• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi anne sütü 1 yaşından önce su çiçeğini engellermi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

xoxzlemle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2008
160
2
96
38
Kahramanmaraş
merhaba arkadaşlar eltimin oğlu su çiçeği çıkarıyor , benimde 6 aylık kızım var kesinlikle yaklaştırmıyorum dokundurmuyorum ama soluduğu havadan bile bulaşırmış 12. aydan önce çiçek aşısı yapılmıyo bulaşır diye o kadar korkuyorum ki ama bir internet sitesinde dün bir yazı okudum 1 yaşından önce çocukları su çiçeğine karşı anne sütü koruyormuş yani bağışıklığı güçlendiriyormuş ama 1 yaşından sonra sütü koruma gücü bittiği için aşı yapılması gerekiyormuş .. sizin çevrenizde 1 yaşından önce çiçek olan çocuklar varsa nasıl atlattılar.. lütfen bir fikir verin bi cevap yazın can sıkıntısından ölücem burda sonuçta çiçek bulaşmışsa bile 14- 21 gün sonra belli oluyo şimdiden teşekkürler..

canım endişe etme diyeceğim ama senin için yeterli olmayacaktır.
geçmiş olsun öncelikle su çiçeği çok bulaşıcı bir hastalıktır aynı odadaki havayı teneffüs etmek bile yeterli olur umarım bebeğine bulaşmamıştır.anne sütü su çiçeğini önlemez canım sadece aşı korur yada hafif çıkartmasını sağlar.

benim bebeğimde 7 aylıkken çıkardı su çiçeğini bir akrabamızın kızından kaptı.
çok zordu hastalık süreci vücudunda çiçeğin çıkmadığı yer kalmamıştı.
hastalığın tamamen geçmesi çiçeklerin lekelerinin falan 1 aydan fazla zaman aldı.
eger hastalık bulaşmış sa ki (hasta çocukta belirtiler başlamadan 1,2, gün evvelinden başlar bulaşıcılık)
önceliklehastalık belirtileri başlarsa doktora götür. kızarıklıkların tahriş olup patlamamasını sağla biz avil diye bir şurup kullanmıştık doktor tavsiyesiyle kaşıntıyı engelliyordu ateşi için ateş düşürücü kullandık. ve her gün duş aldırdık sürtünme yapmadan dikkatlice cok faydası oluyordu kızım için rahatlıyordu biraz
bebeğinin ellerine çorap geçireldiven niyetine kaşıyıp yolmasın diye vede bolca sabır...
aklıma gelenler bunlar inş. bebeğine bulaşmamıştır canım...

canım çiçek çıkaran öocukların banyo yapmaması gerek diye bişey duymuştum oysa sen yaptırmışın kuzeni çiçek çıkaralı 1 hafta oldu bulaşmışsa bile 1-2 haftaya kadar belli olur kuluçka süresi 2-3 haftaymış bu hastalığın ama 2 gündür ateşi var kızarıklık falan yok ama acaba onun belirtisi olabilirmi

benimde komşumun oğlu 1,5 yaşında çıkardı.oda diğer komşudan kaptı .ben bilmiyodum kızım 10 aylıktı otormaya gittim çocukta bişey yoktu meğer kuluçka dönemindeymiş .kızımda dokundu sonra o çıkarınca bende korktum 1hafta falan yaklaştırmadım ama benim kızımda çıkmadı her çocuk kapmıyo demekki.aslında erkek çocuklarının erken çıkarması daha iyi oluyomuş ilerde çıkınca kısırlığa bile neden oluyomuş.1yaş altı çıkaranlar var birisi 6aylık çıkarmış

Back