Anne sütü / pompa

Almilaalin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2023
11
0
29
Merhabalar herkese ben bi kaç gün öncesine kadar lactaline süt pompamla süt sağıp bebeğime veriyodum beni emmediği için tabiki mama takviyeli 2 saatde bir sağımda 50-60 cc çıkıyodu bebeğim 3 aylık doktorum dediki mamayı azalt daha çok anne sütü vermeye çalış bi kaç gündür dediğim gibi sağmayı bıraktım bebeğim emmeye başladı günde 1 kez mama veriyorum ama her emmede şok huysuz özellikle memeyi bırakınca doymuyo gibi hemen avcunu basıyo ağzına akşamlardan biberon verince sarılıyo ona hemen bitiriyo sütümün durumuna bakmak için sağmayı deniyorum hiç süt gelmiyor bu normalmi? Sıkınca elimle geliyo pompada gelmiyor ve bi kaç gün öncesine kadar pompada geliyoru acaba bebeğim düzgün ememediği için sütüm gerimi kesildi? Şimdiden teşekkür ederim herkese

Biberonla beslenen bebekler memeyi aktif emmemez ki. Biberona alışmış 3 aydır nasıl aktif cuk cuk emsin. Ağzında geveler. Ağlar fazla durmak istemez. Doyamaz yani. Mama öyle aniden kesilmez yavaş yavaş kesilir. siz ilk emzirip uzun uzun sonra ucu kaşık şeklinde biberon var kaşık biberonla mama verin Gene . Emzirme sonrası sağım yapın. Sütun gelip gelmemesine takılmayin süt artsın diye yapacaksınız. . Sonra yani 1 -2 ay sonra yavaş yavaş mamayı azaltıp emzirme süresini uzatın. Gece emzirmelerini atlamayın. Bol su için.

Siz naptiniz mama birden kesilmez sagim da kesilmez kademeli gecis olur hepsini bir yurutup ml arasinda gecis yapacaksiniz toplam almasi gereken miktari tamamlayacak

Hayır kesilmemiştir. Bebeğiniz zaten emdiği için sütü bitiriyor pompayla sağdığınızda gelmemesi bu yüzden.

Biberonla beslenen bebekler memeyi aktif emmemez ki. Biberona alışmış 3 aydır nasıl aktif cuk cuk emsin. Ağzında geveler. Ağlar fazla durmak istemez. Doyamaz yani. Mama öyle aniden kesilmez yavaş yavaş kesilir. siz ilk emzirip uzun uzun sonra ucu kaşık şeklinde biberon var kaşık biberonla mama verin Gene . Emzirme sonrası sağım yapın. Sütun gelip gelmemesine takılmayin süt artsın diye yapacaksınız. . Sonra yani 1 -2 ay sonra yavaş yavaş mamayı azaltıp emzirme süresini uzatın. Gece emzirmelerini atlamayın. Bol su için.
Beni emmiyo derken hani bazen sağıp veriyodum bazen emiyodu bazende mama ama mutlaka hergün peşine mama versemde emziriyodum

Beni emmiyo derken hani bazen sağıp veriyodum bazen emiyodu bazende mama ama mutlaka hergün peşine mama versemde emziriyodum
Siz yazdıklarımı aynen yapın. Bazen emzirme şeklinde değil , gündüz sık sık gece de 3 saatte bir ilk emzirme ,sonra mama takviyesi verin kaşık biberonla . Ekstra verdiğiniz Mama sayesinde doyuyor çünkü bebeğiniz bu oranda sütünüz eksik bu yüzden kesilmez öyle pat diye. Emzirme sonrası sağım yapıp sütünüzü arttırmaya çalışın. Süper sağım diye bir yöntem var araştırın buda çok güzel sütü arttirir. Sütünüz arttigini ekstra fazla kilo alımından anlaşılır ozaman mamayı kademeli ilk CC miktarı sonra öğün sayısını azaltıp emzirmeyi uzatın.

X