• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi anne oldum ama sütüm gelmiyor bir öneri lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Umutlu30

vazgeçilmezimmm
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
774
64
318
39
İstanbul
2 ay önce doğum yaptım ilk bikaç gün sütüm gelmedi sonra yavaş yavaş artmaya başlamıştıki lahusalık depresyonuydu ve babamı kaybedişim sütümü tamamen azalttı
şuan artması için malt içecekleri kompostolar günde 4lt su herşeyi deniyorum ama yok günde 30 cc bile çıkaramıyorum bir yol gösterin kızlar belki duymayıpda yemediğim yada içmediğim bişey vardır

rezene çayını tavsiye ederim ben günde iki su bardağı kadar içiyodum ve hem sütüm artarken hem de çocuğum gaz sıkıntısından kurtuluyordu. ama bu işte stres yapmamak öncelikli .. sürekli sütün miktarına bakma. ve her fırsatta iki damla bile olsa çocuğunu emzir çok faydasını göreceğine inanıyorum... sağlıkla sıhhatle büyüt çocuğunu

öncelikle stresini atlamısın. sakin ol. sütün gelsin gelmesin bebeğini emzir. bebek emdikçe süt çoğalır. hormonların çalışır.

HUMANA nın süt yapan çayı var. malt içeçekler ve rezene de süt yapıyor.

günde 3 öğünü atlamadan yemek yemelisin. mutlaka etli sebze yemeği ve yanında pilav,makarna gibi karbonhidratta olmalı.

bebeğinize yapacağınız masaj,sevgi ve şefkatle yaklaşma sürekli bebeğinize dokunmanız sevgi ile sarılmanız,öpmeniz bebeğinizi ve sizi rahatlatacağı için sütünüzün artmasını sağlayacaktır...

buarada başınızda sağolsun,Allah rahmet eylesin sizlerede güç versin..

buarada başınızda sağolsun,Allah rahmet eylesin sizlerede güç versin..

sağol canım
kızlar dediklerinizin hepsini denedim nerdeyse ama yok yok her mama verdiğimde kahroluyorum bebeğime keşke keşke bir mucize olsada aksa sütüm ama yılmıycam aklıma gelen duyduğum herşeyi deniycem yinede

Öncelikle süt konusunda kendini eksik hissetme ve suçlama büyük bir üzüntü yaşamışsın. Annelik sadece emzirmekden ibaret değil. 30 cc de çıksa yılma. Her öğün mutlaka önce emzirmelisin çocuğun az geldiği için emmez ise kalanı sağmalısın bu işlem sütü arttırıyor. Sütüm yetmiyor diye sürekli üzülmek de sütü azaltan faktörlerden. Sen olan sütünü çocuğuna verdikten sonra arttırmak içinde çaba gösterdiğine göre için rahat olmalı. Humana still tea yi bende öneriyorum.

Öncelikle süt konusunda kendini eksik hissetme ve suçlama büyük bir üzüntü yaşamışsın. Annelik sadece emzirmekden ibaret değil. 30 cc de çıksa yılma. Her öğün mutlaka önce emzirmelisin çocuğun az geldiği için emmez ise kalanı sağmalısın bu işlem sütü arttırıyor. Sütüm yetmiyor diye sürekli üzülmek de sütü azaltan faktörlerden. Sen olan sütünü çocuğuna verdikten sonra arttırmak içinde çaba gösterdiğine göre için rahat olmalı. Humana still tea yi bende öneriyorum.

ben kendimi suçlamasamda eşim ve kayınvalidem hep beni suçluyolar istesen gelirdi diyolar birde sütün onlardan çok ben üzülüyorum evladım benim canım herşeyim ben istemezmiydim sütüm olsun yada hangi anne ister evladını mama ile beslemek
humana stil tea rezene malt içecekleri ısırgan otu içtim hepsini ama yok hiçbiriinin faydasını göremedim

Bir doktor süt yapan en iyi şeyin "Su içmek" olduğunu söylemişti.

Bir doktor süt yapan en iyi şeyin "Su içmek" olduğunu söylemişti.
bizim çocuk dr öyle demişti hatta bizimki biraz ö........z tekiydi adama sütüm yok diyorum bana senin nasıl sütün olmaz sen 3 kilo çocuk doğurmuşsun erken doğum yapmana rağmen erken dedğimizde 38 hafta senin olmuycakta kimin olcak dedi ben depresyona girmesinde kimler girsin çevre baskısından dolayı

öncelikle stresini atlamısın. sakin ol. sütün gelsin gelmesin bebeğini emzir. bebek emdikçe süt çoğalır. hormonların çalışır.

