Anne olmak

duyguluvenus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2007
48
14
Anne Demek;

-Yedirebildiği her lokmadan sonra şenlik havasına bürünendir
-Çıkan her pirinç tanesi diş için hısım akraba herkese telefon edendir
-Tüm hafta hayalini kurduğu pazar sofrasından bir lokma dahi yiyemeden kalkandır
-Sabaha kadar kırk kere uyanıp sabah zombi gibi işe gidendir
-Tatil yapamamanın kitabını yazandır
-Eskiden her gün uğradığı kuaförün yolunu unutandır
-Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatandır
-Parça pinçik olmuş gazeteyi birleştirip okumaya çalışandır
-Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp gözü kapalı geri dönendir
-Üzüm çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır

-Anne demek bebek havuzunda yüzmek demektir
-Kazara kendi için alışverişe gidip bebek kıyafetleri alıp geri dönendir
-Uyduruk ninni besteleyendir
-Çantasında sürekli oyuncak,ıslak mendil ,su ve kraker bulunandır
-Son teknoloji telefonu denize atıldığı zaman bütün saçları diken diken olmuşken annecim telefonlar yüzemez diyebilendir
-Hayatının sonuna kadar hatta sonundan öte birileri için endişlenmektir
-Anne demek iki küçük melekle hayatının sonuna kadar küçük dağları ben yarattım edasında yürüyebilmektir
-Anne demek 9 ay karnında taşımak değil bir ömür yüreğinde taşıyabilmek demektir..

Bundan sonrası ise elimden geldiği kadar benden :)

- Anne demek uykusuzluktan kafein deposuna dönmüşken bile uyuduklarında onları özleyebilmektir
- Çişli kakalı olsun fark etmez ıslak mendille silip akabinde o güzelim popoyu öpmek demektir
- Ağzından çıkardığı her ne olursa olsun "Al annecim " diye uzattığında iğrenmeden ağzına alabilmektir.
- Başkası kusarken bakamazken bebeği kustuğunda elleriyle temizleyebilmektir
- Sabır taşına dönmüşken halısının üzerine çizilen resmi görünce çıldırmamaya çalışmaktır
- Aman evlatlarım seviyor diye evde işkembe çorbası yapmayı öğrenendir
- Onlara içirmeden önce tadı iyi mi acaba diye bütün şurupları test edendir
- Aman ne olur onlar hastalanmasın ben onların yerine hasta olayım diye dua edendir
- Kendisi her daim azarladığı hatta popolarına vurduğu halde babaları azıcık sesini yükseltse atmaca edasıyla atılıp yavrularını kanatları altına alandır
- Dünyanın en güzel , en akıllı , en sevimli çocuklarına sahip olandır
- Dışarıdan birisi çocukları ile ilgili laf sokmaya çalıştığında bütün hanımlığını elinin tersiyle itip en cadaloz olabilendir
-Sırf kakasını yapabildi diye eşiyle beraber halay çekecek duruma gelendir
- Bazen dayanamayacığım galiba diye düşünüp ama ya bensiz kalırlarsa onlara ne olur diye düşünerek ilk düşündüğünden dolayı vicdan azabı duymak demektir.
- Balkonda titreyerek sigara içmektir
- Eşi ile başbaşa yemek yemenin ne olduğunu unutmak demektir
- Yatağa girip tam eşini öperken ANNE sesiyle irkilip doğruca odalarına koşan ve iki saat sonra belki yatağına geri dönebilendir.Bu arada vazgeçip yatakta uyuya kalmış bir eş bulabilmektir.
- Eşiyle kardeş kardeş :) yaşayabilmeyi öğrenendir

- Sırf onlar seviyor diye günde üç kere Calliou seyredebilendir
- Marketten bebek bezi almayı unutmamak ama ped almayı unutmak demektir.
- Sil baştan okumayı ,yazmayı öğrenmektir
- Hiç iğrenmeden halının ortasındaki kakayı çişi temizleyebilmektir
-Kendisi için yapamasa da onlar için dünyayı TOZ PEMBE ye boyamaya çalışmak demektir.
-Onların kokusunu duymadan nefes alamamak demektir
- Anne olunca annesini anlayabilmek demektir.

Ve bu liste böyle uzar gider kısaca ANNE olmak demek ANNE olmak demektir ve Anne olmadan asla bunları anlayamamak demektir.

