Anne karninda bobrek genislemesi

umudum8593

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2022
29
9
40
21 haffalikken cekilen ayrintilu usg de ikiz bebeklerimden birinin bobreginde 4mm bir genisleme oldugu fakat onemli olmadigi tskip gerektigi soylendi. 27. Haftadayiz tekrar cekildi ve buyume devam etmis.Ya down sendromu ya da bkbrkle alakali bir sorun oldugu soylendj. 3 gundur dunyam basima yikildi varmi bu sekilde soylenip cocugu normal.dogan bu bilgiye cok ihtiyacim var. Sorun bobrekteyse bir operasyonla duzelecegi soylendi

merhabalar, postunuzu tesadufen gordum ve belki yardimi olur diye size kendi deneyimimden bahsetmek istedim...benim sol tarafimda cift bobregim var, bu genetik bir durum ve bana da babamdan gecmis, ben 26 yasinda bobrek tasi dusurunce durum farkedildi, tabi zaman icinde sol tarafdaki bobrekler baya hasar gormustu ama sonrasinda hayatimi etkileyen hic bir sikinti yasamadim...28 yasinda ilk ogluma hamileyken 20. haftada onun sag tarafindaki bobreginde genisleme farkedildi, 1 ay sonraki kontrolde genislemenin devam ettigi gorulunce 26 . hafatda detayli ultrasona gonderildik ve onun da sag tarafinda cift bobregi oldugu, ikinci bobregin idrar kesesine baglandigi kanalda darlik oldugu icin bu sismenin oldugu, dogum sonrasi mudahale gerektigi ama bebek dogmadan nasil bir mudahale olmasi gerektigini bilemeyecklerini soylediler. Dogumdan sonra ultrason, sintigrafi, voiding...gibi bir suru tetkik yapildiktan sonra bebegin almasi gereken anestezi icin en 8 kg olmasi gerektigi, 8 kg'yu gecince ameliyat edilecegi soylendi, tam 4 aylikken capa tip fakultesi cocuk urolojisi bolumunde 2 saatlik bir operasyonla kanallar duzeltildi. Suan 13 yasinda bobrekleri ile ilgili hic bir sorunu yok, gayet saglikli bir cocuk...Sonrasinda ikiz erkek bebeklerim oldu, genetik bir sorun olmasina ragmen onlarda bu tarz bir problem yasadim.

ikiz gebelik zaten coook zorlu bir surec, ustune bir de boyle bir sorun cikmasi sizi eminim daha da zorluyordur ama unutmayin bunlar gececek, bir gun gelecek siz de baska bir anneye deneyimlerinizi anlatacaksiniz. ikiz hamileligimde de bir suru problem yasadim ama insallah saglikla onlari kucaginiza aldiginizda hepsini unutuvereceksiniz.

sizin durumunuz henuz netlesmeden kendi surecimizle, yasadiklarimizla ilgili detay vermedim ama eger ihiyaciniz olursa yine yazarim.

Size cok tesekkur ediyorum ilginiz icin gunlerdir o ksdar kotuyumki bobreklerdeki sorun duzeltilebiliyormus ama down sendromu ihtimalinden de bahsettinfoktor bi ihtimalndiyr cok streslingunler geciriyorum

Simdiden moralinizi hic bozmayin, dr'lar her ihtimali dillendirmek zorundalar ama down sendromunun bobrek genislemesinden cok daha bariz belirtileri var, daha erken haftalarda bile ense kalinligina bakip anlasilabiliyor, ciddi suphesi olan dr'lar hastayi tarama testlerine gonderiyor ki, ne ense kalinligi ne de tarama testleri %100 guvenilir degil. siz 27. haftadasiniz, down"la ilgili bir durum olsa cok daha once farkedelerdi diye dusunuyorum. insallah genisleme devam etmez, etse bile Allah dermansiz dert vermesin, sifasina kavussun.

maalesef insan hep en kotusunu dusunuyor, zaten hormonlar tavan, cok zor bir surec evet ama bence down sendromundan suphelenmek icin hamileliginiz baya ilerlemis, bebekte bununla ilgili daha once suphe yaratacak bisey gorulmemis, bu olmasa gene down sendromu da olabilir dedirten baska bir ense, goz yakinligi..vs olcum yok, dr sadece ihtimallerden biri olarak deginmis olabilir. iciniz rahat olsun, bu da kucuk bir sorun olarak kalip yok olsun insallah

bize de böbrek genişmelsi olduğu söylendi , 4 dr gezdim , biri böbreğin alınacağını , birir ameleiyet olacağını söyledi.

