ANNE olanlar bi bakabilirmi bisey danismak istiyorum

zeyno111

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2014
926
376
Mrb 2 yasinda oglum var.pek konusmuyo diger konumdada yazmistim.onun konusmasi ve daha fazla sosyallesmesi icin sizce kardes yapmalimiyim faydasi olurmu konusmasina.ve diger sorum sizce 2 kardesarasi kac yas olmali

bence yapmayin.cocuk kusebilir.ilgisiz olabir.parka goturun..oyunlar oynayin.kitap okuyun.bu benim fikrim.malum cocuklar yeni geleni kiskanitlar.

Düzenli oyun grubu ya da yarım gün kreş imkanınız var mı?Eğer ciddi bir sağlık sıkıntısı yoksa siz çocuğunuzu anladığınız için derdini anlatmaya gerek duymuyor olabilir. Benim oğlum kreşte başlamıştı net konuşmaya.

bence yapmayin.cocuk kusebilir.ilgisiz olabir.parka goturun..oyunlar oynayin.kitap okuyun.bu benim fikrim.malum cocuklar yeni geleni kiskanitlar.
Bu dediginizide cok dusunuyorum.suan butun ilgi ve sevgi oglumuzda ama kardes geldiginde bolunecek ona ayirdigimiz zaman Ve hersey...dahami kotu olur acaba diye.ama kardes olursada belki onunla ilgilenirken konusur diyorum

Krese vermeyi istiyorum ama daha cisini soylemedigi ve bezledigim icin krese almazlar dedi herkez.cunki bez olayini istemiyolarmis.bazen bise istedigi zaman anlamiyomus gibi yapiyorumki daha net soylesin diye ama bu seferde sinirleniyo ciglik atiyo

Bezli alan kreşler var. Ama belki de yaşı tam gelmemiştir. Çocuk doktoruna götürüp organik bir problem olmadığından eminseniz 4 yaşına kadar takip edebilirsiniz. Konuşmak insan beyninin yaptığı en zor şeylerden birisiymiş. Çocuğunuzun zamana ihtiyacı olabilir. Ne istediğini anlamamak işe yarıyor. Ama 2 yaş sendromunda ne istediğini anlamazsanız çatışma olabilir. Benim yeğenim zeytin kasesini duvara fırlatmıştı. Yani dozunda yapın. Ama imkanınız varsa yarım gün kreşi deneyebilirsiniz. Benim imkanım yoktu oğlumu kreşe vermek için çalışmaya başlamıştım. Haliyle tam gün vermiştim. Bezliydi. İmkanlarınız izin veriyorsa yarım gün iyi bir kreşe göndermek konuşmayı hızlandırabilir.

Mrb 2 yasinda oglum var.pek konusmuyo diger konumdada yazmistim.onun konusmasi ve daha fazla sosyallesmesi icin sizce kardes yapmalimiyim faydasi olurmu konusmasina.ve diger sorum sizce 2 kardesarasi kac yas olmali
cocugunz hicmi konusmuyor.isteklerini nasil istiyo.arkadas cevresi olmali.cok fazla ilgide iyi degil diye biliyorum.bence yapmayin.daha cok icine kapanir.tabi yine sizin bileceginz bir sey.ama soyle biseyde var.benim birkac tanidiklarim var onlarda 2 yasindayken konusamiyodu.kendini ifade ediyo isteklerini tam duzgun konusamasa bile soyluyodu.acaba sizunkidemi oyle.genelde erkek cocuklari gec konusurlar.konustuklarindada susturamazsinz:) emzik veriyomusunzz

Emzik hic vermedim almadida zaten.erkek cocugu gec konusur cumlesine bende inaniyorum ama bazilari yok oyle bisey diyo.atkadas cevresindede ciglikla anlasmaya calisiyo.gec olsun güc olmasin diyorum artik

