• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Anne sütü alması kesinlikle yasak olan bebek için mama durumu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tubagoktas123

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2015
152
49
18
39
Merhaba arkadaşlar anne sütü önemini tamamen bir kenara bırakalım artık çünkü kronik hasta bir anne olarak süt vermem kesinlikle yasak. Benim sorum şu bebeğim daha bir kaç günlük ve çok sık mama isteği var formüle mamalar üzerinde belirtilen günde şu kadar verin falan hikaye çok hızlı acıkan bebeğim için sürekli mama yapıyorum ama yine de sürekli tereddüt içindeyim bu kadar verilmesi zararlı ise de ben ne yapabilirim

Merhaba arkadaşlar anne sütü önemini tamamen bir kenara bırakalım artık çünkü kronik hasta bir anne olarak süt vermem kesinlikle yasak. Benim sorum şu bebeğim daha bir kaç günlük ve çok sık mama isteği var formüle mamalar üzerinde belirtilen günde şu kadar verin falan hikaye çok hızlı acıkan bebeğim için sürekli mama yapıyorum ama yine de sürekli tereddüt içindeyim bu kadar verilmesi zararlı ise de ben ne yapabilirim
DOKTORUNUZ NE KADAR VERİN DEDİ HANGİ SAAT ARALIKLARLA ? ONA UYUN BENCE

Benim kızım da 3 günlükken sarılık yüzünden küvöze girdi sütüm yetersizdi ve 3 saatte bir emziriyordum emmediği ya da sütün yetersiz olduğu zamanlar 50 cc mama veriyordu hemşireler. Bana 30 cc yetersiz gibi geldi biraz arttırsanız öyle deneseniz?

Benim kızım da 3 günlükken sarılık yüzünden küvöze girdi sütüm yetersizdi ve 3 saatte bir emziriyordum emmediği ya da sütün yetersiz olduğu zamanlar 50 cc mama veriyordu hemşireler. Bana 30 cc yetersiz gibi geldi biraz arttırsanız öyle deneseniz?
Evet 3 saat 30 CC ile mümkün değil sağı solu almak yemek istiyor sürekli aranıyor

Benim oglumda öyleydi ilk hafta 2 saatte 1 30ml ikinci ve 3üncü hafta 2 saatte bir 60ml 4 5 6 inci hafta 3 saatte bir 90ml ve sonrasında yaşına kadar kafasına göre bazen 2 saat sonra bazen 3 yada 4 saat sonra 120 ml içti biberonu nuk mamayi hipp verdim çok şükür cok saglikli
Dr lari pek takmadım ben yada kutu üzerinde yazan dozu
Sonuçta oda farklı bi minik insan ne zaman istese o zaman verdim en azından gözü doysun dedim 3.5 aylıkken günde 2 kaşık elma yada armut püresi verdim gün gün biraz çoğalttim 5 aylıkken mercimek çorbası bile verdim çok seviyodu
Sen bilirsin burnumu sokmak yanlış bilgi vermek istemem lakin ne istiyorsa onu ver kıyamam aç kalmasın annesi ama su ver mama veriyorsan kabız olmasın

Benim oglumda öyleydi ilk hafta 2 saatte 1 30ml ikinci ve 3üncü hafta 2 saatte bir 60ml 4 5 6 inci hafta 3 saatte bir 90ml ve sonrasında yaşına kadar kafasına göre bazen 2 saat sonra bazen 3 yada 4 saat sonra 120 ml içti biberonu nuk mamayi hipp verdim çok şükür cok saglikli
Dr lari pek takmadım ben yada kutu üzerinde yazan dozu
Sonuçta oda farklı bi minik insan ne zaman istese o zaman verdim en azından gözü doysun dedim 3.5 aylıkken günde 2 kaşık elma yada armut püresi verdim gün gün biraz çoğalttim 5 aylıkken mercimek çorbası bile verdim çok seviyodu
Sen bilirsin burnumu sokmak yanlış bilgi vermek istemem lakin ne istiyorsa onu ver kıyamam aç kalmasın annesi ama su ver mama veriyorsan kabız olmasın
Sağol canım zaten bana lazım olan tecrübeler çünkü mümkün mü yavrum aç aç kıvranıp uyuyacak mı benı korkutan sadece ona zarar veriyor muyum düşüncesi idi ama inşallah doğru dur diyorum :)

Sağol canım zaten bana lazım olan tecrübeler çünkü mümkün mü yavrum aç aç kıvranıp uyuyacak mı benı korkutan sadece ona zarar veriyor muyum düşüncesi idi ama inşallah doğru dur diyorum :)
En fazla biraz dombili olur ve kolunu yorar yürüyünce oda geçiyor kupkuru kalıyor zorla yedirmek istiyor insan ama bu seferde 1 yaş sendromundan yemek yemiyor

Canım doktor 3 saatte 30 ml diyor ama kesinlikle o kadar ile yetinemez açlıktan kıvrana kıvrana ağlayıp ciğerimi yakar nasıl olacak anlamakta zorlanıyorum
Bebeğiniz kaç günlük?
Benim bebeğim 2-3 günlükken 2 saatte 40-50 içiyordu.
Doktoru imkansız, vermeyin dediği için doktoru değiştirdim.
Öbür doktorum da bebek istemli beslenmeye geçmemi önerdi.
İlk 1 ay 2 saatte 60, doymuyorsa 90 veriyordum.
Bu arada mama olarak, anne sütü almayan bebeklere önerim keçi sütü mamaları olacaktır.

Uyur inşallah benim 17 aylık oğlum var bide bensiz yatmaz 17 aydır akşam 19 da onunla birlikte yatarım belki senin bebekte seni istiyordur yat Yanına
Sağımda 17 aylık solumda 3.5 aylık elimde telefon yatiyoz kocamda yatak odasında yal iz yatiyo çocuk odasına büyük yatak aldım ben mecburen

Back