• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmaya almak

ALEYA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2008
124
0
96
43
Bursa
9 aybekledıkten sonra nıhayet keremımıze kavustuk.basıt bır kuyruk sokumu agrısıyla acıle gıttıgımde dogum ıcın 2 gun beklıcgımı dusunmemıstım.sunı sancıları cektıkce canımdan can gıdıyordu.hem suyum gelıyordu hemde kanamam baslamıstı.ama hıc acıklık yoktu.kendımde artık takat klmamıstı kı sezaryan ıstedıgımı soyledım.artık dayanıcak gucum kalmamıstı daha fazla sancı kafayı yedırtırdı bana.korkuyordum ama amelıyathaneye cok rahat gırdım.sonra bır uyandımkı kerem yanımda.sımdı 12 gunluk oldu.ınanılmaz gogus acısı cekıyorum.iştahım cok cok az .ayrıca eşimle aramda nedense bır sogukluk basladı.sankı ıkı yabancı gıbı olduk.tum bunlar benı ınanılmaz uzuyor.bu kadar gun gectı ama hala sutum yeterı kadar gelmıyor.hem acıdan hemde uzuntuden olsa gerek.benmle aynı sorunları yasayan oldumu merak edıyoru

merhaba benim bebeğim 3 aylık oldu. doğumumda o kadar zorlanmadım. ama bizde eşimle zor zamanlar yaşadık. eşimin yoğun iş temposu, bebeğin sürekli ağlamaları ve evde annemin olması ilişkimizi olumsuz etkilemişlti. ama muhtemelen hormonlarla ilgili. kendimi yanlız ve mutsuz hissediyordum.eşimin artık beni sevmediğini, ilgilenmediğini düşünüyordum. ama herşey düzeldi çok şükür.
süte gelince benimde sütüm çok azdı 2 ay yetti 3. ay bebeğim hiç kilo almadı. sütünğn az olduğuna inandırırsan kendini gerçekten az oluyor. sonunda hiç istememe rağman 2 hafta önce mamaya başladık. anason, ısırgan otu, rezene çayları işine yarayabilir. birde vita malt diye bir içcek varmış ben sonradan buldum bebeğim artık emmek istemediği için kullanmıyorum ama deneyebilirsin. moralini yüksek tut, beslenmene dikkat et derim ben başaramadım malesef ve bebeğimi mamayla beslemek zorundayım şimdi. emzirmek harika bir olay. göğüs ucu çatlakların içinde lansinoh marka kremi kullanabilirsin bir kaç günde acıyı geçiriyor.

canım hepsini yaşadım bbeğim emmedi 2 ayı zor doldurduk eşimle tartışmalar başladı şuan kızım 7 ayklık en azından biraz düze koyduk alışmak zor tabi annelik başta zor bebeğine bile bazen kızıyorsun insan değişik duygulardan geçiyor eşşinlede zamanla aran düzelecek bak görecelksin bebeğinede alışıp onu hiç bırakmak istemeyeceksin ve sonrada sosyal aktivitelerine geri döneceksin her şeyi rayına oturtacaksın zamanla.kendinize iyi bakın....

merhaba arkadaslar benim de bebegim 2 ay 6 gunluk oldu. ben sut problemi yasamadim cok sukur ama diger problemler bende de var. esimle surekli tartisiyoruz dogumdan beri, kendimi cok gergin ve yipranmis hissediyorum onun beni anlamasini bekliyorum o da bir yere kadar anlayabiliyor. isten yorgun geliyor, yemekten kisa sure sonra uyuya kaliyor kendimi cok yalniz hissediyorum. gun icinde oglumla ilgilenmek ev islerini yetistirmek zaten cok yorucu oluyor bir de kayinvalidemin sik sik gelmesi var tabii. eskiden esimle cok guzel bir iletisimimiz vardi hayattaki tek onceligimiz birbirimizdik.simdi bebegimiz oldu dogal olarak.birbirimizi cok severdik hala seviyoruz ama biseyler degisti iste, birbirimizden uzaklastik sanki. simdi ona ihtiyacim oldugu tum zamanlarda oglumla ilgilenmek durumunda oluyorum isim bittiginde de onu bulamiyorum.kisacasi hayatim tamamen degisti annelikle beraber ve bu degisim sureci oldukca sancili oluyor.vucudum sagligim ve psikolojim bozuldu.hala psikolojim duzelmedi bu karamsarlikla da kolay kolay duzelmeyecek. bebegime bakiyorum onun gozlerindeki isik o gulumsemesi... o olmasa bu kadar sikinti asla cekilmezdi

sanırım çoğu anne bunları yaşıyor.bende yaşayanlardanım.hamilelik dönemim çok güzel geçmişti , eşim okadar güzel ilgilenmişti ki benimle her akşam değişik meyve tabakları , gezmeler vs. vs.lohusalığımın ilk haftaları daha zordu benim için devamlı evde, gelen ziyaterçiler,eşimin çalışma saatleri çok uzun olduğu için eve çok geç geliyor(gece)tüm zamanı dışarıda geçiyor desem yeri. ama ilk haftalarda özellikle daha fazla ilgi bekliyore sanırım insan. ilk önceleri hiç birlikte zaman geçiremeyeceğimiz hissine kapılmıştım.çünkü doğum öncesi geç saatlere kadar tv seyrederdik.ama şimdi bebek olduğu için benim çok geç yatma lüksüm olmuyordu.şimdi 3 aylık olduk.gündüz oğlumla birlikte bende uyuyorum.gece de eşimle tv seyredip oturabiliyorum.ama tabi eskisi gibi geç saatlere kadar değil.demek istediğim zamnla herşey tam eskiye dönmese bile eskiye yanık olabiliyor.ama burada altın kural biraz o , biraz da ben ödün vereceğiz bazı şeylerden. haksız mıyım?

paylasımlarımlarınız cok guzel yalnız olmadıgıma sevındım.eskısıne oranla daha ıyıyım ama yınede herseye sınır oluyorum.kım ne derse batıyor.gecıcek ıns butun bunlar.

Back