
Soğan

*
Bulgur
*
Pişmaniye
*
Tahin helvası
*
Taze Bezelye
*
Çekirdek
*
Taze Fasulye
*
Tel Kadayıf
*
Sütlü Tatlı
*

*
Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)
*
Çemen&çemen otu&çemen otu hapı
*
Pişmaniye

3-ıçecekler

*
Vitamalt
*
Kefir
*
Meyva Suları
*
Dut Pekmezi
*
Vişne kompostosu
*
Kayısı Hoşafı
*
Kuru maya (sulandırılıp içilecek)
*
Dolmalık fıstık (8-10 tane ılık şekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)
*
Humana still

4- Baharatlar

*
Kimyon
*
Çörekotu

NOT: Altı çizili olanlar tarafımdan denenmiş onaylanmıştır.ıtalik yazılanlar aynı zamanda gaz probleminede iyi gelir.

5-Düzenli yemek, uyku ve huzur

Bütün bu gıdaların yanında en önemlisi düzenli yemek, uyku ve huzur, mutluluk bide sütüm azmı çokmu,gittimi geldimi diye çok fazla uğraşmamak .(zaten sütün olmaması çok nadir görülen bir durumdur ancak meme dokusunun zedelenmesi veya yokluğu durumunda söz konusudur. Her kadının bebeğine 6 ay yetecek süt üretimi olur, kendisi kurcalayıp düşürmezse) Şu konuyuda eklemek isterim bebek evlatlık edinip emziren anneler var.Düşünün doğum yapmadan sadece severek hormonlarını uyarıyor ve bebeğini emziriyor doğum yapmış onu karnında taşımış bir annenin sütü illaki olacaktır.

Tüm bu yiyecekler anne sütünü belki psikolojik belki bi şekilde arttırıyor ama eğer bu artan sütünüzü bebeğiniz iyice tüketemez memede kalırsa,memede süt bitmediği için yeni süt yapımı için yeterli horman beyne ulaşmayacağından sütünüz artmayabilir, hatta azalabilir.(benim öyle olmuştu) Bunun için bebek emdikten sonra memeyi iyice sağın hiç süt kalmayacak şekilde.Bu sağdığınız sütleri derin dondurucuda bekletin bebek ek gıdaya geçince kahvaltılarına katarsınız.Hemde sağdıkça sütünüzde bariz artar.Ne kadar süt talebi o kadar süt arzı. Benim gördüğüm sağmak tüm bu yiyeceklerden daha fazla anne sütünü artırıyor. Bence düzenli bitki çayı(yukarıdakilerden) baharat ile destekleyip bolbol sağarsanız sütünüz artar azalmaz.

Birde Bebeğinize sevgiyle bakmak,onu okşamak, öpmek, koklamak sonra emzirmek boş memeyi bile dolduruyor. Onun rızkı zaten belli siz ne yeseniz içsenizde Onun için tesbit edilmiş süt mutlaka gelecek.Zaten süt olayı beyindek bi hormandan kaynaklanıyor bunun içinde hormanları en iyi moral,neşe,dinlenme,uyku,ılık duş harekete geçirir.

Sonuç olarak bir anne olarak nacizane tavsiyem; bitki çaylarınızı için, iyi dinlenin,sütünüzü sağın, neşeli olun, bebeğinizi bol bol sevin, sütüm yeterli diye düşünün sütünüz bol,tosununuz hayırlı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…