2 dr doğumdan sonra geçer dedi , bende izmirde dokuz eylül ünivde yaptım. 4 ay anti kullanıldı kendiğinden geçti .

şimdiki aklım olsa izmire gitmezdim .
büyüme kaç mm, 18 mm olmuştu bizim

bize de böbrek genişmelsi olduğu söylendi , 4 dr gezdim , biri böbreğin alınacağını , birir ameleiyet olacağını söyledi.

2 dr doğumdan sonra geçer dedi , bende izmirde dokuz eylül ünivde yaptım. 4 ay anti kullanıldı kendiğinden geçti .

şimdiki aklım olsa izmire gitmezdim .
büyüme kaç mm, 18 mm olmuştu bizim
12.5 su an 27 hafta ikizlerden birinde var birde erken dogum.riskim var yatiyorum insallah buyumez

Simdiden moralinizi hic bozmayin, dr'lar her ihtimali dillendirmek zorundalar ama down sendromunun bobrek genislemesinden cok daha bariz belirtileri var, daha erken haftalarda bile ense kalinligina bakip anlasilabiliyor, ciddi suphesi olan dr'lar hastayi tarama testlerine gonderiyor ki, ne ense kalinligi ne de tarama testleri %100 guvenilir degil. siz 27. haftadasiniz, down"la ilgili bir durum olsa cok daha once farkedelerdi diye dusunuyorum. insallah genisleme devam etmez, etse bile Allah dermansiz dert vermesin, sifasina kavussun.

maalesef insan hep en kotusunu dusunuyor, zaten hormonlar tavan, cok zor bir surec evet ama bence down sendromundan suphelenmek icin hamileliginiz baya ilerlemis, bebekte bununla ilgili daha once suphe yaratacak bisey gorulmemis, bu olmasa gene down sendromu da olabilir dedirten baska bir ense, goz yakinligi..vs olcum yok, dr sadece ihtimallerden biri olarak deginmis olabilir. iciniz rahat olsun, bu da kucuk bir sorun olarak kalip yok olsun insallah
Annemler de oyle soyluyor bu 3. Aytintili oncekiler hep temizdi. Cok sagolun icime su serpildi bir nebze de olsa zaten 2 kez dogum basladin25. Haftada ilaclarla durdurdular 5 gun yattim hastanede ciktim evde yatiyorum doktordan doktora cikiyorum cok tesekkur ederim zamaninizi ayirip teselli ettiginiz icin

12.5 su an 27 hafta ikizlerden birinde var birde erken dogum.riskim var yatiyorum insallah buyumez
12 cm e kadar normal dendi . bazı dr lar 10 cm üstünü diyor. erkek mi bebek , genelde erkeke oluyormuş. 27 hf 12.5 cm se sıkıntı yok , idrararı yapıyor. 22 cm gördüm hastanede bişey olmadı. düzenli olarak büyüyormu

12 cm e kadar normal dendi . bazı dr lar 10 cm üstünü diyor. erkek mi bebek , genelde erkeke oluyormuş. 27 hf 12.5 cm se sıkıntı yok , idrararı yapıyor. 22 cm gördüm hastanede bişey olmadı. düzenli olarak büyüyormu
Erkek bebek 21. Haftada 4 du 27 haftafa 1e.5 oldu. Erken dogum olmazsa 31. Haftada bi daha bakalim dediler

He bide mesane girisinde mi ne daralma varmis galiba idrar cikis yerinde o tarz bisey dediler

Benim ikizlerin kızda ayrıntılıda genişleme görülmüştü erkekte yoktu. Takip dediler ama sonra hiç bir sıkıntı olmadı. İlk kontrolde genişleme var gibi demişlerdi.Her kontroldede soruyordum. O kadar dert olmuştu. Oysa ki doğumdan sonra kontrole bile gerek duymadılar.
Hiç bir sıkıntımızda yok şuan 6 aylığız 👍

