Anne oldunuz,tebrikler.Peki hamilelik hayatnza neleri katt,neleri gtrd?

benim_olan

Canım esadımmm
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2009
7.302
20
158
İstanbul
anne olanları şimdiden tebrik ediyorum.bu soru dün gece yatağımda yatarken aklıma geldi.acaba anne olunca değişecekmiyim? diye.merak ettiğim hem hamilelik olsun hem bebek olduktan sonra olsun.hayatınızda nelerin değiştiği..neleri bebeğiniz hayatınıza kattı..? neleri sizden götürdü?.fiziğin çok değiştimi? yada eşinizle iletşimiiz daha mı? farklılaştı? .pişmanmısın? annae olduğunuza..yoksa keşke bidahamı? anne olsam diyenlerdensiniz?**..içten cevaplarınızı bekliyorum.özellikle yeni hamiş :CüvCüv: kalan anne adaylarına tavsiyelerinizide..

Canim anne olmak çok guzel bir duygu bundan pisman olan yoktur her halde.
hiç pisman degilim iki tane cocugum var 3.ye hamileyim ve 4.de istiyorum ins. Allah nasip ederde.

Hayatimi çok degistirdi beni cocuklarim olgunlastim diyebilirim. sorumluluk sahibi oldum.(esimde aynisi oldu)çocuklamiz bizi olgunlastirdi. Allah'a ne kadar sukur etsem azdir.
fizik olarakta oyle fazla kiloda almadim 68 kiloydu en son kilom..
dunyanin en guzel meslegi bence ANNELIKdir...

Hıım derin bi konu! Eşimin ilgisini ve sevgisini, işimi, eski vucudumu dolayısıyla tüm kıyafetlerimi, sosyal hayatımı, sigara ve kahveyi, gezmeyi, gaz yapar korkusu duymadan gönlümce yemeyi, keyifli olduğum zamanlar bi bira içmeyi, gece uykusunu ve sabah yatak keyfini, sorumsuzluğumu, televizyonda diizi izlemeyi, sinemaya gitmeyi, gelecek kaygısı duymamayı, uzun bi duş yapmanın keyfini, bağımsızlığımı kaybettim.
AMA DÜNYANIN EN MUHTEŞEM VARLIĞINA SAHıP OLDUM. Kaybettiğim hiçbişiy gözümde değil. Zaten artık tek hayatım minik tosbikim! Bi şansım daha olsa hiç düşünmeden bin kere yine yapardım. Hem de daha erken yapardım. Bi gülüşü bi ömre bedel! Allahım isteyen herkese nasip etsin, yavrularımızın acısını yaşatmasın bize inşallah!

Son düzenleme:

çok güzel anlatmışsın cnm allah bahtınızı açık etsin

cnm henüz doğurmadım ama:
vücudum tombikleşti (yakıştı da)
uykularım azaldı (sanırım doğumdan sonrasına hazırlık yapılıyor)
hemoroit sahibi oldum (artık canımı yakmıyor)
sigara kahve alışkanlığımı bırakmak zorunda kaldım (iyi ki de bıraktım)
meyve yemeye süt içmeye yani daha sağlıklı beslenmeye başladım (kendimi hiç bu kadar zinde hissetmemiştim)
daha çabuk yoruluyorum
eskisi gibi hoplayıp zıplamayı en ufak bi müzikte kıvırtmayı özledim:) (yakında gene yapıcam)
saatlerce gezip alışveriş yapmayı özledim (çabuk yoruluyorum artık ama bebişim gelince beraber gezeriz diyorum)
belim ağrımaya, nefes nefes kalmaya başladım:) ama hepsi geçecek biliyorum

güzel tarafı da ne biliyo musun? ilk zamanlar çok farkında olamasam da artık fark ediyorum içimde kımıldanan tekmeler atan ben ağlayınca veya gülünce tepki veren sevgimi hisseden bi şey var... ultrason resimleri hep gözümün önünde... her an onu okşuyorum, onunla konuşuyorum az kaldı kavuşucaz diyorum. aklım fikrim onda hep. kocam zaten öyleydi ama hamile kaldığım ilk zamanlar pek anlamasa da artık oynadıkça hareekt ettikçe bebeğim, daha bi üstüme titrer oldu ev işlerine de yardımcı oluyor sağolsun sevgimiz katmerlendi sürekli birbirimize sarılarak oturuyoruz, moralimi bozmamak için elinden geleni yapıyorum bazen ben bile kendime tahammül edemezken öyle alttan alıyor ki şaşırıyorum:)
geceleri sürekli eli karnımda sımsıkı sarılmış bana öyle uyuyoruz her dönüşümde tuvalete kalkışımda bi gözünü aralayıp beni kontrol ediyor. bebeğin oynadığını gece bile fark ediyor. ki ben fark etmiyorum:)