HUMANA nın süt yapan çayı var. malt içeçekler ve rezene de süt yapıyor.

günde 3 öğünü atlamadan yemek yemelisin. mutlaka etli sebze yemeği ve yanında pilav,makarna gibi karbonhidratta olmalı.

bebeğinize yapacağınız masaj,sevgi ve şefkatle yaklaşma sürekli bebeğinize dokunmanız sevgi ile sarılmanız,öpmeniz bebeğinizi ve sizi rahatlatacağı için sütünüzün artmasını sağlayacaktır...

arkadaşlara katılıyorum. yalnız bir şey ekleyeceğim. her emzirmenin ardından bir damla süt çıkmasa bile boş memeyi sağın. sağdıkça beyne süt üret mesajı verirsin. ama en önemlisi stres...ne zaman sütün miktarına takılsam süt azalırdı. takılma. inan dünyanın sonu değil. ben de çok yaptım o takıntıyı, sana diyorum da...sakın tahin helvası vs tarzı şeylere yüklenme.sadece göbekte yağ yapar onlar :27:
bir e ben regl öncesi ciddibir azalma yaşardım, bilmiyorum regl oldun mu,olacak mısın? ben 3. aydan itibaren oldum regl öncesi çok azalırdı, yumurtlama dönemi coşardı.
uyuyabildiğin her fırsatta 5 dk bile olsa uyu. senimutlu eden müzikler dinle, akşamları az da olsa çık yürüyüş yap bebeği yarım saat bırakıp evden çık. bu iyi gelir.

aklıma geldi, bir kg bala 100 g ısırgan tohumunu çekip karıştırdı aktar. her yemekten sonra 1 tatlı kaşığı yedim. ısırgan tohumu biliyorsunuz zaten şifalı ama fazlası zarar. yaparsanız miktara dikkat edin ve fazladan tüketmeyin.

Son düzenleme:
ben kendimi suçlamasamda eşim ve kayınvalidem hep beni suçluyolar istesen gelirdi diyolar birde sütün onlardan çok ben üzülüyorum evladım benim canım herşeyim ben istemezmiydim sütüm olsun yada hangi anne ister evladını mama ile beslemek
humana stil tea rezene malt içecekleri ısırgan otu içtim hepsini ama yok hiçbiriinin faydasını göremedim

Hiç takma canım söylenenleri benim hiç gelmedi düşünsene ))) en azından bebişin azda olsa emiyor .Neler neler demediler kayınvalidem özellikle zırt pırt telefon açardı birde eşi dostu gelirdi bebek görmeye değil ama beni tembihlemeye gelirlerdi.Yani bilerek isteyerek o küçücük yavruyu anne sütünden mahrum ettim imajı doğdu sanki adriana limayım göğüslerim bozulacak olay oraya geldi her mama verişimde gözlerimden yaşlar süzülürdü şimdi seni okuyunca öyle hak veriyorumki

Aynen beNimde oylE herseyi denedim.ama hala sutum az. Hipp diye bı çay var onu da dene belki sana yarar.havucdediler gecen, kuru düştü kaynak suyunu iç.ben mama takviyesi yapıyorum malesef.

Aynen beNimde oylE herseyi denedim.ama hala sutum az. Hipp diye bı çay var onu da dene belki sana yarar.havucdediler gecen, kuru düştü kaynak suyunu iç.ben mama takviyesi yapıyorum malesef.

Kuru dut suyu kaynat demek istedim benim Pc bazen otomatik yazıyo.

Hiç takma canım söylenenleri benim hiç gelmedi düşünsene ))) en azından bebişin azda olsa emiyor .Neler neler demediler kayınvalidem özellikle zırt pırt telefon açardı birde eşi dostu gelirdi bebek görmeye değil ama beni tembihlemeye gelirlerdi.Yani bilerek isteyerek o küçücük yavruyu anne sütünden mahrum ettim imajı doğdu sanki adriana limayım göğüslerim bozulacak olay oraya geldi her mama verişimde gözlerimden yaşlar süzülürdü şimdi seni okuyunca öyle hak veriyorumki[/Q
hanımefendilerin kendi kızları olsaydı kısmet değilmiş erlerdi ama biz olunca bizde oluyor suç o değil kendi bile çocuklarını 2 aydan fazla emzirememiş ben allahıma havale ediyorum onları birde aynı binadayız hergün tepemdeler yüzünü gördükce pskolojim bozuluyor
allahım bundan sonra evlatlarımıza sağlık versin daha bişiy istemiyorum

Back