Kardeş işe yaramiyor canım eşimin kuzeninin oğlu 3 yasına girdi doğru düzgün konusmuyor ki ablasıda var benim kızım 31 aylık benden düzgün konusuyor.brnim kızım çok sosyal ama dişarda fln sürekli yaz kış oynuyor dişarda yasıtları olömadada 1-2 yas büyükşer fln var onlarla.önümüz yas bol bol parka götür

bence en iyi yaş 3 yaş. aradeaki fark yani:) sünnet olan da bu. uzmanalrın görüşleri de bu yönde . yani siz yaklaış bi 3-5 ay sonra çalışmalara başlayın derim. ki konuşma meselnize diğer sırunuzda yazmaya çalıştım umarım işinize yarar

konuşması için öncelikle tvyi hayatınızdan çıkarın ve onunla devamlı konuşun
hayatı onun için kolaytırmayın isteklerini söylemesi için teşvik edici ve destekleyici ol arkadaşım
eğitici kitaplardan al resimli büyük eğitim kartları onlarla çalış bıkmadan usanmadan

kardeş olayına gelince bunuda yap arayı açmadan ama oğlunun dil gelişimi ile ilgilen öncelikle
gebelik sonrası yavrunla ilgilenme zamanın az olacak yeni doğanla ilgilenmen gerekecek
4 yaşına gelmeden bu ikinci bebek için yap derim
arkadaşım ama öncelikle yukarıda yazdıklarımı bıkmadan usunmadan yap

Isitme testi yaptirdiniz mı acaba ? Bir de sosyallesmesi ve daha cok konuşması için bir çocuk daha yapmayı düşünmek yerine kendiniz cocugunuzla konuşup daha çok oyun oynasaniz?

slm cnm benimde 2 yaşında bi oglusum var Allah ömür versin öncelikle kuzularimiza benimde oğlum tam konuşamio ama ben onu anlıyorum anne baba dede abi abla mama süte us dio elma muza uz dio CIS dio ama hala bez bagliorim kusa cik cik kediye miyav miyav diyor köpekler e vov vov dio anne anne diyor işte bu kadar konuşuyor ha bide babası besiktas li dembaba Dior anlıyorum ben onu senin oğlun neler diyor ama dert etme şimdilik 2 cümle kurabilirlermis Dr a daha bugün sordum sorun yok dedi kardes konusunu bende düşünüyorum tam isabetli bir konu açmışsin aynı durumdayiz arkadış olsunlar die istiyorum yaş aralığı 3 ve 4 Muş kardes için daha da açmak iyi oluyormuş ama kısmet tabi konuşması için bol bol konuş onunla fazla tv izletme ve sosyallestir yaş gruplariyla

Cocu
Isitme testi yaptirdiniz mı acaba ? Bir de sosyallesmesi ve daha cok konuşması için bir çocuk daha yapmayı düşünmek yerine kendiniz cocugunuzla konuşup daha çok oyun oynasaniz?
cocugumla konusmadigimi daha cok oyun oynamadigimi nerden biliyosunuz...?kardesi olmasini istememin sebebi hic arkadasi yok oturdugumuz yerde.sadece yazin parka gidersek oyun oynuyo parktaki cocuklarla.baskada gordugu oynadigi kimse yok.kardesi olursa belki onunla ilgilenir.daha fazla konusur birazda sosyallesir diye istiyorum...

