Bebek Beslenmesi Anne Sütü ve Mama ile Nasıl Besliyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Lindsay

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2008
108
22
298
40
Denizli
bebeğim 1 aylık. anne sütü ve mama ile beslıyorum. bu şekilde beslıyen anneler gunde ne kadar mama ve kaç öğün veriyorsunuz?

canım bebeğin bir aylıkmış bence mama verme sütünün tam artacağı zamanlar mümkün olduğunca gerekirse yarımsaatte bir emzir şakır şakır sütün gelir. kendi kendine sütüm bol çok sütüm var de yetmiyoru aklından geçirme moralini yüksek tut emin ol bebeğin doyar mama kadar zararlı bişey yok. biraz önce dokrotdan geldim eşimin arkadaşı kesinlikle anne sütü ver heiç bir şeyin yerini tutmaz dedi. kendi bebekleri 2 buçuk yaşındaymış ve kesmiyi yeni yeni düşünüyoruz idyor.

bebeğim 3. ayında meme veriyorum gnde maksimum 2 kez mama 90 cc

bebeğime 1. ayının sonlarına doğru 60 cc mama veriyodum. bende 1. ayda her memeden sonra mama verdim. şimdi çok şükür sütümm arttı o nedenle çok vermiyorum. darısı başına. bol bol emzir

ben sanırım dogumdan önce büyük konuşmusum anne sütü dışında asla bişi vermem diyordum ..
bebeğim dogduktan sonra göğüs ucum olmadıgı için memeyi 15 gün kadar silikonla sagarak kaşıkla az az her sekilde deneyerek vermeye çalıştım mama ver diyenlere şiddetle karsı cıkıyordum bi türlü kucagımdan inmek istemedi bu arada her an birlikte oldugum için kilo durumunu farkedemedim dr a kalça ultrasonu için gün almaya gittigimizde dogum kilosundan epey düştügünü farketmemizle acil mamaya baslıyorsun dedi 3030 gr dogmustu 2630 a kadar düşmüş 18 . gününde ve mamaya istememe ragmen hatta ağlayarak verdim malesef her iki saatte bir 30 cc ver demişti ama memeyi yeni yeni tutturmayı basardıgım için emsede emmesede memede kalmak istiyordu bebeğim o yüzden günde en fazla iki kes verdim kilo almaya basladı artı sagarak verdim görmek için su an toparlamak üzereyiz iki bucuk aylık günde beş kez 60 cc ver demişti dr umuz ama günde en fazla üç kez veriyorum ağlamıyor minimum da olsa alması gereken kiloyu aldı ve sanki benimde sütüm cogaldı gibi

mamayı vermeye dr un baslatması gerekir bebeğin kilosuna ayına göre söylüyorlar zaten kaç cc ne kadar vermen gerektiğini

teşşekur ederım cvplar için.. benımkısı 1 ayda 1 kg aldı. ama mama da takvıye ettım hep.. bı cocuk doktoruna sormadım. dogdugu gün zaten hastanede mamaya başladılar. sımdı dıyorum ne kadar yanlış.. onlar yuzunden benden mamadan vazgecemedım.. sütümün az geldıgını düşünüyorum. şöyle ki herkes sbı sagmada 100 cc fılan süt cıkarıyor benımkı bu 20 cc yı gecemıyor.. boylelıkle mamaya da devam ettım.. şimdilerde de bebegım bıberona alıstıgı için meme emerken ağlıyor :( kaşıkla verıyım dıyorum oylede aglıyor ılla bıberon ıstıyor.. napıcam bılmıyorum ? bılen varsa yazabılırmı ?

teşşekur ederım cvplar için.. benımkısı 1 ayda 1 kg aldı. ama mama da takvıye ettım hep.. bı cocuk doktoruna sormadım. dogdugu gün zaten hastanede mamaya başladılar. sımdı dıyorum ne kadar yanlış.. onlar yuzunden benden mamadan vazgecemedım.. sütümün az geldıgını düşünüyorum. şöyle ki herkes sbı sagmada 100 cc fılan süt cıkarıyor benımkı bu 20 cc yı gecemıyor.. boylelıkle mamaya da devam ettım.. şimdilerde de bebegım bıberona alıstıgı için meme emerken ağlıyor :( kaşıkla verıyım dıyorum oylede aglıyor ılla bıberon ıstıyor.. napıcam bılmıyorum ? bılen varsa yazabılırmı ?

aşılarını rutin kontrolleri yaptırmaya gittiginde dr una sor seni yönlendiricektir mutlaka ben başlarda sagarken 20 cc bile cıkmıyordu dibinde zar zor görünüyordu git gide coglıyor pes etme

ben ilçedeyim.. cocuk dr. una gıdemıyoruz.. gittigimiz doktorda emzir dıyor mama verme dıyor..ama bebeği açlıktan durduramıyorum ki. mecbur mama verıyorum mamayı içince rahatlıyor.. 2 gündür sağıyorum pek bı artma olmadı sütümde. acaba sızınkı nezaman arttı? daha cok gunlermı sağmam gerekıyor.. sağma işlemi acı verıyor birde :(

