ay kızma ama okurken sınırden güldüm,yanı kayınvalıdede pek şekermiş,o işin öle olacağını düşünemedın snaırım,ama ben asla bir araya gelsin istemezdım,gereksiz,
tatlım çok mutlu ol inşallah,kayınvalideye alkışlarevet kadın beni düşündü aslında zor durumda kalmamı istemedi. valla daha önce gayet de medenice bir araya geldikleri için bu günümde gene öyle yaparlar idare ederler diye umdum. ama hiç de beklediğim gibi olmadı. nişanlımın ailesi çok gerildi babamın tavırlarından. zaten pek de fazla oturmadılar, nişanlım tek taşımı taktı ikramlarımızı yaptık ve kalktılar
Her birinizin dediğine katılıyorum. Ben sadece ileride vicdan azabı çekmek isemiyorum. Her zaman söylüyorum onu ben bi baba olarak değil bi insan olarak seviyorum. babalığı bilmemkaç yıl öncesinde kaldı. ama bana durumunu açıkladığı zaman ne halde olduğunu göremediğimden ya doğruysa diye düşünüyorum her zaman.bazen diyorum ki kızım beste sen safsın seni kullanıyo duygu sömürüsü yaparak. bazen de ya doğru diyosa diye kendi içimde çelişiyorum sürekli. hayatımda hiçbir insana haksızlık yapmamaya çalışıyorum. annemin yaşadıklarını tam olarak bilmiyorum bana hiçbir zaman hissettirmedi. ama tahmin edebiliyorum neler hissettiklerini. ben de mesela erkeklere karşı güvensizlik kazandım babam sayesinde. her şeyin farkındayım.. zaten babama da söyledim, bunca yıl benim yaşadığım her şeyde annem yanımdaydı, her zaman her şeye annem şahit oldu beni senden istemeleri çok saçma olmaz mı diye. ama bir yanım da sorunsuz bir nişan geçirmek, o mutlu günümde kalbini kırdığım kimsenin olmamasını istiyor.
bir de şöyle bir durum var, babam gösteriş olarak mı yoksa kendi isteyerk mi bilmiyorum ama yanımızda olmaya çalıştı ama biz uzakta durduk hep. ilk 6 yıl babam bizi yanına hiç istemedi tatillerde vs. ama sonra kendini toparladıktan sonra( bu toparlama evlilikle sonuçlandı- biz orda zorluk çekerken kendi hayaıtnı düzene koydu) tatillerde hep yanına çağırdı bu sefer de biz gitöedik. acaba diyorum biz izin verseydik daha mı farklı olurdu her şey. bizim kendimizi uzaklaştırmamızdan dolayı mı böyle oldu
seni kim büyüttüyse kim emek verdiyse ondan istemeleri daha adil benceEvet cok dogru soyluyorsun ama yasattiklarindan dolayi ben de babamdan istemeleri taraftari degilim. Ancak her seyde de babamin yanimda olmasini isterim. Sadece kendim icin de degil karsi taraf sagolsunlar ne kadar anlayisli olsalar da yanlis anlayabilirler. Anneme cok uzun zamandir her turlu yoldan kabul ettirmeye calistim ama inatla istemiyor.. bunun daha dugunu var ben nasil basa cikacagim hic bilmiyorum((
Ben çözümü nisan yapmamakta bulmuştum Benimkilerde ayri.Nisan nedir olmasa da olur benim icinMerhaba
bi onceki actigim konuda da yazmistim, 2 ay sonra nisanim olacak diye. Ancak bugun yasadigim bir olay brni vok uzdu ve bu konuda da fikir almak istiyorum sizden.
Ben 13 yasima kadar anne ve babam beraberdi ve ben neredeysr babama asik biriydim. Sonra ayrildilar , kardesim de vardi 2.5 yasinda. Ve babam bizimle neredeyse hic ilgilenmedi. Maddi acidan cok fazla destek olmadi. Zor durumda kaldigimizda ondan yardim isterdim kavga dovus para gonderirdi. Kendi hayatini kurtarma cabasindaydi hep. Ama yasadigimiz o yillarin hatirina ben babama cok kizsam da cogunlukla saygi duymaya calistim.
Bugun ise annem isteme zamaninda babamla ayni evde durmak istemedigini soyluyor. Sozlumle ona da bir cozum bulduk kendimizce, beni ailenin en uyugu olan anneannemden isteyecekler, babam da bir gun sonra yasadigi sehirden gelecek ve sozlumun ailesi babam ve ben disarida bir yerde yemek yiyecegiz..
ancak boyle soyledigimde babam tehditkar konustu: isteme anneannenden olacaksa ben de herhangi bir komsunuzmus gibi nisana gelir bi kenarda dururum.. dedi. Parasal acidan destek olarak da sadece 1000 tl gonderebilecegini soyledi. Annem ise bunu soyledigimde bana kızdı babandan istemeye layik gordugun para 1000tl mi diye..
Annemin de pek durumu yok emekli kadin. Ona cok masraf etmek gibi bir niyetim zaten yok. Ama beni hic anlamiyor.
Cok gerildim. Nisan fln yapmak istemiyorum artik. Bunun daha dugunu var. Annemin de babamin da bencilligi beni gercekten cok uzdu..
sizde veya cevrenizde boyle sorunlar yasayan ve cozum bulan var mi?
yoo öyle illa erkek bulunsun istemedim hiç. Karşı taraf da çok anlayışlılar çok şükür. sen ne istiyosan o olur bizim için dediler. çözdük sanırım problemi. düğne kadar rahatız inşallahBenzer durumdaydık, istemede babamda bulundu, evimize geldi. ancak tabi misafir gibi durdu o da malum eve yabancı... annenizi ikna edin bence. İkna olmuyorsa da saygı duyun. Babanızla sonra tanıştırın. ayrı anne babanın istemede aynı evde bulunması çok da beklenir bir şey değil zaten. istemeye erkek illaki olacaksa dayınız varsa dayınızda gelebilir ya da amcanız.
Bizde de oyle olacak.isteme annemden yapilacak. Bi gun sonra da babaannemle babam gelecek karsi tarafla bi aksam oturmasi yapilcak. Ertesi gun de insallah nisanimiz olacakZamanında ben de böyle bir konu açmıştım.. Aynı sizin gibi annemle babam ayrıydı ve ben kararsızdım. Babam da bizi bırakıp gitmişti bana babalık yapmayan birinden neden istesinler ki.. İstemeye babamı çağırmadım ananemden istediler. Söze de misafir gibi gelip gitti.. İnan bana verdiğim en doğru kararmış, hiç pişman değilim..