• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne sıcaklığı acıyı azaltıyor

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.078
30.660
1.123
61
Konya
LONDRA - Bilim adamları topuklarından kan alınan 61 yeni doğmuş bebeğin yüz ifadelerini kalp atışlarını ve kanlarındaki oksijen seviyesini inceledi.
-Anne sıcaklığı bebeklerde acıyı azaltıyor
Sonuçta işlem sırasında annelerinin kucağında olan bebeklerde acı işaretlerinin yarı yarıya düştüğünü gördüler.

Bu bebeklerin reaksiyonları üç dakika içinde normale dönerken annelerinin kucaklamadığı bebekler hala acı içindeydi...

sağlık ocağında anneler niçin dışarıya çıkarılıyor o zaman? ne biliçsiz insanlarız ya. keşke bebeğimi kucaklasaydım. çok sağol bu önemli bilgi için.

ben hastanede doğumdan birkaç saat sonra 17 dikişimle (normal doğum) tüm acıma rağmen kızımı can havliyle kucakladım. yavrum hemşire gidince sustu.
sağlık ocağında da ebeyle kavga ettim sırf bu yüzden. 5 günlük bebeğimi kucağıma vermeden haldur huldur soyup deldiler topuğunu . biraz sert çıktım loğusalık ta var tabi :) kan aldırdığıma dua etsinler.
ahhh ahh ne zaman bilinçlenicek toplumumuz.

birde başımdan geçen bir olayı daha anlatmak istedim yeri sanırım. kızıma kan tahlili yapılacaktı 2 aylıktı henüz. özel hastanede yaptırdım ki daha nazik davranırlar diye ama ucu tıkalı iğneyi kızımın elinin üstünde sokmadık yer bırakmayan hemşireyi de bi güzel haşladım. birde kucağıma vermek istemiyorlardı. ay gene sinirlendim aklıma gelince

Back