- 24 Kasım 2007
- 488
- 112
- 40
-
- Konu Sahibi gurbetkusu
bende sütümü sağıyorum dolaba koyuyorum bebğim uyanınca ısıtıp veriyorum bu ne kadar sağlıklı bılmıyoırum bazen 4yada 5 saat yanımda taşıyorumbır bılenınız yardımcı olun lutfen
bende 1 ay sonra işe başlayacağım acaba şimdiden sütümü sağıp dolaba koymalımıyım?
emzırma duygusu cok guzel ıns uzun surelı emzırırımFırsat buldukça sağıp saklamanızı tavsiye ederim.Ben işe başlamadan son 1 hafta kala sağıp bırakırım demiştim ama!
Bir türlü sağacak zaman bulamamıştım.Epey de zorlanmıştım.Her öğlen otobüsle eve gidip emzirmek zorunda kalmıştım.
İşe başlayınca zaman öyle çabuk geçti ki. Bebeğim bugün 9.ayını bitirdi artık abi oldu :) Ek gıdalar alıyor ama ben emzirmeye devam ediyorum. Bebeğimden bana kalacak en güzel duygu sanırım "Emzirme duygusu" olarak kalbimin hep bir köşesinde kalacak.Asla unutulmayacak bir duygu çünkü
Bu bilgiler baya eski sütü sağıp sakladığınızda besin değeri çok az bir miktar azalır tabi bu anne sütünün değerini azaltmaz
anne sütü oda sıcaklığında 3 saat
buzdolabnda 3 gün
derin dondurucuda 3 aydan fazla bekletilmemeli
kullanılacak sütler eski tarihten itibaren verilmeli..üstünde tarih olmalı dolaba konulurken saat yazılmalı..
bu süt sagıp buzlukta bekletip lazım oldugunda donduruyorum fakat kokusu değişiyoo kızlar.
demir gibi kokuyoo.
acaba buzlukta dondugu içinmii
birde ocak ayında sagıp dondurmustum ben buzlukta -18 derece burdaki bilgilere göre kesin bozuldu o sütlerim(
Merhaba aa dondurucuya süt atanlar var mi.?merhaba, bu sicak havalarda 4-5 saat disardayken yaninizda tasimamaya dikkat etmelisiniz bence. evde serin ortamda tutulabilir fakat disarida mutlaka sutun yapisi sicaktan etkilenecektir. hatta steril olmayan kap veya biberonda mikrobiyolojik ureme baslayacaktir. disari cikmadan emzirmeli; uzun sureli evden uzakta kalinacaksa da bu havalarda mutlaka bir yerde emzirilmelidir. kisin 4-5 saat icin boyle bir problem olacagini sanmiyorum.
Merhaba bende dolaba süt attım oğlum yogum bakimda kaldı şimdi o sutleri kullanıyorum demir gibi kokuyor oğluma içiyor bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı yardimci olabilrmisinizSüt saklamada 3 kuralı geçerli,ama bence anne sütü kolay bozulan bir şey değil ben atmaya kıyamadığım için bazen daha uzun süre beklettiğim sütleri de verdim,bir sorun yaşamadım çok şükür,
Merhaba aa dondurucuya süt atanlar var mi.?