Benim
Benimki surekli herseye her gordugune canliya cansiza herseye ANNE diyo.babaya sadece ba ablaya abba arabaya dut dut diyo baskada bisey demiyo sizin cevrenizde yas grubunda arkadaslari varmi cocugunuzun

Benim

Benimki surekli herseye her gordugune canliya cansiza herseye ANNE diyo.babaya sadece ba ablaya abba arabaya dut dut diyo baskada bisey demiyo sizin cevrenizde yas grubunda arkadaslari varmi cocugunuzun

Annemler le çok sık gorusuruz cnm biz bide 10 aylık kuzeni var 1 yaşında ve 2 yaşında arkadaşı var onlara ayda 1 kez görüsuyoruz ama canını sıkma konuşuyor işte bebeklerin kişilikleri var zamanla öğrenir ins

Krese vermeyi istiyorum ama daha cisini soylemedigi ve bezledigim icin krese almazlar dedi herkez.cunki bez olayini istemiyolarmis.bazen bise istedigi zaman anlamiyomus gibi yapiyorumki daha net soylesin diye ama bu seferde sinirleniyo ciglik atiyo

Kreş için Çok erken cnm bende gönderdim etrafında baskısıyla 1 gün denemek için 2 saat sonra hemen gidip geri aldım oğlum çok sevdi kalmak için de ağladı ama sonuçta ben onun için çalışıyorum kendim de ona destek olurum did düşündüm bi sürü hastalıklara daveti ye ckaricaktim ve bez olayı var konuşamiyor daha bebek ya çok şey beklememek lazım dünya sadece 2 yil dir varlar kızma üstüne gitme bence bırak kendi haline seninle yaparsan o çocuk dahada sınırlı olur 2 yaş sendromu var zaten e çocuk konusamiyosa daha da Asabi olur bide ole duymamazliktan geliosa annesi oo way haline bazen ben oğlumu anlamasamda aa öylemi hadi anlat bugün naptın neler yaptın die sorarım o kendi kendine söyler ama anlıyorum dilinden çat pat sözlerinden mesela süt istediği zaman anne us USS USS dio bunu kimse anlamıyor ama çözdüm ben onu sizde konuşarak gözlem leyerek anlayın ki yazık o da yetersiz hissetmesin kendini

Cok do
cok dogru soyluyosunuz.biraz kafaya takiyorum konusmamasini elimde olmadan.insallah guzelcr konusur kisa surede

Cok do

cok dogru soyluyosunuz.biraz kafaya takiyorum konusmamasini elimde olmadan.insallah guzelcr konusur kisa surede

etraftaki kişiler sürekli a niye konuşmuyo hala çısini söylemiyormu die yadirgayip 2 yaşındaki küçük bi çocuktan bi çok şey bekleyebilir ama kime ne o senin yavrum gelişimini En iyi takip eden de sensin olacaktır hiç konuşmayan büyüdüğünde sürekli bezle gezen birini gördünüz mü die cvp veriyorum çocuk ta hasar olsa zaten anne aba diyemez şükür sağlıklıysa üzerine gitme kitap oku gazete deki kişileri nesneleri oku taklitle yapacaktır

Temel ilke, çocuk hazır olmadıkça tuvalet eğitimine başlanmamasıdır. Amerikan Hastanesi’nden Dr. Sinan Mahir Kayıran çocuğun bu eğitime hazır olmasının, bağırsakların veya mesanenin dolduğunun farkında olabilme, idrar ve dışkıyı tutabilme, ayrıca söylenenleri anlıyabilme yeteneklerinin kazanılmış olması anlamına geldiğini söylüyor. Gelişimin bu yönleri kuşkusuz aynı zamanda olgunlaşmaz, bu nedenle genellikle 18-20 aydan önce tuvalet eğitimine başlanmaması uygun olur. Ortalam olarak, çocuklar 18. aylarında gelişimsel olarak tuvalet eğitimine başalmaya hazırdırlar ve 2-3 yaşlarında bu eğitim tamamlanır. Bazı çocuklarda bu olgunlaşma daha erken olur; belirli bir eğitime gerek kalmadan çocuk idrar ve dışkısını haber vermeye başlar.

