anne deme sorunsali

nişandan sonraki ilk görüşmemizde anne dedim....eşimde yüzüğümüz takıldıktan 5 dk sonra anne baba dedi :)

Nisan yapıldıktan sonra ismiyle birlikte anne diyordum. Sonra zamanla alistim anne demeye, icinizden geldiği zaman dersiniz kendinizi zorlamayin :)
Bir seye sinirlenince veya o bana soguk davraninca arasira ismiyle anne dedigim oluyor :) bi düzeni yok gelisiguzel benimkisi.

Ben isminin yanina anne koyuyorum...evlendikten sonra dedim...annemden baska hic kimseye direk anne demem...yapmacik bence..

Balayında "anne,baba" dedim ilk.
"Sen" demiyorum,hala "siz" diyorum,sen hitabı hoşuma gitmiyor yoksa diyemiyceğimden değil.

Aynı şekilde düşünüyorum ben de.
Gereksiz tüm hitaplar var. Kayınço, birader, elti, görümce vs.
Asıl olması gereken yok.
Yıllardır siz diye idare ediyorum.

Nişandan sonra laf arasında sokuşturdum dilim alışsın diye. Ama resmen ağzımın içinde yuvarlayarak.
Hala daha öyle dolu dolu anne demem. Öylesine söylüyormuşum gibi.

Nişan ve evlilikten sonra bir müddet kv sine anne diyememiş biri olarak size tavsiyem bir anda anne deyiverin gitsin :))

Uzadıkça söyleyemiyorsunuz, daha bi garip oluyo...

Çok büyütmemek lazım, başkasına anne diyemem falan, diyorsunuz en nihayetinde. Unutmayın kv annedir sadece, kendi anneniz ise "annemm"...

8 yıldır ağzimdan cıkmadı o kelime olmuyor kayınvalideme anne diye hitab edemiyorum anca baskasıyla konusurken kv anne diye söylüyorum ama onun yüzüne karşi olmuyor

Ben kayınvalidemi ilk sevgiliydik gördüm, 10 ay nişanlı kaldık yeni evliyiz ama henüz hiç bişey demiyorum, diyemiyorum sanki ona o kelimeyi kullansam anneme haksızlık edecekmişim gibi geliyor zaten her dememde kendi annemin olmayışı aklıma gelir onu görürüm, ona bu kadar hasretken başka bişey olamazdı zaten..

yüzükler takıldı hemen pat diye anne diyiverdim, annem olarak hissettiğim için mi anne diyorum elbette hayır benim bitanecik annem varhissetmeden düşünmeden daha kolay söylersiniz sanırım

eşim dünden hevesli gibi yüzükten sonra anne baba demeye başlayınca el mahkum anne baba dedim bende zorlandım ama adetlerimiz böyle olduğundan ötürü sıkıntı görmedim bazen ismi artı anne bazen direkt anne kafama göre

Kayinvalidenize ne zaman anne dediniz Bayanlar ve nasil dediniz,yeni nisanliyim ve daha soylemedim sizli bizli idare ediyorum

nişanlıyken dedim he içimden geldi mi gelmedi zaten anne derken ağzımdan mekanik bir anne çıkıyor bazı şeylere karşı marjinal duruşumu sergileyemiyorum malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…