anne deme sorunsali

Hakikatten saçma. Ne gerek var anne, baba demeye. Sanki kendimize eş değilde kardeş alıyoruz. Bende anne-baba diyorum ama. Hala daha mantığını anlayabilmiş değilim.

yüzükler takıldı hemen pat diye anne diyiverdim, annem olarak hissettiğim için mi anne diyorum elbette hayır benim bitanecik annem var:KK36:hissetmeden düşünmeden daha kolay söylersiniz sanırım
Bende o anne sefkatini hissetmeden diyemem...

Bende o anne sefkatini hissetmeden diyemem...
o şefkati başkasından görmek çok zor, hele ki bu kayınvalideyse imkansız gibi; en azından benim gördüğüm böyle. illa anne denilmesi gerekiyorsa hissetmeden söylenir, ancak gerekli değilse de söylenmemesi en iyisi

Evlendikten sonra ismiyle birlikte anne dedim
Ama babasına henüz bi şekilde hitap etmiyorum :KK70::KK70:
İsmi çok uzun sonuna da baba ekleyince komedi oluyor

Eşim annemi daha görür görmez yalaka annecim dedi şapppp öptü babamıda aynı şekilde babacım diye adamların gönlünü ilk görüşde çaldı bende söz yüzüğüm takılınca hadi kızım magıc bugün anne baba dedin dedin diyemedin bir ömür diyemezsın dedim söz gününün akşamı giderken kızım dedi kvalidem efendim anne dedim patladı gitti :63:

Kayınvalideme anne demiyorum.. Hiçbir zamanda demeyi düşünmüyorum.. Yanında siz diyorum.. Başkalarının yanında da kayınvalide diyorum.. telefonunu da kaynana diye kaydettim. Napayım. Kayınvalidem bana hiç samimi gelmedi.. Bana karşı hiç güler yüzlü olmadı. Hiç o sıcaklığı hissedemedim.. Bana farklı davransaydı, o elektriği sıcaklığı hissetseydim, belki diyebilirdim..

Anne kelimesine kayınvalideniz için çok anlam yüklemeyin anne derken sanki adıyla sesleniyormuş gibi düşünün valla ben öle yapıyorum

Yüzüğü parmağıma takar takmaz X anne demeye başlamıştım. Halada aynı şekilde devam ediyor
Ne kadar erken alışırsanız o kadar kolay olur

Kayınvalideme anne demiyorum.. Hiçbir zamanda demeyi düşünmüyorum.. Yanında siz diyorum.. Başkalarının yanında da kayınvalide diyorum.. telefonunu da kaynana diye kaydettim. Napayım. Kayınvalidem bana hiç samimi gelmedi.. Bana karşı hiç güler yüzlü olmadı. Hiç o sıcaklığı hissedemedim.. Bana farklı davransaydı, o elektriği sıcaklığı hissetseydim, belki diyebilirdim..

Bir de o telefona kaydetme olayı var dimi? :KK45:
xx'in annesi diye kayıtlı bende. :KK70:
Eşime de hiç xx diye hitap etmem ama ne yazayım, eşimin annesi mi? :KK14:
Hoş benimkisi bir sıkıntı olduğundan değil de.

Aynı şekilde, o da siz diye hitap ediyor.
O zaman sıkıntı yok siz orta yolu bulmuşsunuz.
Eş anne baba diyorsa bizim de öyle hitap etmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Eşim anneme annecim der ben o kadar ileri gidemem ama yine de anne baba diye hitap ediyorum.

O zaman sıkıntı yok siz orta yolu bulmuşsunuz.
Eş anne baba diyorsa bizim de öyle hitap etmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Eşim anneme annecim der ben o kadar ileri gidemem ama yine de anne baba diye hitap ediyorum.

Bence de iki taraf da aynı olmalı.
Yoksa elbette ki göze batar. Benim batmasa dahi, dışarıdan birisinin batar hoş olmaz.

Bir de o telefona kaydetme olayı var dimi? :KK45:
xx'in annesi diye kayıtlı bende. :KK70:
Eşime de hiç xx diye hitap etmem ama ne yazayım, eşimin annesi mi? :KK14:
Hoş benimkisi bir sıkıntı olduğundan değil de.
:) çok hoşsun...
Eşin gördü mü? annesinin senin telinde ne diye kayıtlı olduğunu. Tepkisini merak ettim..

:) çok hoşsun...
Eşin gördü mü? annesinin senin telinde ne diye kayıtlı olduğunu. Tepkisini merak ettim..

Görmüştür diye tahmin ediyorum.
Sonuçta telefonum hep ortalıkta, illa yanındayken bir arama olmuştur ama yadırgamadı hiç.
Normalde kendisine xx desem, ''Ne oluyor? ne yaptım ki?'' der aslında. :KK53:

3,5 yıllık bir flörtün ardından o sırda söz nişan durumunda diyemedim en son düğüne 4 ay kala eşime şikayet etmiş bak o böyle diyo daha yeni tanıdığım(eltim)diyor senin nişanlın demiyor demiş eşim bana gergin bir şekilde demişti.ondan sonra adını koyarak anne dedim

X