Gebeliğe Hazırlık Anne olmak

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

destik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2018
734
275
33
Selam kizlar. 8 aylik evliyim. 3 ay sonra gebelik dusunuyorum. Gebe kalmadan once bana vereceginiz tavisyeler var mi.

Selam kizlar. 8 aylik evliyim. 3 ay sonra gebelik dusunuyorum. Gebe kalmadan once bana vereceginiz tavisyeler var mi.
Doğum kontrol hapı kullanıyorsan 3 ayı beklemeden bırak. Folik asite başla.

Folik asite basla :)
Oneriniz var mi folim asit konusunda. Bide kizlar ben evkendigimde 47 kiloydum. Kaynanydi gorumceydi derken hep bos seylere uzuldum. Dun tartindim 60 kilo olmusum boyum 1.68 fazlami kiloluyum. Kilo verip gebe kalsam mi cunku gebeykende kilo alcam

Folik asit sordum eczanede 62 tl dedi 3 ay gidiyomus bi kutu. Dr da normal receteyle satilan bsy onerdi

Oneriniz var mi folim asit konusunda. Bide kizlar ben evkendigimde 47 kiloydum. Kaynanydi gorumceydi derken hep bos seylere uzuldum. Dun tartindim 60 kilo olmusum boyum 1.68 fazlami kiloluyum. Kilo verip gebe kalsam mi cunku gebeykende kilo alcam
Folic iod kullandim ben. Kiloya gelince 92 kilo hamile kaldim 98 doguma girdim bebegim 3 aylik suan 85 kiloyum. Boyum 1.80. Bence kilon boyuna gore normal.

Birde kizlar etrafimdaki herkes aaa siz korunuyosunuz artik zor bebisiniz olur deyip duruyor. Ben degil esim korunuyo hap igne vs gibi kimyasal seylerle de degil. Ama iste aklimda hep o soru. Ya haklilarsa diye endiseleniyorum

Naçizane tavsiyem: Kayınvalidenin oturduğu semtten kaç kurtul. Sonra hamile kalHoppa O kadın ve görümceler hamileyken ve çocuk doğunca seni mahveder yoksa.

Diğer konunuzdan dolayı. Umarım kırıcı bir ifade olmamıştır. Ama kayınvalideye yakın oturmak nedir bilirim. Ki benim kv etliye sütlüye karışmayan biridir. Ona rağmen o semtten taşınınca resmen hayata döndüm.

Diğer konunuzdan dolayı. Umarım kırıcı bir ifade olmamıştır. Ama kayınvalideye yakın oturmak nedir bilirim. Ki benim kv etliye sütlüye karışmayan biridir. Ona rağmen o semtten taşınınca resmen hayata döndüm.
Ben denk gelip size cevap yazdım diğer konum falan yok yani o baskasi sanırım :KK45: bende kayinvaldemle altlı ustlu oturuyorum dediginiz gibi benimkide karışmaz falan ama ister istemez farklı oluyor haklisiniz

Bence önce bir kadin doğuma muayne ol. Hormon tahlili yaptr. Çünkü herhangi bir hormon sıkıntisi olursa zaman kaybeder beklersin gebeligi. Yumurtalıklarda kist tembellik vs.varsa onları da görürsün hem. Folik asiti de doktorun versin kafana göre kullanma. Ben 5 aydir kullaniyodum doktorum ara vermem gerektigini söyledi. Sürekli de kullanmak gerekmiyor yani.

Naçizane tavsiyem: Kayınvalidenin oturduğu semtten kaç kurtul. Sonra hamile kalHoppa O kadın ve görümceler hamileyken ve çocuk doğunca seni mahveder yoksa.
Korkmiyor degilim bundan. Kucuk bi sehirdeyiz. Nereye kacabilirim ki. En uzak ilcesi yine 1 saat. Simdi baska sehre gitsem kv gelir sizi ozldim diye 1 ay da gitmez.

Ben denk gelip size cevap yazdım diğer konum falan yok yani o baskasi sanırım :KK45: bende kayinvaldemle altlı ustlu oturuyorum dediginiz gibi benimkide karışmaz falan ama ister istemez farklı oluyor haklisiniz
Csnim bn altli ustlu degilim cok istedi kv esim kabul etmedi. Gebeyken de bni hala uzerseler.heralde esim ve ailem cook buyuk tepkikeri olur. Herkes uzulur bnde uzulurum.

Birde kizlar etrafimdaki herkes aaa siz korunuyosunuz artik zor bebisiniz olur deyip duruyor. Ben degil esim korunuyo hap igne vs gibi kimyasal seylerle de degil. Ama iste aklimda hep o soru. Ya haklilarsa diye endiseleniyorum

artık zor bebeğiniz olur mu diyolar :olamaz::olamaz: 8 aylık evli olduğunuzun farkında değil mi bu insancıklar?
Folik asit için doktora gidip yazdırın kafanıza göre kullanmayın ilaçları lütfen..

Back