Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Anne sütü neden sağılıyor?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
Kızlar forumda bir çok arkadaşımız sütünü sağarak veriyor bebeklerine, ama ben nedenini merak ediyorum. Ben sütümü hiç sağmam oğlm göğgümden emiyor. Siz neden sağıyorsunuz, düzenli kilo alsın diyemi? Cidden merak ettiğim için soruyorum.
Birde benim oğlum doyunca bırakıyor memeyi, ve 2 saati geçmiyor, 2 saatte bir acıkıyor. 2 aylıkken 5700 gr 58 cm di normal mi?

canım ben sağıyorum. nedeni bebeğim prematüre olduğu için hastanedeyken biberonla beslendiğinden
dolayı mememi almıyor. ee çalışan annelerde 3 ay sonra sağarak veriyor..göğsu ciddi şekilde yara olanlar sağıp veriyor..
senin bebeğinin kilosu maşallah, 2 saate bir acıkması normal. zaten 2-3 saate bir beslemek lazım..acıkınca ver göğsünü nolacak canım..

canım geçenlerde buna benzer bi konu açmıştım bende
bende hep niye sağlıyolyor yada bende sağmalıymıyım diye düşünüyordum
2 kere sağdım şimdiye kadar
kendi adıma karar verdim gerek yok sağmaya
zaten zor bir işlem ve açıkcası benim hiç hoşuma gitmeyen bir işlem

Çalışan anneler için geçerli olan bişey bence. Bi de doğum zamanı biberona alışan bebeklerde sanırım.
Bende işe başlamadan 1 hafta 10 gün önce sağıp biberona alıştıracağım maalesef.

bebeğimle dışarı çıkmam gerektiğinde gideceğim yerde emziremeyeceksem çekip yanıma alıyorum. veya yanlız bir yere gitmem gerekirse biberona çekip anneme bırakıyorum. çok rahat oluyor hem acıktı mı diye aklım kalmıyorhemde anne sütü almış oluyor opuyorumnanaktan

Hım... Şimdi anladım, çalışan anneler mecburlar tabi.
Ama duyduğuma göre sağınca az geliyormuş süt, bebek memeden emerse daha fazla geliyormuş, sütüm azmı çok mu bilmiyorum ama bebeğim doyunca bırakıyor.
Birde sütüm bazen su gibi bazen içtiğimiz süt gibi bazen de sarımtırak ve koyu bir hal alıyor, bu hangi durumlarda oluyor?

bende bebeğim beni 3. ayda emmeyi terkedince sağarak vermeye başladım.şimdi 3 aydır hergün 3 saatte bir sağıyorm.miktarında sağmaya başladığımdan beri bi azalma olmadı.çok zahmetli bi iş ben gece bile saat kurup sağıyorum.ders aralarında eve gelip sağıyorum.çok zor,keşke emseydi.ama bizde bebeklerimizi sütümüzden mahrum bırakmak istemiyoruz.ayrıca dr lar emzirdikten sonrada pompayla göğsün boşaltılması gerektiğini söylüyolar.çünkü göğüsler boşaltıldıkça süt üretiyomuş.inşallah bebekleriniz sizi hiç hiç bırakmaz..

canımsakın diyorum sana.bende rahat oluyo diye aynı hatayı yaptım,biberona alıştı,bıraktı beni emmeyi.ben ilk aydan beri dışarı çıkarken lazım oluyo diye süt sağıp bşberonla veriyodum.semine dönemimdede aynı şekilde biberonla verdim.ama 3. ayda bıraktı beni.sütünü eve bırakacaksan annen kaşıkla içirsin.zor olur ama inan seni bırakmaması için söylüyorum.dışarı çıktığındada emzirecek yer mutlaka bulursun.bende naçizane bi tavsiye.ben emmeyi bırakınca çok üzüldü sütüm azaldı iyice.şimdi hala sağarak veriyorum.ama inan çok zor bi iş.hemde açıkçası bazende can yakan bi işlem.inşallah bebeişin hep emer seni.sağlıkla büyütün inşallah..

bencede meme emen bebeğe biberon yerine kaşıkla yada kadehle verin arkadaşlar
yoksa memeyi bırakır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…