merhaba arkadaslar buraya yazıp yazmama konusunda gittin geldim..ama okadar bulandım kı cevreme anlatamıyorm..
4.5 yıllık evliyiz..ve evlat hasreti çekiyoruz..eşim tek çocuk başka kardeşi olmamaıs..
evliliğin ilk 6 . aya kadar ben rutun kontrolleri yaptım bir sorun yoktu eşim de doktora gittii..hiç çıkmaz diye tahmın ediyorduk ama esşimin spremlerı çok dusuktu..5 milyon sprem haret yavas ..hap falan kullandı fayda etmeyince doktora gitti tekrar farklı farklı dsoktorlara her kafadan bir ses çıkıyor biri varikosel biri damar tıknaması bir sadece sprem dusuk dedi..ne yapacagımızı sasırdık ve sonunda kesin teşhis varikosel kondu..doktorumuz ameliyat olun 6. ilaç tedavisiyle düzelir inşalalh dedi..2 yıl once eşim ameliyatr olmayı kabul etti..tabi o arada macunlar kürler bir sürü sey kulnadı hiç biri fayda etmedı..burdan okugum kadarıyla ameliyattan sonra 3.ayında hamile kalan bile varmış..çok mutluydum ameliyatı oldu eşim ve her ay umutla berkliyordum ama husran 3. ayımızda doktora gittik tekrar test yapmak için doktorumux : sayınız ve degerlerınıx dusmus boyle durumlarla karsılasa bılıyoruz hemen
tüp bebek yapın dedi..ALLAHIMMM bu neydi boyle benım kafam durdu...o andan itibaren hiç bir ses duymuyorum sankı tüp bebek merkezının adresını verdi şimdi gidin görüşün ded..çıktık hastaneden ve tüp bebek merkesıze gidecegiz ama adresi ne ben ne esim anlamadık kafamız durmustu neye ugradıgımıxı sasırdık...eşim annesını aradı benım çocugum olmuyor dedi ve ağladı ...ben de ağlalamamak
için hızlı hızlı yuruyordum ..sonra doktoru aradık ve tekrar merkezın adresini sordum..merkeze gittik..doktor ve merkez yoneticisi ile konuştuk fiyat ne yapılacagı falan bize kesin tutar dedi..cünkü tek sorun sprem dedi..umutluduk..8 ay içinde tüp bebek yaptık
gazıantepte 10 yumdan 2 si dollnedı 1 tranfer edildi 3. gun ..annem aradı kızım hazırlıgını yapıyorum dedi..çok mutluydum..test günü geldi evde idrar yaptım negatif çıktı sonucu eşime soylemedım yanlış sonuctur dedim.sonra hastenye gittim test yaptım sonuç 3 saat sonra çıkar dediler..sonucu aldım ne neydi boyle negatif ve herşey yıkıldı..ağlıya ağlıya eve geldim..annem aradı ..ne oldu dedi..olmadı dedim annemel yarım saat ağlaya ağlaya konustuk ..psikolojım mozulmuştu kımse yok sankı etrafımda...tek başımayım evde her gün ağlıyorum ...merkezden aradlar 3 ay sonra gelin yapalım dedi..bklıyecegız bıraz dedim..neden tutmadı acaba dedım olması gerekıyordu sızden umutluyduk dedıelr ..kapattık telefonu 3 hsafta sonra kendımı toplarladım bıraz tekrar arastırmalara başladık...kromozm testi ve dna hasar testi varmıs onları yapalım dedijk kromozom yaptık ama dna hasar yapılmıyor du hastenede sonuç çıktı 1 ay sora ve yıne husran kromozmlarda bozuklukluk vardı...normal bir tüp bebek denemesı ortdan kaltkı pgt iile yapılacak dedielr ...normal tup bebek sansı %50 ise pgt de sanş %25 e dustu...anne olmak ne zormus dıyordum..bundan 6 ay once ankaraya gıtık tüp bebek yapalım diye başadık bnde kıst vardı onun sıvısı cekıldı ama ölecegım sandım..inliye inlliye ağlıyordum yamımnda hemsıre elimi tutuyordu onun da gözelri doldu..allahım neler yaşıyorum böyle luften yasadıkalrımıza degsın bu defa yavruma kavusayım diyırodum...tup bebege başladık doktrouuza kromzom sorunu var bır de dna hasar testı yapalım dedim..doktorumuz zatrn pgt yapılacak gerek yok dedi..biz de tamam dedik..12 yum toplandı ..ertesi gün beni aradılar 2 tane döllnemıs yarın gelin tranfer mı pgt mı konuşalım dedier..eşim eve dönmuştu tek basıma kaltım gttim..doktrla konustuk..doktor 2. gün gelişimi durdu her ıkı embrıonunda..anlamadıgımız br sprun var..kromozmdan da olabılır dedi..senin yumurtqaların iyi ler ama en iyi kalıte degiller dedi..tranfer iptal dedi..6 ay tedavi sonrası tekrar başlıyalım dedi..tm dedim bkleme solnunda bkledım ücrtet odemek için..herşey boşuna diyordum kendıme..bu kadar zorluyoruz her şeyi yapıyoruz neden olmuyor...bu kadar acı fazla geliyordu artık..etrafımdakı insanlar konuşması acı veriyor..yüreğimde bir his ama beni yakan bir his var..ne yapacagım böyle ne zamana kadar böyle geçecek..blki hic anne olmayacıgım diye söylene söylene kaldesşim in yanına gittik.ankarada kardeşimde kalıyorumdum tup bebek süresince..kardeşim okuyor kız aradaşalrı ile ev tutmuştu..oraya vardım heüs evdeydi..kosarak yanıma geidler ne oldu abla diye..bnde patladım ağlamaya basladım hepsi ağladı abla olur diyorları..ağlama luften falan...sonra odaya gittim kmseyi üzmeye hakkım yok bu bu benım derdim dedim...toparlandım yanlarına gittim kardeşime annneme sen söyle dedi..ağlamadıgımı falan soyleme dedim..annem de bir o kadar ağladı..kaynamanı eşimi aradım konuştuk yarın geliyorum dedim..eve gittim..otugum yerde görüştügüm 3 arkadasım 3 de hamile karnı belli oluyor artık..psikllojim artık bozulmutu..salonda otururken gozum dalıyor sankı çocukgum salonun ortasın oynuyr gibi me geliyor..
kahvaltı hazırlaıgım da sankı çocuklarım varmıs gibi hadı çocukalr gelin sofra hazır dıyordum ardından saaatlerce ağlıordum..kendimi kandıryordum ...şimdi butun komşularım dogum yaptı ..seesizliğim içimde buyuyor..sornuun ne oldugunu bilmiyr kimse mecadelemden kimsenin haberi yok..hepsi tüp bebek ve ya aşılama düşün artık dıyorlar...defalarca yaptıgımı cektiklerimi hiç kimse bilmiyor...ve eşim dna hasar testi de yine sorun %29 hasarlı çıktı..
elimzdeki sorunlar sprem azlıgı..kromozm bozuklkıugu ..dna hasar sorunu...
hasar düzelince tekrar ankarada genrartta tüp bebek yapacagız..ama korkularım umutsuzluklarım peşimi bırakmıyor.. rabbim evlat hasreti ceken herkese nasip etsin insallah...