çooook güzel anlatmışsın canım yaa ben bunların hiç birini yaşamadım ama doğumuma 4 gün var şimdi bile bebeğime bişey olacak onun canı acıyacak diye tedirgin oluyorum ve onu çook özledim artık doğsun istiyorum bütün fedakarlıklara razıyım

çok güzel olmuş ellerine yüreğine sağlık gözlerimden dökülenleri tutamadım okurken izninle bende bir kaç şey eklemek isterim.
- hiç bir sebep yokken gece yarısı yatağından fırlayıp başında saatlerce soluk alışını dinlemektir.
- kendisi öfkeden çılgına dönsede başka biri sesini yükselttiğinde kucaklayıp ordan ayrılmaktır.
- herhangi bir yerine inen sert bir cisimle gözünden yaş gelse bile yüzünü görünce yine kucaklamaktır.
- dokunduğunda içinin titremesidir
- farklılıklarında hep daha iyisi için dua etmek ama özelliklerinden dolayı dışlanmaması içinde daha azını istemektir.

ağlattın beni duyguluvenus :KK43: :KK43:

:KK9::KK9: tebrikler duyguluvenus,çok güzel anlatım olmuş.okurken hem gözlerim doldu hem güldüm..oğluşum 5 aylık ve yazdıklarının çoğu başımıza geliyor.yaşadıklarımızın herkesin başına geldiğini unutmuşum.okurken; eveet bizde bizde diyerek okudum.ama bu kadar şeye rağmen hiçbirine değişilemeyecek kadar güzel bir duygu annelik.Allah herkese anne olmayı nasip etsin:emir_bebek:

Canım çok güzel yazmışsınn gözlerim dolduuu..Oğlum için yazdıklarının hepsini hissediyorum ve Allahıma şükürler ediyorummm beni anne yaptığı için...

çok güzel yazmışsın canım tutamadım kendimi gözlerimden yaşlar aktı..çok şükür Allaha yavrularımız biizmle darısı tüm isteyenlerin başına.bende bir kaç şey eklemek istiyorum.Anne demek;
-her hapşurduğunda çok yaşa güzel yaşa meleğim diyendir,
- tek bir gülüşü ile tüm yorgunluğunu unutandır,
- göz göze gelince içi titreyendir,
- azıcık canı yansa onunla beraber ağlayandır,
- her gece yattığında Allahım onu koru ona gelecek hastalıkları dertleri al bana ver diye dua edendir,
- onsuz bir hayat düşünemeyen her planında kızım/oğlum diyendir,
- şimdiden bak sakın evlenme beni sensiz bırakma deyip taa yıllar sonrasının hesabını yapıp yavrusunu özleyendir,
- eline geçen ilk parayla kendi eksikleri olduğu halde bebeğini mutlu etmek için ona harcayabilendir.

daha çok şey var aslında ama aklıma gelenler bunlar.Allah herkesin yavrusunu bağışlasın:nazar:

Paylaşım çok güzel yaaaa gercekten :KK9:insan anne olmadan anneliği anlayamıyr yazdıklarınızı okudukca gözlerim doldu ve şuan minik prensesim uyuyor ona sarılıp öpmek istiyrum ama uyanır diye kıyamıyrum cok özledim yavrumu yaaa.... anne olmak o uyusun diye dua etmek ve uyuduğu zaman da uyansada sarılıp koklasam demektir, bir saat bile ayrı kalamamaktır onsuz nefes almaktan korkmaktır,anne demek ................................... o kadar güzel o kadar gurur verici bi şey demektir ki:KK69: Allahım herkese bu duyguyu tattırsın ve herkesin evladını bütün kötülüklerden korusunnnn:nazar::nazar::nazar::nazar:

Anne Demek;

-Yedirebildiği her lokmadan sonra şenlik havasına bürünendir
-Çıkan her pirinç tanesi diş için hısım akraba herkese telefon edendir
-Tüm hafta hayalini kurduğu pazar sofrasından bir lokma dahi yiyemeden kalkandır
-Sabaha kadar kırk kere uyanıp sabah zombi gibi işe gidendir
-Tatil yapamamanın kitabını yazandır
-Eskiden her gün uğradığı kuaförün yolunu unutandır
-Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatandır
-Parça pinçik olmuş gazeteyi birleştirip okumaya çalışandır
-Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp gözü kapalı geri dönendir
-Üzüm çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır

-Anne demek bebek havuzunda yüzmek demektir
-Kazara kendi için alışverişe gidip bebek kıyafetleri alıp geri dönendir
-Uyduruk ninni besteleyendir
-Çantasında sürekli oyuncak,ıslak mendil ,su ve kraker bulunandır
-Son teknoloji telefonu denize atıldığı zaman bütün saçları diken diken olmuşken annecim telefonlar yüzemez diyebilendir
-Hayatının sonuna kadar hatta sonundan öte birileri için endişlenmektir
-Anne demek iki küçük melekle hayatının sonuna kadar küçük dağları ben yarattım edasında yürüyebilmektir
-Anne demek 9 ay karnında taşımak değil bir ömür yüreğinde taşıyabilmek demektir..

