anne kız ilişkimiz ne durumda?

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.974
açtığım birkaç konudan sonra bu soru aklıma takıldı hanımlar.

annem her anne gibi yemedi yedirdi, giymedi giydirdi bu yaşa getirdi beni. asla hakkı ödenmez ama bazen yaptıklarını anlamlandıramıyorum.
mesela anne şunu al desem hala alır, şunu canım çekti desem üşenmez kalkar yapar, bir bardak su istesem kalk kendin al demez, kalkar verir.

yalnız abim evlenince gelinle iyi geçinmek adına beni ve kızkardeşimi evden kovar gibi davranması, gelin yüzünden bana tokat atması, evlenmem için baskı yapması, evlendiğimden bu yana eşime tavırlı olması, ameliyatıma zorla gelmesi, doğumlarda yalvar yakar yanımda olması, sezaryenli iken ilk doğumumda sadece 3 gün kaldı o da ağlayarak yalvardığım için. ikinci doğumuma 2 hafta kala eşime kızdı beni aramadı sormadı, doğumuma da teyzemin baskısı ile geldi, hastanede bir gece kaldı gitti, evime dahi gelmedi. eşimin ayağı kırık olmasa çok önemsemezdim ama (alıştım sanırım) 20aylık kızım, yenidoğan, ameliyatlı ben, bir de alçılı platinli eşim. yani bakıma muhtaç 4 insan. evime gelmedi, eşim kırık ayağıyla üçümüze baktı. annemin önerisi ben ve bebeklerim onda kalacağız, o bize bakacak, eşimi sevmediği için umursamadı. dedim eşim çocuklarına düşkün o olmaz. 20 aylık olanı istedi bakmak için. onu da kabul etmedim çünkü kardeş sonrası terkedilmiş, dışlanmış hissedecekti, üstelik hala emen ve memede uyuyan bir çocuk. bana aşırı düşkün üstelik.

eşimden nefret ettiği için sürekli beni kırıyor. ona kızınca beni de evinden kovuyor, telefonuma çıkmıyor, torunlarını merak dahi etmiyor. barışınca biraz zaman geçtikten sonra başa dönüyoruz.

yani annem ne yapmak istiyor böyle davranarak?

eşini sevmiyor.
sevmediği için de hayatını zorlaştırıyor.
benim babam da eşimi sevmiyor, o yüzden ilişkimiz bozuldu malesef.
yapacak bir şey yok 2 çocuktan sonra hala eşini istemiyor ise, böyle idare edip gideceksiniz bence..
ama eşinin kırık ayağı ile size bakacak kadar özverili olması çok güzel.

Z zeytinagaci bekarken de gelinimizle iyi geçinmek adına zorla evlendirmek istemesi, geline kızıp bana tokat atması (21 yaşındaydım o zaman), evden kovar durumlara gelmemiz eşimle alakalı değil.
ki eşimle evlenmem için zorlayan da annemdi, ben evlilik düşünmüyordum.
eşimi sevmese dahi 2 sezaryen, bir ameliyat olan benim, evladıyım yani. beni nasıl arka plana atar eşim için?
eşim eloğlu sevmesin, ben öz kızıyım ama, eşime kızıp beni cezalandırıyor en ağır şekilde.

Biz iyiyiz Allahıma çok şükür.
Zaten biz 3 kızız,annecim sağolsun, hepimize düşkündür.
Ergenliğimde ve boşanma sonrası travmalarımda kendisine çok eziyetim olmuştur,eminim,biliyorum.
Onun da beni üzdüğü ve anlamadığı çok dönemlerimiz oldu.
Aylarca konuşmadığımızı iyi bilirim.
Şimdi olaylara karşıdan bakınca, daha mantıklı düşünebiliyorum. Ailecek zor bir dönemdeydik.Herkesin birbirini kırması normaldi.
Şükürler olsun o günler geride kaldı.
Artık herşeyin daha güzel olması için çabalıyoruz hepimiz.
Allahım sağlıklı,huzurlu ömürler versin büyüklerimize inşallah...

bizim durum pek öyle görünmüyor maalesef.

bizim durum pek öyle görünmüyor maalesef.