Mira Danışmanlık’tan Çocuk ve Ergen Psikologu Seval Uslu Yazıcı ise çocukların mesane ve bağırsak kontrolüne bağlı olarak tuvalet alışkanlığı kazanma yaşının da değiştiğini belirtiyor. Erkek çocuklar 2.5-3 yaş arası idrarının geldiğini haber verebilir, fakat bazen kaçırabilirler. 3.5-6 yaş arası dönemde gündüzleri tuvaletini sorunsuz yapabilir, bazı çocuklar geceleri altına kaçırmayı sürdürebilirler. Kız çocukları 1.5-2.5 yaş arası dönemde idrarının geldiğini haber verebilir, ama bazen kaçırabilir. 2.5-5 yaş arası dönemde gündüzleri tuvaletini sorunsuz yapabilir, ama bazı çocuklar geceleri altına kaçırmayı sürdürebilir.

Tuvalet eğitimi vermenin önkoşulları
  • Tuvalet eğitiminin verileceği zaman ve ortam önemlidir. Çocuk, anne için uygun olan bir zamanda değil, dışkı ve idrarın beklenebileceği saatlerde tuvalete oturtulmalıdır.
  • İdrar ve kakasının geldiğini davranışlarıyla veya sözel olarak belli edebilmelidir.
  • Anne ve baba, çocuğun rutin yaşamını izleyerek uygun zamanı hissedebilir.
  • Lazımlık, kuru, ıslak, çiş, kaka vb. kavramlarının çocuk tarafından söylenmesi ve anlamının bilinmesi gerekir.
  • 2-3 saat kuru kalabilmelidir.
  • Islak ve kirli bezlerden rahatsız olduğunu belirtebilmelidir.

Zamanından önce tuvalet eğitimine zorlanan çocuklarda şöyle problemler ortaya çıkar:
  • Çocuğun toprak ve kakası gibi yenilmeyen şeyler yemesine sebep olur.
  • Çocuğun kabız olmasına yol açar.
  • Yetişkinlik döneminde inatçı, titiz, cimri ve takıntılı bir kişilik sahibi olur.

Tuvalet eğitiminde dikkat edilmesi gerekenler
  • Tuvalet eğitiminde, acele ediyormuş veya ediliyormuş ya da söylenilen yer ve zamanda yapmazsa büyükler kendisine kızıyormuş gibi bir duygu yaratılmamalıdır.
  • Bazı anneler çocuğun altını değiştirirken tiksindiğini belli eden davranışlar sergilerler ve bu durum çocuk üzerinde olumsuz etkiler bırakır. Çocuk kaka ve idrar yapmanın kötü bir davranış olduğunu düşünür, cinsel organına tiksintiyle bakıldığını düşünerek ileride cinselliğe karşı yanlış yargılar besler. Bu nedenle anne tiksinse bile tiksindiğini belli etmemelidir.
  • Anne baba veya büyük kardeşler çocuğa model olmalıdır. Onların tuvalet yapma biçimlerini görürlerse daha çabuk tuvalet alışkanlığı edinirler.
  • Ailenin olumlu tavrı koruması daima önemlidir. Tuvalet alışkanlığı kolayca öğretilemezse, bu başarısızlık olarak değerlendirilmemeli ve çocuğu kabul etmiyormuş, ona küsülmüş, kızılmış gibi davranış göstermekten kaçınılmalıdır.
  • Önce elbiseleri çıkarılmadan lazımlığa oturması sağlanmalıdır. Bunu yaparken çocuk zorlanmamalı, oyun havasında yapılmalıdır.
  • Daha sonra elbiseleri çıkarılarak lazımlığa oturtulmalıdır.
  • Her defasında altı banyoda değiştirilmelidir.
  • Çocuğa iç çamaşırını indirip çekme becerisi kazandırılmalıdır.
  • Çocuğun bu konuda her davranışı takdir edilmeli ve ödüllerle pekiştirilmelidir.
  • Tuvaletten sonra ellerini yıkama becerisi kazandırılmalıdır.
  • Kız çocuğuna tuvalet sonrası temizlik öğretilirken silmeyi önden arkaya doğru yapması sağlanmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…