• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Anne sütüne birşey karıştırılır mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Zeynocan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
1.039
115
123
Kızlar ben 6 aylık bebeğimi hala emziriyorum. gün içerisinde ayrıldığımız vakitlerde süt sağıyorum.

Sorum şu: Devam sütü kullanmıyoruz, ama bazı mamalar devam stüyle hazırlanıyor.
Bu durumda ne yapmalıyım, anne sütüne herhangi başka bişi karıştırılır mı?
karıştıran var mı?

evet süt yerine anne sütünü kullanabilirsin.en güzel besleme şekli bu olur diye düşünüyorum.ek gıdaya geçince bende öyle yapıcam.tabi inşallah sütüm olur ......

anne sütünü muhallebi yapıp çocuğuna yedirenleri duydum..yoğurt yapanlar..bence de mama yapılıp verilebilir..

Bende kahvaltısını hazırlıyordum anne sütüyle.
Genelde dolaba atıyordum ama acil bir durum olursa dolapta süt olsun diye.

anne sütüyle muhallebi yapan var diyorsunuz ya ama uzmanlar anne sütünü asla kaynatmayın bütün vitamin değerleri yok olur diyor.ılık olarak verilmeliymiş anne memesinden geldiği sıcaklıkta.bence çok sıcak şeylere ya da pişecek şeylere ilave etme vitamini ölmesin.

canım ben hipp in organik pirinçli kaşık mamasını aldım anne sütü ve su karıştırılarak yapılıyor. Anne sütü ve suyu karıştırıp kaynatın diyor ama ben suyu kaynatıp ılıkken ılık anne sütünü karıştırıp yapıyorum ne olur ne olmaz anne sütü kaynatılmaz bencede ...

Arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim hepinize.
Anne sütü ateşe konmaz diye ben de duymuştum. Hatta anneannem hep der ki sütüne dikkat et her yere sıçratma rastgele. Süt ateşe sıçrarsa kesilir derler bi de.
Yani anne sütünün kutsiyeti, manevi açıdan sormuştum ben de.
Bir de çocuk sütten tiksinmesin diye.
Bu şekilde kullananlar varmış madem, ben de hazırlayım bari. Ama ısıtılmayan mamalardan, nolur nolmaz...

bende bir hafta önce işe başladım sütü sağıp dolaba koyuyorum
oğlişime teyzesi bakıyor gün içerisinde anne sütünü öyle sade bir şekilde içiriyor ben hiçbişeyle karıştırma tarafı değilim..olduğu gibi alsın istiyorum zaten ek gıdaya geçince herşeyi yediriyoruz
anne sütünüde sade almasını istiyor ve böyle düşünüyorum

benim de 9 buçuk aylık kızım var. çalıştığım için sütümü sağıyorum gündüz. kahvaltısını sütle karıştırarak veriyoruz. bide bazı mamaların anne sütü ile yapılan çeşitleri var, onlardan da yapıyorum.
tabianne sütünü pişirmemek kaynatmamak gerekir. zaten bu mamalar da pişirilmiyor.

Back