Bundan sonrası ise elimden geldiği kadar benden :)

- Anne demek uykusuzluktan kafein deposuna dönmüşken bile uyuduklarında onları özleyebilmektir
- Çişli kakalı olsun fark etmez ıslak mendille silip akabinde o güzelim popoyu öpmek demektir
- Ağzından çıkardığı her ne olursa olsun "Al annecim " diye uzattığında iğrenmeden ağzına alabilmektir.
- Başkası kusarken bakamazken bebeği kustuğunda elleriyle temizleyebilmektir
- Sabır taşına dönmüşken halısının üzerine çizilen resmi görünce çıldırmamaya çalışmaktır
- Aman evlatlarım seviyor diye evde işkembe çorbası yapmayı öğrenendir
- Onlara içirmeden önce tadı iyi mi acaba diye bütün şurupları test edendir
- Aman ne olur onlar hastalanmasın ben onların yerine hasta olayım diye dua edendir
- Kendisi her daim azarladığı hatta popolarına vurduğu halde babaları azıcık sesini yükseltse atmaca edasıyla atılıp yavrularını kanatları altına alandır
- Dünyanın en güzel , en akıllı , en sevimli çocuklarına sahip olandır
- Dışarıdan birisi çocukları ile ilgili laf sokmaya çalıştığında bütün hanımlığını elinin tersiyle itip en cadaloz olabilendir
-Sırf kakasını yapabildi diye eşiyle beraber halay çekecek duruma gelendir
- Bazen dayanamayacığım galiba diye düşünüp ama ya bensiz kalırlarsa onlara ne olur diye düşünerek ilk düşündüğünden dolayı vicdan azabı duymak demektir.
- Balkonda titreyerek sigara içmektir
- Eşi ile başbaşa yemek yemenin ne olduğunu unutmak demektir
- Yatağa girip tam eşini öperken ANNE sesiyle irkilip doğruca odalarına koşan ve iki saat sonra belki yatağına geri dönebilendir.Bu arada vazgeçip yatakta uyuya kalmış bir eş bulabilmektir.
- Eşiyle kardeş kardeş :) yaşayabilmeyi öğrenendir

- Sırf onlar seviyor diye günde üç kere Calliou seyredebilendir
- Marketten bebek bezi almayı unutmamak ama ped almayı unutmak demektir.
- Sil baştan okumayı ,yazmayı öğrenmektir
- Hiç iğrenmeden halının ortasındaki kakayı çişi temizleyebilmektir
-Kendisi için yapamasa da onlar için dünyayı TOZ PEMBE ye boyamaya çalışmak demektir.
-Onların kokusunu duymadan nefes alamamak demektir
- Anne olunca annesini anlayabilmek demektir.

Ve bu liste böyle uzar gider kısaca ANNE olmak demek ANNE olmak demektir ve Anne olmadan asla bunları anlayamamak demektir.

ANNE olmak; bu yazıyı okuduğunda AĞLAMAKTIR :)))

şu anda 2 senedir kızımla yaşadığımız günler gözümün önünden geçti inan ağlamak istedim git gide uzaklaşıcak diye üzülüyorum büyüdü okula gidecek ben onsuz ne yapacağım gözümün önünden ayırmak istemiyorum anne olmak çok farklı kızım için çok üzülüyorum heryer kablosuz ağ baz istasyonu telefonlar kızım için çok endişeleniyorum hep dua ediyorum hayatı boyunca hastalık görmesin canı yanmasın o benim herşeyim Allah bizi ne kadar seviyorki anne olduk bu duyguyu yaşadık ne kadar şükür etsek az gözümüz kapalı ölüme gideriz onlar iyi olsun diye..

çok güzel bir yazı..yazıyı okurken bir taraftan gözlerim doluyor, bir taraftan karnımda oğlum hareket ediyor..henüz doğmadan bağlanıyor anne yavrusuna..gece uyurken yatakta sağdan sola döneceğim zaman bile aklım bebeğimde oluyor; sarsmadan onu rahatsız etmeden hareket etmeye çalışıyorum.günlük hayatta otomatik olarak elim hep karnıma gidiyor önce, korumacu bir tavırla..ve şimdiden kendimi unutup öncelikle onunla ilgili olan şeyler yapıyorum..ve henüz doğmamış bebeğimi çok özlüyorum :)

Çok güzel hepinizin yazdıkları çok güzel bayıldım. Kardeşimden kısa bir kesit "abla artık kendine al hep kızına alıyosun kendine de al bişeyler" der duru benim kardeşim :)

X