Anne kız ilişkisi

farkindamisin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2015
16
2
Merhaba, maalesef benim bu konu da anlatacaklarım hiç güzel olmayacak, zira biz annemle hiç anlaşamıyoruz. Okul zamanlarımda da anlaşamazdık şimdi çalışıyorum, bu yaşa geldim hala anlaşamıyoruz. Bu anlaşamama eskiden beni çok üzüyordu, sinirlendiriyordu. Şimdi ise yine sinirlendiriyor, hatta okadar sinirleniyorum ki ellerim titriyor. Yüzüm titriyor, sinirden konuşamıyorum ve sadece oturup ağlayabiliyorum. Çevrede övülen sayılan biriyim, gerçekten. Ama gel gelelim ki dışarda gördüğüm saygıyı evde görmüyorum. Ne annemden nede babamdan. Bana söyledikleri herkes yolunu buldu gitti bi sen gidemedin (evlenme konusunda, ki yaşım daha 22!), sen hiç bi işi halledemezsin, evlensen de olmaz senden birşey arası gidip geliyor. Onlarla ne zaman ayni odaya girsem, mesela yanlarına tv izlemeye girsem hemen anında laf duyarım. Buda beni sinirlendirir odama çekilirim. Nasıl bir kaplumbağa korkunca veya tehlike görünce kabuğuna cekilir bende sinirlenince üzülünce odama geçiyorum veya koşuya çıkıyorum. Ama durum okadar vahim bi hal aldı ki kendi evimde huzurlu hissetmiyorum. Ve burası da evim değilmiş te burda misafirmisim gibi gelmeye başladı. Evden soğumaya başladım. İşten geç çıkıyorum. Eve gelesim gelmiyor. İdealist bir insanım hedeflerim var ama ailemden hiç bir konu da destek yok. Aman ha hiç bir şeye kalkışmasam, en iyisi o onlar için. Ben uni okumadım, okuyayım diyorum onada karşı geliyorlar. Daha bugün annem ile alışverişe gittik, daha dogrusu ona birseyler lazım mış ben götürdüm. Orda almak istediğim bir şey oldu, fiyati da uygundu almadi. Benim de yanimda cantam yoktu. Daha sonra evden cüzdanımı aldım ve gittim ayakkabıyı aldım. Eve gelince denedim karşısına geçtim nasıl olmuş demek için hevesim kursağımda kaldı. Kazandığım parayı harcıyorum ona da kızıyor. İki lafından biri senin yüzünden ben cehennemlik oldum, başımdan bir gitmedin. Ağza alınmayacak laflar ediyor. Artık tak dedi. İdeali mideali geçtim hayırlı bir nasip bulup evlenmek istiyorum.

Tek cocuk musunuz? Babaniz var mi? Anneniz menopoza giriyorsa ondan olabilir. Benim annem oyleydi çünkü. Kildan nem kapardi. Cok şükür geçti o halleri.

Oyy canım. Gerçekten zor yaa hele ki anne bu anne, hayatta hani tutuncagin dalın o da boyle yapiyorsa napicagim diye düşünüyorsun de mi..
Peki maddi anlamda eve yardımın dokunuyor mu, bunu rencide etmek için sormuyorum kesinlikle, hani belki gidemedin, evlenemedin derken alttan alttan bu mesajı veriyor diye düşündüm.

Sakın ola ki yanlis evlilik yapma, benim annem de öyle. Sabretmekten çaren yok. Bak ben üniversite okuyorum okuduğum okula b.ktan dedi annem.. Daha neler neler... yalnız değilsin

Maaşıma dokunmam, babamın hesabına gelir hatta babam harçlığımı çıkarır elime verir. Dokunmuyoruz senin maaşına derler, bende dokunun derim. Onlardan ayıracak kaçıracak değilim. Kardeşlerimin okulu olsun hobi alanları olsun hepsiyle ilgilenirim. Koşuşturmaktan ev işin de fazla yardımım dokunmaz ama onuda yine de hafta sonları yaparım. Yani yine de anlaşamıyoruz. Ne yapsam yaranamıyorum.

Sakın ola ki yanlis evlilik yapma, benim annem de öyle. Sabretmekten çaren yok. Bak ben üniversite okuyorum okuduğum okula b.ktan dedi annem.. Daha neler neler... yalnız değilsin

İnsan hayatın da herşey istediği gibi olsun zamanında olsun istiyor. Evlilik benim için uzak zamanda olacak birşeydi. Böyle bir psikolojiye girince de evlensem daha mı iyi olur ki acaba diye düşünmeden edemiyorum. Halbu ki cevrede ne kadar çok ornek var. Evlenince belki daha kötü olacak. Böyle de nasıl olacak devam edecek hiç bilmiyorum. Oturup konuşabileceğim ebeveynlerim yok maalesef. Anlamaktan cok kırılırlar, darılırlar, kızarlar. İşler tamamem tersine gider.

Annenin psikolojik bir sorunu var belliki... İnsan 22 yaşındaki kızına başımızdan gidemedin demez canım. Baban ve diğer kardeşinle arası nasıl?

Annenin psikolojik bir sorunu var belliki... İnsan 22 yaşındaki kızına başımızdan gidemedin demez canım. Baban ve diğer kardeşinle arası nasıl?

Kardeşlerim benden daha küçük ve aramız iyidir. Babamla da iyiyizdir. Ama iletişimimiz onunlada eskisi kadar sağlam degil. Onlardan tepki gelince bende geri çekiliyorum bu ev de ki iletişimi cok zedeliyor. Farkındayım ama artık yapamıyorum. Lafları duyupta hiç birşey olmamış gibi davranamıyorum.

Canım aslında senin değil, annenin baban ve kardeşlerinle ilişkisini sordum. Sende bir sorun olmadığı zaten yazım dilinden bile belli...

paranın babanın hesabında ne işi var..sen genç kızsın ihtiyacın olur..canın bir şeyler almak ister..çalış çalış boş..harçlıkta ne..kendine hesap aç..baktın olmuyor tek odalıda olsa ayrı eve çık..veya kız arkadaşın varsa ortak olarak oturursunuz..ama böyle zaman geçmezki gülüm..

Canım aslında senin değil, annenin baban ve kardeşlerinle ilişkisini sordum. Sende bir sorun olmadığı zaten yazım dilinden bile belli...

İyi değil... Hakarete çok meyilliler... Çocukları ile iletişim kurmayı, veya çocuklarının yaşından dolayı olan sorunlarla (mesela ergenlik) nasıl baş edeceklerini aslında daha doğrusu nasıl tepki vereceklerini bilmiyorlar yada iletişim anlayışlarının yanlış olduğunu anlamıyorlar

Kendi hesabim var ama kart babamda, hiç istemedim çünkü bunu hakaret olarak algılayacaktır biliyorum.. Bunu böyle algılayacak olan bir babaya ben kendi başıma ev tutacağım desem neler olur hiç düşünemiyorum.. bu dediginiz imkansız benim için

Anneannemde anneme karşı bu şekilde davranıyor. 40 yaşınıza gelseniz de size yine bu şekilde davranacaktır.

Sen emin misin peki o paraya dokunulmadığından? Bence kesinlikle kartını al şimdiden yarın birini sevsen evlilik yolunda adım atsan bu seferde birini buldun bizden para mı kaçırıyorsun derler Sen ufaktan da olsa birikimini kendin yap. Sakın ha ailenin baskısıyla yanlış karar verip evleneyim deme. Zamanı geldiğinde karşına elbet birisi çıkacaktır o zamana kadar görmezden, duymazdan gel (kendi iyiliğin için).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…