anne sütü sağıp bebeğe verme ile ilgili sorularım var, anne sütünü sağıp oda ısısında bekletip bebeğime vermek istiyorum ama 2-3 saat bekleyince doğal olarak soğuyor bunu ısıtıpmı vermeliyim ayrıca diyelimki 3 saat sonra verdim o sütü ama bitirmedi sonra tekrardan verebilirmiyim?
Anne sütü Dışarda 3 saat, buzdolabında 3 gün, dondurucuda 3 ay saklanır. Dışarda uzun süre tutulmaz. Buzdolabında tutun çıkarınca benmari usulü ısıtın. Sıcak suyun içine biberonu koyun öyle. AAlmilaalin
Anne sütü Dışarda 3 saat, buzdolabında 3 gün, dondurucuda 3 ay saklanır. Dışarda uzun süre tutulmaz. Buzdolabında tutun çıkarınca benmari usulü ısıtın. Sıcak suyun içine biberonu koyun öyle. AAlmilaalin
anne sütü sağıp bebeğe verme ile ilgili sorularım var, anne sütünü sağıp oda ısısında bekletip bebeğime vermek istiyorum ama 2-3 saat bekleyince doğal olarak soğuyor bunu ısıtıpmı vermeliyim ayrıca diyelimki 3 saat sonra verdim o sütü ama bitirmedi sonra tekrardan verebilirmiyim?
3-3-3 kuralı var anne sütü saklamada ama havalar sıcak olduğu için ben dışarıda bekletmiyorum sütü vermek için sağdıktan sonra buzdolabına koyuyorum içeceği zaman çıkartıyorum ısıtıp veriyorum kalmış süt içinde 1 saat içinde tüketebilir deniliyor. Ben az az içebileceği kadar koyup tek seferde bitirmesini sağlıyorum hiç riske girmiyorum ama 6 saat dışarıda da bekleyebilir diyenler var ama riske atmamak en iyisi
Çocuğun ağzının değdiği sütü 2saatten sonra vermemelisiniz çünkü ağzından gelen mikroorganizmalar bakteri üremesine sebep oluyor .emzirne danışmanları ebeler öyle diyor
3-3-3kuralı biraz değişti dondurucuda 6ay bekleyebilir ,kızım beş aylık geçen haftalarda sütüm azaldı ve ilk haftalar sağlığımız buzluma attığımız sütleri verdim