Bebek Beslenmesi Anne sütü nasıl ısıtılmalı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.733
27.581
48
extraccion-leche-materna.jpg



Anne sütü bebeğiniz için eşsiz ve hazır bir üründür. Emzirmenin olanaklı olmadığı veya sütün fazla olması gibi durumlarda sütünüzü sağarak bebeğinize verebilir, fazla sütü uygun şekillerde muhafaza ederek yeniden kullanabilirsiniz.

Sütünüzü aşağıda belirtilen koşullara uyarak standart bebek biberonlarında veya özel süt saklama poşetlerinde saklayabilirsiniz. Ama mutlaka saklama kapları üzerine mutlaka saklama başlangıç tarihi ve saat bilgilerini yazın.


Anne sütü nasıl saklanmalı?

Oda sıcaklığında:

• 27 derece oda sıcaklığında 4 saate kadar
• 9 derece oda sıcaklığında 8 saate kadar


Buzdolabında:
• 4 derecede 24 saate kadar


Derin dondurucuda:

• Özel bölmeli buzdolabı buzluğunda 1 ay (kapıya uzak muhafaza ediniz)

• Derin dondurucuda 3 ay (- 19 derece) Dondurulmuş süt içerisindeki lipaz enzimleri aktif kalacaktır. Lipaz yönünden zengin sütlerde dondurulma sonrasında sabunsu bir tat ortaya çıkabilir. Bu sabunsu tat bebeğiniz için zararlı değildir. Fakat bebeğiniz bu tadı reddedebilir.

Sütünüzü hızlı bir şekilde soğutun ve asla kaynatmayın. Kaynatılmış anne sütü içerisindeki lipaz enzimleri deaktif hale geçecektir.

Bekleme sürelerine aşmamış farklı sağım sütleri henüz dondurmamış iken birleştirilerek saklanabilir. Azami saklama süresi için ilk sağım saati dikkate alınmalıdır.

Sağılmış sütlerinizi az miktarlarda (5-10 cl) dondurun. İhtiyacınız olan kadarını çözerek kullanmanız kalan sütün israf olmasını önleyecektir.

Soğutulmuş sütün üzerinde ince kremsi bir tabaka görülebilir, sütü kullanıma hazırlamak için ısıtma sonrası çalkalayın.


Buzdolabından çıkarılan süt nasıl ılıtılır?

Isıtılacak sütü saklama kabı veya biberon içerisinde sıcak su dolu bir kaba sokarak sütü içilecek sıcaklığa getirmek en uygun yöntemdir. Doğrudan ateş üzerinde sütü ısıtmayın. Mikrodalga sütün anti-infektif özelliğini olumsuz etkileyecektir. Ayrıca süt içerisinde oluşturabileceği sıcak noktalar bebeğinizi yakabilir. Bu nedenle sütü ısıtmak için mikrodalga kullanmayın.


Dondurulmuş süt nasıl ısıtılır?

Dondurucudan çıkan sütü buzdolabı içerisine alarak çözülmesini bekleyebilirsiniz. Daha sonra saklama kabı veya biberon içerisinde sıcak su dolu bir kaba sokarak sütü içilecek sıcaklığa getirebilirsiniz. Dondurulup sonrasında çözülmüş sütü buzdolabında 24 saat saklayabilirsiniz. Dondurulmuş sütü yeniden dondurarak saklamayın. Oda sıcaklığında veya buzdolabında azami bekleme süresini aşmış sütü tüketmeyin.



 
X