- 5 Haziran 2015
- 152
- 49
- 18
- 39
- Konu Sahibi tubagoktas123
-
DOKTORUNUZ NE KADAR VERİN DEDİ HANGİ SAAT ARALIKLARLA ? ONA UYUN BENCEMerhaba arkadaşlar anne sütü önemini tamamen bir kenara bırakalım artık çünkü kronik hasta bir anne olarak süt vermem kesinlikle yasak. Benim sorum şu bebeğim daha bir kaç günlük ve çok sık mama isteği var formüle mamalar üzerinde belirtilen günde şu kadar verin falan hikaye çok hızlı acıkan bebeğim için sürekli mama yapıyorum ama yine de sürekli tereddüt içindeyim bu kadar verilmesi zararlı ise de ben ne yapabilirim
Canım doktor 3 saatte 30 ml diyor ama kesinlikle o kadar ile yetinemez açlıktan kıvrana kıvrana ağlayıp ciğerimi yakar nasıl olacak anlamakta zorlanıyorumDOKTORUNUZ NE KADAR VERİN DEDİ HANGİ SAAT ARALIKLARLA ? ONA UYUN BENCE
açlıktan ağladına eminmisin yalancı emzik kullanıyor musunuz ?Canım doktor 3 saatte 30 ml diyor ama kesinlikle o kadar ile yetinemez açlıktan kıvrana kıvrana ağlayıp ciğerimi yakar nasıl olacak anlamakta zorlanıyorum
Emzik kullanmıyorum canım evet eminim.açlıktan ağladına eminmisin yalancı emzik kullanıyor musunuz ?
Evet 3 saat 30 CC ile mümkün değil sağı solu almak yemek istiyor sürekli aranıyorBenim kızım da 3 günlükken sarılık yüzünden küvöze girdi sütüm yetersizdi ve 3 saatte bir emziriyordum emmediği ya da sütün yetersiz olduğu zamanlar 50 cc mama veriyordu hemşireler. Bana 30 cc yetersiz gibi geldi biraz arttırsanız öyle deneseniz?
Bence bir 50cc deneyin. Doyarsa emmek istemez uykuya dalar hemen zaten; fazla gelirse de fazlalığı kusar. Deneye deneye öğreniyoruz.Ayrıca bizde sıfir emzirme yani hiç süt olmadan hesap yapilmali
Kesinlikle onlar bize biz onlara alışana kadar biraz zaman alıyor :)Bence bir 50cc deneyin. Doyarsa emmek istemez uykuya dalar hemen zaten; fazla gelirse de fazlalığı kusar. Deneye deneye öğreniyoruz.
Evet huylarını yavaş yavaş öğreniyoruz. Benim kızım 59 günlük ve 59 günden beri parmağında oynatıyor beni:)Kesinlikle onlar bize biz onlara alışana kadar biraz zaman alıyor :)
Yerler onu maşallah Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın sağlık. Huzur versin :)Evet huylarını yavaş yavaş öğreniyoruz. Benim kızım 59 günlük ve 59 günden beri parmağında oynatıyor beni:)
Benim oglumda öyleydi ilk hafta 2 saatte 1 30ml ikinci ve 3üncü hafta 2 saatte bir 60ml 4 5 6 inci hafta 3 saatte bir 90ml ve sonrasında yaşına kadar kafasına göre bazen 2 saat sonra bazen 3 yada 4 saat sonra 120 ml içti biberonu nuk mamayi hipp verdim çok şükür cok saglikliMerhaba arkadaşlar anne sütü önemini tamamen bir kenara bırakalım artık çünkü kronik hasta bir anne olarak süt vermem kesinlikle yasak. Benim sorum şu bebeğim daha bir kaç günlük ve çok sık mama isteği var formüle mamalar üzerinde belirtilen günde şu kadar verin falan hikaye çok hızlı acıkan bebeğim için sürekli mama yapıyorum ama yine de sürekli tereddüt içindeyim bu kadar verilmesi zararlı ise de ben ne yapabilirim
Sağol canım zaten bana lazım olan tecrübeler çünkü mümkün mü yavrum aç aç kıvranıp uyuyacak mı benı korkutan sadece ona zarar veriyor muyum düşüncesi idi ama inşallah doğru dur diyorum :)Benim oglumda öyleydi ilk hafta 2 saatte 1 30ml ikinci ve 3üncü hafta 2 saatte bir 60ml 4 5 6 inci hafta 3 saatte bir 90ml ve sonrasında yaşına kadar kafasına göre bazen 2 saat sonra bazen 3 yada 4 saat sonra 120 ml içti biberonu nuk mamayi hipp verdim çok şükür cok saglikli
Dr lari pek takmadım ben yada kutu üzerinde yazan dozu
Sonuçta oda farklı bi minik insan ne zaman istese o zaman verdim en azından gözü doysun dedim 3.5 aylıkken günde 2 kaşık elma yada armut püresi verdim gün gün biraz çoğalttim 5 aylıkken mercimek çorbası bile verdim çok seviyodu
Sen bilirsin burnumu sokmak yanlış bilgi vermek istemem lakin ne istiyorsa onu ver kıyamam aç kalmasın annesi ama su ver mama veriyorsan kabız olmasın
En fazla biraz dombili olur ve kolunu yorar yürüyünce oda geçiyor kupkuru kalıyor zorla yedirmek istiyor insan ama bu seferde 1 yaş sendromundan yemek yemiyorSağol canım zaten bana lazım olan tecrübeler çünkü mümkün mü yavrum aç aç kıvranıp uyuyacak mı benı korkutan sadece ona zarar veriyor muyum düşüncesi idi ama inşallah doğru dur diyorum :)
Bebeğiniz kaç günlük?Canım doktor 3 saatte 30 ml diyor ama kesinlikle o kadar ile yetinemez açlıktan kıvrana kıvrana ağlayıp ciğerimi yakar nasıl olacak anlamakta zorlanıyorum
Amiin canım:) Allah bize de sabır ve kolaylık versinYerler onu maşallah Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın sağlık. Huzur versin :)
Banyo yaptir her akşam uyumadan önce fön tut bide banyodan sonra rahat rahat rahat uyurAmiin canım:) Allah bize de sabır ve kolaylık versingaz sancısı yüzünden hala ayaktayız kim bilir ne zaman uyuyacağız bugün ya da uyuyabilecek miyiz acaba..
Yaptırdım az önce ilk bir mızıldandı şimdi uyudu umarım birkaç saat uyur küçüğüm.Banyo yaptir her akşam uyumadan önce fön tut bide banyodan sonra rahat rahat rahat uyur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?