• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne sütü reddi

Bozo16

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
414
7
296
kızlar selam
benim oğlan 6,5 aylık. yaklaşık 1 aydır ek gıda+anne sütü veriyorum. fakat bir süredir emme isteğinde azalma vardı. 2-3 gündür neredeyse hiç emmiyor. 1 dk dan fazla emmiyor. bu yüzden sütümde gittikçe azalıyor. formül mama vermeye çalışıyorum fakat kesinlikle yutmuyor. bu duruma çok üzülüyorum fakat zorla da içiremem ki.
ek gıdalar gelişimini sağlamaya devam eder mi? sütten kesmek de istemiyorum .

arkadaşım da aynı sorunu yaşıyor. oğlu 7 aylık ve artık sütü bitti.mama da veremiyor. doktoru artık emzirmenize gerek yok mama da vermeseniz olur yoğurdunu mama ile yapın yeter demiş. bu açıklama bana garip geldi.

bu şekilde bir sorun yaşayanınız varmı
ne yapacağımı şaşırdım
moralim çok bozuk:çok üzgünüm:

dış uyaranlara ilgileri çok arttı benim kızım da iki emiyor bir bakınıyor karanlık sessiz bir yerde emzirmeyi denesen emer mi acaba ilk aklıma bu geldi canım

dış uyaranlara ilgileri çok arttı benim kızım da iki emiyor bir bakınıyor karanlık sessiz bir yerde emzirmeyi denesen emer mi acaba ilk aklıma bu geldi canım

benimki birkaç hafta önce bakınıp emmeye devam ederdi. şimdi bıraktı mı tekrar ağzına sokmak mümkün değil.
bugün bu saate kadar toplamda 3 dk meme, 2-3 kaşık çorba ve çeyrek fincan su hariç hiçbirşey almadı çok üzgünüm
ilk dişi patlayalı 1 hafta oldu. o zaman bile daha iyi emiyordu.

dıs cıkarıyor olabılır benım kızımda hıc emmek ıstemıyor gecelerı verıyorum uyku halınde o zaman alıyor bıraz gunduz kesınlıkle ıstemıyor hatta sutumu sagıp bıberonla vermeyı bıle denedım onuda ıcmedı ama dun nıhayet dısımız cıktı belkı duzelır dıye beklıyorum annem kayınvalıdem hıc pes etme her zaman vermeye calıs bu donem gecıcı bır donem dıyor ıns bırakmazlar Allah kolaylık versın canım

dıs cıkarıyor olabılır benım kızımda hıc emmek ıstemıyor gecelerı verıyorum uyku halınde o zaman alıyor bıraz gunduz kesınlıkle ıstemıyor hatta sutumu sagıp bıberonla vermeyı bıle denedım onuda ıcmedı ama dun nıhayet dısımız cıktı belkı duzelır dıye beklıyorum annem kayınvalıdem hıc pes etme her zaman vermeye calıs bu donem gecıcı bır donem dıyor ıns bırakmazlar Allah kolaylık versın canım

gerçekten allah kolaylık versin bizlere
anne olmak çok zormuş o aç bende aç kalıyorum yiyemiyorum hiçbirşey
inşallah annenlerin dediği gibi olur seninki de düzelir
ama ya düzelmezse ya bırakırsa hiç emmeden hiç mama yemeden büyürmü bunlar ya off

sen pes etmeden emzirmeye devam et
ek gıda ile peş peşe verirsen belki ondan almaz ek gıda verdikten 1 saat sonra filan denesen belki alır. biraz aç olsun yani.
devam sütü olarak benim kızım da hiç bişey içmedi hepsini denedim milumil içiyor şimdi ama 60 ml filan. biberon olarakta nuku kabul etti. hepsini denedim. kolay gelsin canım

yeni dişi çıkıyorsa memeyi rededebilir meme ucu diş çıkacak yere geldiği için. siz pes etmeyin her defasında verin memeyi. unutmasın anne sütü gübisi yok

inatla kavga dövüş emzirmeye çalışıyorum
diş sıkıntısından herhalde 2. de çıkmaya çalşıyor
inşallah bitene kadar sütüm kesilmez

benim oğlumda6,5 aylık geceleri 2 saatte bir kalkıyor gündüzleri az emiyor ek gıdalara başlayalı ama ben inatla veriyorum bizimde dişimizin ucu göründü.

Back