• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi anne sütü acil yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

rosaland

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2009
301
11
116
Diğer
arkadaşlar bebeğim emmeyi 4.5 aylıkken bıraktı bende sağarak veriyordum sütümü ancak şuanda 7 aylık olmak üzereyiz ve bebişim anne sütünü biberonlada almak istemiyor meyve suyu normal su olsun içiyor sütü biberonla içmiyor kaşıkla ver içiyor ancak kaşıkla çok zor yarısını yere döküyoruz.geceleri uyurken uykusunda acıkınca sütünü içiriyordum 2 gecedir uykusunda bağırıyor uyanmadan gözler kapalı açta ama sütü reddediyor uyanmıyorda dün gece uykusunda kaşıkla besledim walla biraz trajikomik uyuyor ancak kaşıkla muhallebi yedirdim gece dörtte.
iyi geceler mamasını su yerine sütle karıştırırp muhallebi kıvamına getirdim doğrumu yaptım dersiniz çünkü bu mamalarda formül süt içeriyor sebze meyve uyurken olmaz ne yapacağım ben??????????
doktorumuzda eski kafa biraz hiç beslenme konusunda bilgilendirmiyor lütfen doktorlarınızın anne sütüyle ilgili tavsiyeleriniz varsa yada herhangi bir şekilde edindiğiniz bilginiz paylaşrmısınız?
teşekkürler

canim peki formul sut biberonla vermeye denedin mi?Belki sutunde degisim olmus onun icin reddediyor,benim oglumda hic emmedi ve hep sutumu sagip verdim ama 1 yasindayken sutum belli miktarda azildi kalitesi de dustu ve oglum kendisi biberonu brakti.
kullandigin mamalar suyla hazirlanmasi gerektigini biliyorum,ama boyle iyiorsa boyle ver ama yemekten sonra mutlaka su icirt yoksa fazla minerallare yuklu oluyor ve bobreklere zarar verebilir.

canim anne sutu almasi iy olurdu ama bundan sonra almasada o kadar uzulecek bir durum degil,bundan sonra ek gidaya daha cok ihtiyaci olmaya baslayacaktir.Bebekler icgudusel neyden ihtiyaclarindan anlarlarmis ve senin bebegin sutu redediyorsa demekki daha cok ek gidadan ihtiyaci vardir.Bazi bebekler daha 4 aylikken vazgeciyorlar diyerler ise 3 yasana kadar ememrler,bu tamamamen bebegin yapisina gore degisir.Mamamdan sonra su icirt ve sorun yasayamazsiniz.

ben bir çözüm buldum çok emek vererek stümü artırdım ve bu kadar emekten sonra bebişimi biberonu reddediyor diye neden anne sütünden mahrum bırakayım diye düşündüm.sonuç gündüzleri şırınga ile bebeğimi anne sütüyle besliyorum.madem sütü kaşıkla vermek zor bende geceleri meyve püresini kaşıkla yediriyorum sonuçta anne sütü kadar değerli bir besini neden sütüm varken üstelik kendim bırakayım ki??
biberonu reddeden bebekleri olanlar için şırınga seçeneğini yazmak istedim
sevgiler

canım sütün varsa mutlaka sağ son damlasına kadar.tekrar tekrar dene biberonu.olmadı sağdığın sütleri sakla bikaç ay sonra bardaktan içer yada biberon alır yine. şırıngada bir seçenek ama biberon gibi olmaz tabi sen uykusunda falan tekrar dene.
sütün var madem içsin yavrun sakın bırakma sağmayı.
kaşık mamasınıda sütle hazırlama bebeğine ağır gelir üzerinde nasıl yazıyorsa öyle hazırla ve kesinlikle uykusunda kaşıkla besleme nefes borusuna kaçabilir.yatmadan önce yedir o onu tok tutar sabaha kadar.kalkarsa biberon denersin almazsa yinede kaşıkla verme.

teşekkürler cevaplarınız için zaten sütümü sağarak artırdım bu kadar emekten sonra asla bırakamam bebeğim zorlada olsa biberonla içmeye başladı çok şükür birde şey öğrendim hazır mamaların devam sütü ile hazırlananları var onları anne sütü ile hazırlayabiliyorum.su ile hazırlananları çöpe attım bile:)))ah biryaşına gelse bende bardakta vereceğim tabi sütüm hala olursa.akşam 6:30 da yattığı için gece 12 birde sabaha karşı 5te acıkıyor uyanmakta istemiyor ağzında emzik vıy vıy da vıyvıy bağırmaya yakın sesler çıkarıyor çok şükür düm biberonu kabul ettide ikimizde rahat ettik

canim bardaktan verebilmen icin 1 yasi beklemeni gerk yok,biz 6 aylikken bardaktan su vermeye baslamistik,nedeni kendisi cok merakliyidi bardaktan icmeyi,bizi goruyordu ve istiyordu ona ozel bardak aldik ve biz kola icerken ona su veriyorduk.Bardak alirsab bebedor kullaniyoruz biz,kucuk renksiz plastik bir bardak olmalidir.Yalniz bebegin daha kucuk ve bir yutkumdan fazla icmez,baslacaginiz zamn bardagi dudagina getir ve hafifce kaldir sut hafifce dudakalrini dukunsun bir kez yutkundumu bardagi kaldir,tam hatirlamiyorum ama sanirim 7 ayliktan sonra 2-3 yutku birden icebilir daha sonra 4-5 cikiyor.Ama simdilik zor da olsa biberonu aliyorsa biberonla beslenmesi daha dogurudur.

saolasın fikriye
onuda denedim ancak yutamıyor.hepsini ağzından çıkarıveriyor zıpır biberonu bir alıyor bir reddediyor bende şaşırdım ne yapacağımı 1 yaşa kadar sabır artık ne yapalım gerekirse gece uyandırıp karnını tok tutacak bişeyle doyurup tekrar yatacağız

benim oglumda bebekken birgün biboronu icmek istemedi.burda onu her hafta anne danismanligina kontrole götürüyodum sorunumu anlattim.bana biberon ucumu degistirmemi tavsiye ettiler. bende L olanini aldim denedim cocuk tekrardan icmeye basladi.önceki delik kücük geldigi icin reddediyomus oysayki büyüdükce daha cabuk emmek istedigi icin o problemi yasamisiz.sizinde cocugumuz siringayla iciyomus cünkü ondan daha cok akiyor agzinada ondan.aslinda reddettikleri biberon degil ucu:))
ben bir çözüm buldum çok emek vererek stümü artırdım ve bu kadar emekten sonra bebişimi biberonu reddediyor diye neden anne sütünden mahrum bırakayım diye düşündüm.sonuç gündüzleri şırınga ile bebeğimi anne sütüyle besliyorum.madem sütü kaşıkla vermek zor bende geceleri meyve püresini kaşıkla yediriyorum sonuçta anne sütü kadar değerli bir besini neden sütüm varken üstelik kendim bırakayım ki??
biberonu reddeden bebekleri olanlar için şırınga seçeneğini yazmak istedim
sevgiler

Back