Benim ikizlerin kızda ayrıntılıda genişleme görülmüştü erkekte yoktu. Takip dediler ama sonra hiç bir sıkıntı olmadı. İlk kontrolde genişleme var gibi demişlerdi.Her kontroldede soruyordum. O kadar dert olmuştu. Oysa ki doğumdan sonra kontrole bile gerek duymadılar.
Hiç bir sıkıntımızda yok şuan 6 aylığız 👍
Benim de ilk komtrolde 4 du 5 hafta sonra 12.5 oldu ciddi bir genisleme dedi perinatolog insallah down sendromu degildir dedi insanin dogurmayacagi varsa da erkrn dogurturlar zaten erken dogum riskim var

Benim de ilk komtrolde 4 du 5 hafta sonra 12.5 oldu ciddi bir genisleme dedi perinatolog insallah down sendromu degildir dedi insanin dogurmayacagi varsa da erkrn dogurturlar zaten erken dogum riskim var

Perinatologlar genelde çok kötü konuşuyor. Ben sırf bu yüzden gitmedim. Tüp bebek tedavimi yapan doktorla devam ettim. Kötü konuşulduğu zaman resmen etkileniyor insan ve olmayacak şeyi bile olduruyor gibi geliyor. Benim doktorum hep iyimser oldu. Nitekim onun ekmeğini yiyip 37+5'te doğum yaptım.

Perinatologlar genelde çok kötü konuşuyor. Ben sırf bu yüzden gitmedim. Tüp bebek tedavimi yapan doktorla devam ettim. Kötü konuşulduğu zaman resmen etkileniyor insan ve olmayacak şeyi bile olduruyor gibi geliyor. Benim doktorum hep iyimser oldu. Nitekim onun ekmeğini yiyip 37+5'te doğum yaptım.
Ne guzel sizin adiniza ne kadar sevindim anlatamam darisi bizim basimiza

Yeğenimin de öyleydi. Doktor amniyon sıvısını yutmasından kaynaklı olabileceğini, özellikle erkek bebeklerde çok sık görüldüğünü söyledi. Doğumdan sonra gayet sağlıklı olduğunu öğrendik. İçinizi ferah tutun🤍

Yeğenimin de öyleydi. Doktor amniyon sıvısını yutmasından kaynaklı olabileceğini, özellikle erkek bebeklerde çok sık görüldüğünü söyledi. Doğumdan sonra gayet sağlıklı olduğunu öğrendik. İçinizi ferah tutun🤍
Ayy cok tesekkur ederim iyiki varsiniz.Birebir yasayan kisilerle konusmak dr dan daha cok rahatlatiuor

Ben de ikizlerimde 19. haftada yatmaya baslamistim, sadece wc icin ayaga kalkmama izin vardi, 37. haftada dogurdum, siz de insallah benim gibi sonuna kadar dayanacaksiniz. Moral cok onemli, moralinizi bozmayin. Arkadaslarin dedigi gibi gecici bir sorun olabilir, dogumdan sonra ameliyata gerek olmadan gecme ihtimali daha buyuk, gecmese de sorun degil onun da cozumu var, dermansiz dert degil. Ben ameliyat oldugumda 26 yasindaydim, sorunsuz o gune kadar yasadim, ameliyattan sonra yine hic bir sorun yasamiyorum sadece rutin kontrollerim var. Oglum 13 yasina geldi, cok sukur bobrekle ilgili hic bir sorun yasamadi. Ana-ogul biz canli ornegiz, hic kafaniza takilacak bir sorun degil. Iciniz rahat olsun, moralinizi yuksek tutun.

Ben de ikizlerimde 19. haftada yatmaya baslamistim, sadece wc icin ayaga kalkmama izin vardi, 37. haftada dogurdum, siz de insallah benim gibi sonuna kadar dayanacaksiniz. Moral cok onemli, moralinizi bozmayin. Arkadaslarin dedigi gibi gecici bir sorun olabilir, dogumdan sonra ameliyata gerek olmadan gecme ihtimali daha buyuk, gecmese de sorun degil onun da cozumu var, dermansiz dert degil. Ben ameliyat oldugumda 26 yasindaydim, sorunsuz o gune kadar yasadim, ameliyattan sonra yine hic bir sorun yasamiyorum sadece rutin kontrollerim var. Oglum 13 yasina geldi, cok sukur bobrekle ilgili hic bir sorun yasamadi. Ana-ogul biz canli ornegiz, hic kafaniza takilacak bir sorun degil. Iciniz rahat olsun, moralinizi yuksek tutun.
Cok cok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz allah razi olsun

X