- 7 Haziran 2011
- 324
- 31
Merhaba anneler, oğlum yakında 7 aylık olacak. Tüm yükü benim üzerimde başından beri. Eşim arada bir uyutmak dışında bir şey yapmıyor. Yakınında bir akrabam da yok yardımcı olan. Artık sıkıldım her şeyi kendim düşünmekten.
-vitaminlerini içir.
-sebze yedirmeye çalış, ama yemesin. ek besinleri reddetsin, ağzını kilitleyip açmasın, eliyle kaşığa vurup her yere döküp saçsın.
-tırnağını kesmeye çalış. tırnaklarıyla yüzünü deşiyor bizimki, kaşıntılı kabarcıkları oluyor.
-yüzünü yaralamasın diye eldiven-çorap vs. giydir. çıkarmasın diye başında bekle. kremleri sürmeye çalış.
-altını değiştir, kirlenenleri, lekelenenleri yıka.
-banyo yaptır.
-gece-gündüz emzir, doyur, uyut.
-bazen tuvalete bile gidemiyorum. duş alamıyorum.
Her şeyi kendim yapmaktan yoruldum. Kendime hiç vakit ayıramıyorum. Biraz uyursa kadınlar kulübüne girip dertleşecek insan arıyorum. Günlerce dışarı çıkmıyorum. Saçımı bile taramıyorum. Doğru düzgün yemek yiyemiyorum.
Ne zaman rahatlayacağım? Bebeği babasına devredip özgürce gezebileceğim?
-vitaminlerini içir.
-sebze yedirmeye çalış, ama yemesin. ek besinleri reddetsin, ağzını kilitleyip açmasın, eliyle kaşığa vurup her yere döküp saçsın.
-tırnağını kesmeye çalış. tırnaklarıyla yüzünü deşiyor bizimki, kaşıntılı kabarcıkları oluyor.
-yüzünü yaralamasın diye eldiven-çorap vs. giydir. çıkarmasın diye başında bekle. kremleri sürmeye çalış.
-altını değiştir, kirlenenleri, lekelenenleri yıka.
-banyo yaptır.
-gece-gündüz emzir, doyur, uyut.
-bazen tuvalete bile gidemiyorum. duş alamıyorum.
Her şeyi kendim yapmaktan yoruldum. Kendime hiç vakit ayıramıyorum. Biraz uyursa kadınlar kulübüne girip dertleşecek insan arıyorum. Günlerce dışarı çıkmıyorum. Saçımı bile taramıyorum. Doğru düzgün yemek yiyemiyorum.
Ne zaman rahatlayacağım? Bebeği babasına devredip özgürce gezebileceğim?