Zamanla düzene giriyor inan arkadaşım.
Büyükler yaşlandıkça çocuklarına daha bir düşkün oluyor,gençler de daha çok kıymetini biliyor anasının babasının.

canım annenin başka sorumlulukları var mı, belki ondan kalmak istememiştir doğumda falan

kısaca annemin ilk göz ağrısıyım daha çocuğum olmadan annem yan çizeceğinin sinyallerini verdi diyebilirim.kvmi henüz tam benimsemiş değilim mesafeli davranıyorum aramızdaki ilişki vıcıklaşmasın diye.henüz davranışlarının ardında başka beklentisi varmı yok mu karar veremedim.nedeni annem tabi ki. annem kv derdi olmadan sürekli babamla o şehir bu şehir gezdik.o yüzden benim durumumda çok yanlışlar yapıyor kendine göre değerlendirirken.eşimden hoşlanmıyor.yüzüne direk söylemese de sürekli dengesiz olması nedeni ile,kimsenin evliliği mükemmel değil.onunki de değildi.belki memlekette kalsaydı ayrılacaklardı diye düşünüyorum.benim onun tersine evlilik hayatım memleketimde kv ye yakın kv nin 2. evinde.annem böyle bir hayat yaşamadığı ve tüm ömrü boyunca babamın ankaradan aldığı evde hiç oturmadığı oturmadan sattığı için benim hayat tarzımı hiç tasvip etmiyor.bende pek meraklı değildim hatta kiraya bile razıydım.o yüzden hayat tarzımı da eleştiriyor.böyle yaşamaya iten kv ve kocamı da.şuan bir problem yok gibi ev yapımına ortak oldum.önce ve sonra fotolarını çekmeye devam ediyorum. tapusu üstümüze olmayan evde çıkabilecek sorunlara karşı.paraları olduğu halde eşime yardım etmek yerine onu düşürdükleri duruma utanmayı (yani oğullarını buna layık gördüklerini)daha değersiz paralarını daha değerli gördüler. annem bir dul yetim aylığı ile daha zengin onlara göre (artık nasıl oluyorsa)bu duruma annem arada sırada veryansın ediyor.ben çok aşırı dillendirmiyorum. benim için bu ayrılık konusu olur.al mektuplarını ver mektuplarını gibi. eşimle tartışmamı yansıtmamaya çalışsamda bir türlü olmuyor.yansıyınca buna da kızan annem" bir de onun çocuğunu büyüttürceksin bana" diyerek çocuğum olunca ne kadar sahip çıkacağını aşağılayıp horlayacağını belli etmiş oluyor ve tabi açtığım bir başlıktaki özelliklerle nitelendirdiğim 17 yaşında olan kardeşimde 1.5 yaşındaki çocuklar gibi kıskançlık edeceğini beni her fırsatta evden ss.. ederek. göstermekte.nerelere alıpta gitsem başımı bilmem.uzun oldu ama annemin nelere takıldığını bilin istedim.

canım annenin başka sorumlulukları var mı, belki ondan kalmak istememiştir doğumda falan
yok canım. bekar erkek kardeşimle yaşıyor. babam rahmetli oldu. zaten evlerimiz 10 dk mesafede. aynı mahalledeyiz.

Allah yardımcın olsun.
annem ve kardeşim Allah korusun ayrılacak olsam beni asla bırakmazlar bunu biliyorum ama yine de dünya hali belli olmaz. şimdi erkek kardeşim bekar ve onunla yaşıyor, evlenince de beraber yaşarlar muhtemelen. hangi gelin görümce ister ki yanında?
biz de ev aldık, borç ödüyoruz. anneme tek çocuğum varken kızıma bakmasını teklif etmiştim çalışmak için ama uğraşamam, yaşlıyım dedi, mecburen evdeyim. bu arada ikinci kızım da doğdu, kısmet. buna da şükür.
annem de yaptığım hiçbir şeyi beğenmez, üstelik erkek evlat düşkünüdür. onlar ne yaparsa yapsın affeder erkek evlatlarını.

Zamanla düzene giriyor inan arkadaşım.
Büyükler yaşlandıkça çocuklarına daha bir düşkün oluyor,gençler de daha çok kıymetini biliyor anasının babasının.
annem erkek kardeşlerime daha düşkün. gün geçse de bu durum değişmez.

benim kv 43 yaşında annem 55 o yüzden kendisinin kafası da ses götürmüyor.gerçi seneye erkek kardeşim ünide olcak.yalnız olunca bakar belki de bilmiyorum.

Annenin bu kadar tuttuğu desteklediği gelin annene nasıl davranıyor...

tugsem_10 .!.:
benim kv 43 yaşında annem 55 o yüzden kendisinin kafası da ses götürmüyor.gerçi seneye erkek kardeşim ünide olcak.yalnız olunca bakar belki de bilmiyorum.
20 aylık olan kızımı istiyor arada yanında kalması için, eşim izin vermiyor henüz küçük diye. Ayrıca hala emiyor, 3-4 yaşında belki izin veririm kardeşiyle beraber kalması şartıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…