Premature Bebekler Anne sütü almamakta inat edince oğlum, bende de süt kalmadı artık. çok üzülüyorum...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gokcece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
30
0
86
Ankara
27 haftalık 910 gr doğdu oğlum. ilk başlarda sütüm oldukça boldu ama ona verilen miktar çok azdı. zaman geçtikçe verdikleri miktar arttı ama emmediği için ben de günden güne süt azldı. denemediğimiz yöntem kalmadı hatta doğum sonrasında süt artırmak için kullandığım içecekten dolayı kilo bile aldım bi ara artmaya bile başlamıştı süt. ancak biberonun rahatına alışan oğlum emmekten hiç hoşlanmıyordu zorlaya zorlaya 5 ayı (düzeltilmiş 2 ayı) doldurduk. iki haftadır da emmeyi tamamen reddediyor. O emmedikçe sütümde çekildi sağsamda artık süt gelmiyor.ne yapacağımı şaşırdım. siz de durumlar nasıl biberona alışan zor emer diyorlar doğrumu? sizin meleklerinizin ne kadar anne sütü aldığını paylaşırsanız sevinirim

Son düzenleme:
arkadaşım benimki emmeye hiç alışmadı ne kadar zorladıysam..
napim bende sağarak veriyorum..

canım benim biliyorum kolay değil bunu yapmak ama biraz aç bıraksan el mahkum emer ha benimkide böyle emmeyi istemediği zamanlarda kucaklayıp ayakta gezdirirken emzirdim. öyle seviyodu. sonra alıştı zaten. ama keşke biberona alıştırmasaydın. en iyisi herşeyi kaşıkla vermek. anne sütünü bile eğer verebiliyosan kaşıkla olmadı enjektörle damla damla ver. unutmaki anne sütü için mucize bir besin derler. kesinlikle vazgeçme canım. biraz sıkıntılı bir süreç ama ilk önce biberonla beslemeyi kesip kaşıkla besle. sonrada ara ara memeyi ver. eminim biberonu unutunca alacaktır memeni. bu arada sürekli sütünü emmesede boşaltki sütün azalmasın. bir sağlıkçı olarak tavsiye decepğim başka bişey yok. umarım faydalı olmuşumdur.

mesajın için çok teşekkür ederim.
Biberonu ben tercih etmedim malesef küvözde kalma süresi uzun olunca hastanede alıştı ve ilk taburcu olduğunda da emzirmemi istemediler doktorlarımız çok efor sarfediyor kilo almak yerine zayıflayacak dediler. Kızımı 22 ay emzirebilmiştim anne sütünün ne kadar büyük bir mucize olduğunu bildiğimden kahroluşum...

arkadaşım benimki emmeye hiç alışmadı ne kadar zorladıysam..
napim bende sağarak veriyorum..

küvözde alıştı biberona ve ilk zamanlarda emzirmemi istemedi doktorlarımız ilk günden beri ben de sağarak veriyorum. artık sağdığımda çok az süt elde ediyorum malesef. emmesi yada biberonla alması farketmeyecek aslında benim iiçin ama emmediği için sütüm azalıyoo

benim bebeklerimde küvözde kaldılar ben hergün çok sık olarak sağıyorum zamanla azalırmı bilmem ama şuan iyiş gidiyor sağmak yada emzirmek aynı değilmiki

benim bebeklerimde küvözde kaldılar ben hergün çok sık olarak sağıyorum zamanla azalırmı bilmem ama şuan iyiş gidiyor sağmak yada emzirmek aynı değilmiki

kızımı 22 ay emzirdim oğlumda da doğumdan hemen sonra sütüm geldi ve oldukça boldu çok sık sağıyordum ben de umarım senin azalmaz arkadaşım ama benim malesefki azaldı

ya kaç ay anne sütünü sağarak verdiniz yada veriyorsunuz ???????????
ben 3 ay olacak halen sağıp veriorum oğluma
bazen arada bir mama.
inşallah 6 aya kadar sütümüz gelirde emzirriz
kendi adıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…