cnm henüz doğurmadım ama az kaldı:
vücudum tombikleşti (yakıştı da)
uykularım azaldı (sanırım doğumdan sonrasına hazırlık yapılıyor)
hemoroit sahibi oldum (artık canımı yakmıyor)
sigara kahve alışkanlığımı bırakmak zorunda kaldım (iyi ki de bıraktım)
meyve yemeye süt içmeye yani daha sağlıklı beslenmeye başladım (kendimi hiç bu kadar zinde hissetmemiştim)
daha çabuk yoruluyorum
eskisi gibi hoplayıp zıplamayı en ufak bi müzikte kıvırtmayı özledim:) (yakında gene yapıcam)
saatlerce gezip alışveriş yapmayı özledim (çabuk yoruluyorum artık ama bebişim gelince beraber gezeriz diyorum)
belim ağrımaya, nefes nefes kalmaya başladım:) ama hepsi geçecek biliyorum
artık hamile kıyafetleri bile olmuyor:) buna inanamıyorum ama umrumda bile değil!

güzel tarafı da ne biliyo musun? ilk zamanlar çok farkında olamasam da artık fark ediyorum içimde kımıldanan tekmeler atan ben ağlayınca veya gülünce tepki veren sevgimi hisseden bi şey var... ultrason resimleri hep gözümün önünde... her an onu okşuyorum, onunla konuşuyorum az kaldı kavuşucaz diyorum. aklım fikrim onda hep. kocam zaten öyleydi ama hamile kaldığım ilk zamanlar pek anlamasa da artık oynadıkça hareekt ettikçe bebeğim, daha bi üstüme titrer oldu ev işlerine de yardımcı oluyor sağolsun sevgimiz katmerlendi sürekli birbirimize sarılarak oturuyoruz, moralimi bozmamak için elinden geleni yapıyorum bazen ben bile kendime tahammül edemezken öyle alttan alıyor ki şaşırıyorum:)
geceleri sürekli eli karnımda sımsıkı sarılmış bana öyle uyuyoruz her dönüşümde tuvalete kalkışımda bi gözünü aralayıp beni kontrol ediyor. bebeğin oynadığını gece bile fark ediyor. ki ben fark etmiyorum:)

maşallah cnm ya ne güzelll

bende iyiki anne olmuşum kızım iyiki bizimle diyenlerdenim hayatımda çok değişti hemde çok şey değişti ilk başta fiziğim değişti eskiden göbeksiz çatlaksız hiçbi yeri sarkmayan fıstık gibi biriydim şuan ise bunun tam tersi pazar günleri eşimle yatak keyfi yapardık canımız istediğinde istediğimiz yere giderdik birbirimize vakit ayırırdık sosyal bi çifttik önceden çok boş vaktim varmış istediğim zaman istediğim şeyi yapardım kendime vakit ayırırdım kendime bakardım şimdi ise hiç vakit bulamıyorum yemek yapmaya bile vaktim olmuyo kaldıki kendime hiç bakamıyorum pasaklı oldum eşime artık esksi gibi vakit ayıramıyorum istediğim zaman istediğimi yapamıyorum yatak keyfi yapamıyoruz kavgacı olduk çıktık birbirimizle ilgilenemediğimiz için ne dediğimizide anlayamıyoruz iletişim yok artık aramızda en güzelide sigarayı bıraktım sorumluluk sahibi oldum daha ince düşünüyorum daha planlıyım artık sadece kendimi değil bebeğimide düşünerek hareket ediyorum onunla oyunlar oynuyorum vaktimiz güzel geçiyo onun bi gülüşüne ben eriyip bitiyorum dünyada hiçbirşey bu sevginin yerini alamaz hergün yeni şeyler öğreniyorum onunla bebeklere nasıl davranmalıyım bunuda öğrendim en güzelide en özelide ben bir anneyim ve bunu hiçbişeye değişmem artık eskisi gibi keyif yapamasamda istediğim yere gidemesemde kızım benim en kıymetlim ve terkettiklerimi hiç aramıyorum çünkü kızım herşeyin yerini dolduruyor iyiki doğurmuşum bi daha olsa bidaha doğururm ki ikincisinide o 4 yaşına gelince düşünüyoruz allahım olmayan herekese versin