canım öncelikle hiç canını sıkma aynı durumda sayılırız benim bebişimde 1,5 aylık 1 kilo aldı ama bu aralar sütüm birden azaldı mama vermemek mümkün değil çünkü çocuk ağlarken çatlayacak sanki ee süt yok napalım cevremdeki bi sürü insan sütünüde ver mama da ver sizleri öyle büyüttük biz diyor,biz keyifden mama vermiyoruz ki gögüs ucum kopmak üzereyken bile saat bası emzirdim ki o acı dayanılmaz,yani kısaca elimizde olmayan sebeplerden rahat ol bence sütümüz coğalacak :)ben aptamil 1 kullanıyorum doktorum ver dedi bu arada

benimde kızım 1.5 aylık ve bende aptamil kullanıyorumm ebe verme kilo alımı ii dedi ama cok aglıyo hiçbir şekilde susmuyo aptamil verince doyuyo ve duruyo ama bu seferde gazdan dolayı durmuyo kıvanıyo hem anne sütü hem aptamil cok gaz yaptı sanırım benim gibi aynı sekilde sorun yaşayan var mı?

Bayanlar bende sizler gibi bebek gelissin diye mama ve memeyi beraber verdim.banada doktor ver dedi kilo alimi azdi cunku.bes aylik oldu.memeyi birakmak uzere.uc gundur falan emmiyo.mamanin tadina ve biberonun kolayligina alisan bebek meme emmiyor bi sure sonra.haberiniz olsun.

canım öncelikle hiç canını sıkma aynı durumda sayılırız benim bebişimde 1,5 aylık 1 kilo aldı ama bu aralar sütüm birden azaldı mama vermemek mümkün değil çünkü çocuk ağlarken çatlayacak sanki ee süt yok napalım cevremdeki bi sürü insan sütünüde ver mama da ver sizleri öyle büyüttük biz diyor,biz keyifden mama vermiyoruz ki gögüs ucum kopmak üzereyken bile saat bası emzirdim ki o acı dayanılmaz,yani kısaca elimizde olmayan sebeplerden rahat ol bence sütümüz coğalacak :)ben aptamil 1 kullanıyorum doktorum ver dedi bu arada

Biz de aynı durumdayız. 1,5 aylık bebeğimin bir günü diğer gününü tutmuyor. Bazen sadece emziriyorum, o gün öyle geçiyor. Bazen saatlerce emiyor, emerken ağlıyor. Bakıyorum süt mü gelmiyor diye ama gayet de geliyor. Sonra basıyor yaygarayı.. ama ne ağlamak sanki çatlayacak :( Hal böyle olunca gazı mı var aç mı derken ayaklarını da çekiştirmediğini görünce mama veriyorum mecburen ve mamayı yedikten sonra tokluk hissi geliyor, haliyle uyuyor. Bu da beni üzüyor elbette ama bir yandan da karnı doysun da ister emerek ister mamayla diyorum..Bence sen de üzülme.. Hiç sütü gelmeyen insanlar var onlar ne yapıyor sanki? Onlar da mama veriyor. Aç kalmasından iyidir. Ama beslenme ve stres çok etkili sütün oluşumunda diye düşünüyorum. İlk zamanlar ben de sütümü sağıyordum, devam etmem gerekir mi acaba? Bir de saatlerce emzirmek doğru mu yoksa sizce benimki benimle oynuyor mu? Bir de emzirdikten sonra zaman zaman kusuyor ama mamadan sonra hiç böyle bir şey olmuyor.. Kusmasın diye mamanın içine bir şeyler mi koyuyorlar acaba? :)

Arkadaşlar, Biz kullanıyoruz bu milk tea naturpy anne-bebe çayını sütümüzün artışını da-kalitesini de arttırdı içinde 14 etken bitki var

Biz de aynı durumdayız. 1,5 aylık bebeğimin bir günü diğer gününü tutmuyor. Bazen sadece emziriyorum, o gün öyle geçiyor. Bazen saatlerce emiyor, emerken ağlıyor. Bakıyorum süt mü gelmiyor diye ama gayet de geliyor. Sonra basıyor yaygarayı.. ama ne ağlamak sanki çatlayacak :( Hal böyle olunca gazı mı var aç mı derken ayaklarını da çekiştirmediğini görünce mama veriyorum mecburen ve mamayı yedikten sonra tokluk hissi geliyor, haliyle uyuyor. Bu da beni üzüyor elbette ama bir yandan da karnı doysun da ister emerek ister mamayla diyorum..Bence sen de üzülme.. Hiç sütü gelmeyen insanlar var onlar ne yapıyor sanki? Onlar da mama veriyor. Aç kalmasından iyidir. Ama beslenme ve stres çok etkili sütün oluşumunda diye düşünüyorum. İlk zamanlar ben de sütümü sağıyordum, devam etmem gerekir mi acaba? Bir de saatlerce emzirmek doğru mu yoksa sizce benimki benimle oynuyor mu? Bir de emzirdikten sonra zaman zaman kusuyor ama mamadan sonra hiç böyle bir şey olmuyor.. Kusmasın diye mamanın içine bir şeyler mi koyuyorlar acaba? :)

ayy ayni bizim oglusumla yasadiklarimizi okudum sanki mama vrmek uzuyor benide ama cok agliyor dayanamiyorum kilosuda iyi 1.5aylik 6 kilo oldu dr verme diyor ama doyuramiyorum ne yapiyim

Back