Çocuk Hastalıkları anne sutu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

karamel86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
879
11
118
İstanbul
anne sutu alan cocugunuz kac gunde 1 kakasını yapıyor benımkı 3 gunde 4 gunde kendısı cok zorlanıyor cogunlukla bende sabun koyuyorum hemen yapıyor o zaman sızınkı nasıl benımkısının zoru ordan bı turlu cıkaramaması ordan cıkarsa yapıcak

sabunmu saçmalamayın lütfen canı yanar çocuğun bu kdr cahillilkk olmaz.Doktora götür çocuğunu kabız ise fitil verir zaten bnmkide ilk doğduğunda kabız oldu doktora gotrdum fitil verdi hala dolabımda durur bi durum olursa kullanırım diye istersen adını vereym fitilin en kısa zmnda temin et fitil kullan.. yakma canını bebeğinin

bebeginiz kac gunluk yada aylik bilmiyorum ama soylediginiz aralikta kaka yapmasi bir sorun oldugnu gosteriyor.Bu sorun ya anne sutu az geliyor ve yapacak kaka yok,yada sutte bir sorun yok ama sindirimde var,cikaramiyor.Once sorunu tespit edin,ona gore hareket edin.Bebeginiz kaka yaptiginda tane tane sert sert mi yapiyor,yoksa civik mi.Sertse kabiz,civiksa beslenmesi yetersiz,ona gore doktorunuza danisin,gecmis olsun.

cıvık yapıyor 3 aylık bebek beslenmesınde sorun yok doyuyor dr.kayısı armut verdı ama bı fayda etmıyor
sızınkıde anne sutumu alıyor

sacmalamıyorum canım hersey kımyasal degıldır canı yanmıyor cunku tırnal ucu kadar ve ıslak koyuyorum fıtıl daha cok acıtır dr.care olmadı

ftiller kuru değil vazelinli yağlı fitiller artık onlar daha kolay. fitili yaptığın an kakasını yapar. ama 3-4 gun ara çok yani

karamel86, bencede sabun koyman YANLIŞ.. şöyle düşün kakanı sen yapamazsan sana sabun koysa annen ne hissederdin? saçma değil mi? evet saçma..... gelelim soruna; bebeklere asla müdahale etmeyin der bütün doktorlar... sistem yeni yeni kendi doğrusunu oturtmaya çalışıyor... 7 güne kadar kaka yapılmazsa dr a başvurulması gerekiyor... diğer taraftan karnı gerçekten doyuyorsa bırakın bebeğinizi rahat... bakalım 7 gün boyunca yapmayacakmı? o zaman dr a gidersiniz... kafanıza göre fitil, hele sabun, şurup dayamayın lütfen... kolay gelsin..

ftiller kuru değil vazelinli yağlı fitiller artık onlar daha kolay. fitili yaptığın an kakasını yapar. ama 3-4 gun ara çok yani

eos, 3-4 gün ara çok yani diyorsun... bunu dr dan bizzat mı işittin? bizim dr muz direk'' 7 gün sonrasında gelin ''diyordu hep..lütfen emin olmadığını konularda yorum yapmayın... sevgiler.

arkadaşım anlamadığım ve kafama takılan bir şey oldu bebeğin kakası cıvıksa beslenmesinin yetersiz olduğunu nasıl anlıyoruz. yediği ne ki de kakası katı olsun?

benim bebegim aslında hergün bi kaç kez yaparken bu hafta iki üç günde bi yapmaya başladı güzel emio ama anlamadım kabızmı oldu yoksa normalmi :44:

arkadaşlar; kabız tanımını yapalım o zaman... kabız, kakasını zeytin tanesi gibi tane tane oluşudur... yani keçi pisliği gibi ... bebekleriniz 7. günde de kakasını yapmamışsa dr lar '' problem '' diyor... şimdi anlaştık mı?

arkadaşım anlamadığım ve kafama takılan bir şey oldu bebeğin kakası cıvıksa beslenmesinin yetersiz olduğunu nasıl anlıyoruz. yediği ne ki de kakası katı olsun?

ben konu sahibi arkadasin sorunuyla ilgili olarak soyledim kati ve civik olayini,normalde ek gidaya gecmemis bir bebegin kakasinin elbette civik olmasi gerekiyor,normali bu.KOnu sahibi arkadasin bebegi 3-4 gun kaka yapmiyor ve yaptiginda da civik yapiyor-e bu da bebegin kabiz olmadigini ve sabun vs gibi uygulamalarin aslinda kesinlikle gereksiz oldugunu gosteriyor(sabunun bu amacla kullanilmasina her halukarda karsiyim gerci).Dogum yaptigim gunden beri gittigim doktorlar sutumun yeterli olup olmadigini kaka ve cis sayisindan tahmin edebilecegimi soyledikleri icin de 3-4 gunluk bir aranin olmasi bana acaba beslenmesi mi yetersiz diye dusunmeye itti.Fakat kaka sayisi da basli basina bir olcut olamaz elbette,bunu konu sahibinin ve diger okuyanlarin biliyor olacagini dusunerek yazdim,asil olcut ay sonunda bebeginin kilo alimidir ve eger kilo alimi iyiyse ve bebek genel olarak rahat ve mutluysa beslenme sorunu(yada sut yetersiz) var diyemeyiz.Saglicakla.

genellikle ikinci aydan sonra oluomuş böle şeyler dr dedi 7 günden fazla yapmaması zaralıymış müdahale edilmemesi gerekiomuş o kendi yapar dedi yaptıda

cevabın için teşekkür ederim arkadaşım. ben herşeyden kendime bi dert çıkarmaya çalıştığım için anlamak istediğim gibi anlamışım:)

herkese tsk edıyorum yorumlarınız ıcın kızlar yanı anne sutu alan bı cocuk kac gunde bır yaparsa normal dıyosunuz kılo alımında bı problem yok dr.armut ve kayısı ver 3 aylıkken kabakta verdı ama ben kullanmadım suanda 3.5 aylık benımkısı 2 3 gunde bır yapıyor tek basına ama zorlanınca sabun verıyodum tırnagımın ucu kadar hemen yapıyordu sımdı bı sey vermıyorum kendısıne bırakıyorum ama bazı kısıler buyuk sorun dıyor hergun yapması lazımmıs ben de ne yapıcagımı sasırdım ann sutu alan arkadaslar cocuklarınız kac gunde bır yapıyor acaba

benim oğlumdada aynı sorun var 3 günde veya 4 günde 1 yapıyor. ben takviye olarak mamada veriyorum. doktorumuz bize günde 3 öğün bir tatlı kaşığı zeytinyağı vermemizi söyledi bende mamasının içine katıyorum. gerçekten iyi geliyor. hergün yapmasada gün aşırı bazen 2 günde bir yapıyor. zaten halk arassındada sütün yaradığını söylüyorlar. buna sevinmek lazım.:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…