bu doğum çok şeyler götürdü kötü getirileride oldu göbek,sarkmalar,çatlaklar AMA GETıRDıĞı EN GÜZEL ŞEY KIZIM.şimdi bakıp bakıp iyiki doğurmuşum diyorum.
hayatım boyunca hiç keşkelerim olmamıştı ta ki kızımı kucağıma aldığım ana kadar.şimdi en büyük keşkem kızımı daha önce doğursaydım kimbilir belkide şuanda ayağımda ikinciyi sallıyor olurdum))))

hamilelik hiç bir kadından bişeyler alıp götürmez aksine çok şey katar diye düşünüyorum.bütün kadınlar hamileyken daha bi güzelleşir. benim hailelik dönemim çok güzel geçti 22 kilo aldı ama onun da ayrı bi güzellik kattıgını söylüyorlardı şimdi eski formumdayım. hep hamilelikten sonra hayata yeni baştan başladıgımı düşünürüm

yazdıklarına senin adına çok mutlu oldum.opuyorumnanaktan cesaret verdin bana anne olmak için.mafoldumben en kısa zamnda bebişinizinde mutluluğunuza mutluluk katması dileğiyle...:a015:

Annemin bir sözü geliyor aklıma hep...karşılıksız tek sevgi annenin evladına olan sevgisidir ...anne olunca beni anlarsın derdi...anne oldum ve annemin ne demek istediğini anladım...Oğlumun ilk ağlamasını duyup yanağımda yanağını hissettiğim an ... aslında bu güne kadar yaşadığım bana mutluluk veren şeyler ne kadar küçükmüş....Tanrı isteyen her keze anneliği yaşatsın...

hamilelik annelik dünyanın en özel en güzel şeyi, bir kadının kariyerinde yapabileceği en büyük terfi bence.. tabii birçok götürüsü var şişmanlık, özgürlüğün kısıtlanması, uykusuzluk, kendine çevrene ilgisizlik ama bunların hepsi ve daha fazlası sadece bir gülüş için yaşanmaya değer..
hamileyken üzüntülü olduğunuzda tekmelemesi doğduğunda gözlerinize bakıp gülümsemesi,oyunlar oynamanız onunla geçirilen herşey o kadar güzel ki..
beni ehlilleştiren,sakinleştiren, eğiten, sadece kendini düşündüren herşeyin herkesin önüne geçen oğlum, kabız olup kaka yaptığı zaman mutluluktan ağlatan dünyanın en güzel parfümünden bile güzel gelen kokusu :) annneliği yaşattığı için rabbime binlerce kez şükürler olsun.. bebeklerimizden bizi hiçbir zaman ayırmasın inşallah..

ne güzel anlatmışsınız a.s.

çok çok sorunlu bir hamilelik yaşadım.işi bıraktım,düşük tehlikem vardı.rahimağzına çok yakındı kızım ve başı hep aşağıdaydı.kan pıhtılaşması yüzünden her gece iğne oldum.hatta bir gece uyuyakalmışız sabaha karşı 5 de ağlayarak doktorumu aradım unuttum diye..bir sürü stres..
8 kio aldım şu an kilo fazlalığım yok ama eskisine nazaran daha iri görünüyorum..göğüslerim azcık deforme oldu.biliyorumki zamanla kendini toparlayacak vucudum..
önceden bildiğiniz genç çiftlrin hayatını yaşardık..
şu anda herşey eskisinden daha güzel..:asigim:
çünkü hayatımızda alya derin var.bir tanemiz.hiç bir şey önemli değil bizim için ondan başka.ona sağlayacağımız,hayallerimizden ve imkanlarımızdan başka..
hiç kimse yok hayatta..sadece o..opuyorumnanaktan
çok çok güzel bir duygu.taptığım,koklayamadığım çiçeğim o benim.çiçeğimiz..babasıyla bizim aşkla sevgiyle büyüttüğümüz çiçeğimiz.Şeniz
limon çiçekleri şarkısında ağlıyoruz biz eşimle.alya tempo tutarken bu şarkıya biz onu öpücüklere boğup ağlıyoruz.mafoldumben
arkadaşın dediği gi bi her kaka yaptığında bir şey varmı diye tiksinmeden bakıyoruz.mis mis..:CüvCüv:
eşimle de hiç bir şey götürmedi sadece aramızda yatan minik bir şey var..o da bizden çıktığı için çok çok mutluyuz biz.Allahım nazarlardan saklasın.
her isteyene nasip etsin inşallah.:Saruboceq:

ve annelik bana çok yakıştı:1hug:

bebek ve bebekle ilgili ne varsa gördüğümde ağlardım eskiden.acaba hiç sahip olamayacak mıyım derdim.Allah beni öyle bir sınadı ki işe girdim ve işyerinde tam 8 evet yanlış duymadınız 8 hamile bayan vardı departmanımda.onlarla iç içe çalıştım.her gece eşime ağladım.neden bizim de olmuyor diye?ve o işyerinde çalışırken hamile olduumu öğrendim.hamilelik kilo aldırıyor ama sonra veriosun.genç kızken bile daha kilolu olduum dönem olmuştu.ama ilişkilerin tam rayına oturmadan bebek düşünülmemeli derim.aranın iyi olduu kişilerle gene ii oluosun da aran kötüyse daha berbatlaşıyor.tahammül sınırın azalıyor.en iisi doğumdan sonra bi müddet misafir almamak.çünkü kendine tahammülün olmadıı oluyor.

ilk doğumumda cahiillikmiyidi bilmyiroum ama hiç bişeyi dert etmezdeim.. ama bu kez bu hamileliğimde benden bir çok şey gitit..17 kilo aldım..kocaman bir göebeğe sahibim şuan bile..dişlerimde sorun oldu..
bel ağrısı kaldı.. ilk kızıım baya büyüdü.. tam rahata ermişken herşey yeniden başladı.. ama iyikide başlamış.. esas şimdi anne olduğumu anlıyorum.. şimdi herşey daha başka daha güzel.. büyük kzımı 22 yaiıdna doğrudrum.. şuan 34 yaşındayım.. ilk kızımda yaşamadığım şeyleri şimdi yaşıyorum... bu koca göbekde olsa halada kilo veremesem bile.. dişlerim bile gitse herşeye değersin canım kzıım.. iyki varsın iyiki doğurmuşum.. iyiki Rabbim vermiş seni bizlere.. esas şimdi bir aile olduk seninle.. :))

yazdıklarına senin adına çok mutlu oldum.opuyorumnanaktan cesaret verdin bana anne olmak için.mafoldumben en kısa zamnda bebişinizinde mutluluğunuza mutluluk katması dileğiyle...:a015:

sağol canım inş isteyen herkesin başına:)

anne baba olmak çok hoş daha tam olamadık ama şimdiden hissettiklerimiz bile tanımadığımız kocaman sihirli bi dünyanın kapılarını aralıyor merakla uzatıyoruz kafamızı:)

sabah uyandım karnımı okşayarak oğluma annesinin babasının onu ne kadar sevdiğini, anneannesinin ona neler hazırladığını, babaannesinin onu beklerken nasıl çıldırdığını, teyzesinin heyecanını bir bir anlattım her cümleyi bitirişimde tekme attı döndü kımıl kımıl
her şeyi hissediyor tepki veriyor
öyle güzel bir duygu ki...

inş canım sen de mutlulukla bebeğini kucağına alır eşinle güzel yuvanda yeni bir canlıya hayat vermenin sevincini sürersin
meleğiniz ikinize de şans getirir inş:)

hamileliğim çok rahat geçti allaha şükür, 14 kilo aldım hepsi hatta 1 kilo fazlayla gitti, nurtopu gibi de bir bel fıtığım oldu ama napalım kısmet, allah daha büyük dert vermesin. kaynanam çocuktan zarar gelmez der, olmaması daha kötü der çok haklı.
hamile olanlara önceden sevinirdim ama öylesine, şimdi arkadaşlar hamileyim dediğinde mutluluktan ağlayasım geliyor, kimse pişman olamaz bence herşeye değer onların kokusu, gülümsemesi. allah kimseye evlat hasreti çektirmesin, hiçbirimize de acılarını göstermesin :Saruboceq:

ilk bebeğimi 5.5 aylık hamileyken kaybettim.tarifsiz bir acıydı yasadığım.yeniden hamile kaldığımda kesin teshis servikal yetmezlikti ve 13.haftada rahim ağzına dikiş atıldı.ben 13.haftadan sonra sürekli yattım sadece wc ve dra gitmek için kalktım.6 ay boyunca bir oda bir yatak.ama aldığım ödül dünyalara değer allahım sağlık sıhhat versin kuzuma şimdi kollarımda.
evet belki 6 ay boyunca dünyaya bir cok bağlantımı kestim calışan bir insanım rapor aldım.ama yeni bir dünyaya merhaba dedim.anneliğe...
allah isteyen herkese nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…