Anlık altın hareketleri

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Arkadaslar merhaba. Saat saat altin hareketlerini gorebilmek mumkun mu? 30 yillik aile dostumuz olan bir kuyumcu guvenimizi sarsmak uzere cunku.
Dun saat 15.00 gibi 85 gram bilezik bozdurdu esim.16.00 gibi de annesinin evinin orada annesinin bileziklerini bozdurdu. Bu uzakta olan kuyumcunun hesabina gore 210tl zararimiz var.Parayi yolladigimiz kisi bize oderken grama gore odeyecek yani zarar bizim degil ama insan yine de uzuluyor.Bundan sonra bu adama olan yaklasimimizi buyuk olcude etkilecek bu guven konusu.
Konuyla ilgili bilgisi olan var mi ? 1 saat farkla o kadar degiskenlik gosterebilir mi?

evet degisebilir 1 saatte altin fiyatlari . bir de her yer ayni fiyata bozmuyor . biz altinlari bozduracagimiz vakit 10 dan fazla kuyumcu gezdik hepsi farkli fiyat verdi

Dün altında dolarda sürekli indi çıktı o yüzden olmuş olabilir fark internette saat gösterir ama internetten fiyat ile kuyumcudaki farklı oluyor kuyumcular üste koyar genelde satışlar güven sarsılacak bir şey yok bence keşke geçen hafta bozdursaydını çok yüksekti daha fazla para geçerdi elinize bunda da vardır bir hayır

Her kuyumcu kafasına göre kullanıyor altın fiyatlarını. Saatlik o kadar değişir mi bilmiyorum ama bazıları bir gün öncenin fiyatını bile uygulayabiliyor. Satmadan hemen önce netten fiyatlara bakıp öyle gitmek lazım kuyumcuya.

Bir saat neki 3 dakikadada değişiyor int üzerinden herzaman bakabilirsiniz

Altın fiyatları dk.da değişebildiği gibi, her kuyumcu da farklı fiyat verebiliyor.

Birkaç yere sorup ona göre bozdurmak gerekiyor. 8-9 gramlık işçilikli şeylerde dahi 20-30 lira farkeden fiyatlar söyleyebiliyorlar bozdururken.

1 saatte değil 1 dakikada bile değişiyor fiyatlar,zaten onlar takip ediyorlardır kendileri zarar etmemek için. Tabii adamin ne yaptığını bilemeyiz harama el sürecek zihniyette biri değilse muhtemelen anlik değişkenler sebebiyle fark oluşmuştur.

Tabiki değiyor. 1 saatte 3-4 lira yükselip düştüğü oluyor gram başı. Çok normal. Güven sarsacak bir durum yok bence. Saat değil saniye saniye yine değişiyor. altin.in sayfasını takip edebilirsiniz güncel olarak.

Tesekkurler kizlar. Ama yine de icime kusku dustu,bir kac yere sormadan altin isine bulasmam artik

Altin da dolara endekslidir nasıl ki 4.92lerdeydi gecen hafta o donem altin da yukselmisti mudahale geldi altinin grami 10 lira dustu o gun

Eğer telefonunuzda mobil uygulama varsa mobil borsa üzerinden bir takip edebilirrsiniz dolar ve euro içinde. Bi de bigpara diye bir site var ordan da bakabilirsiniz.
Zararınız varda bence zarar ettik deyip gidip zararınızı alın eğer işin içinde kandırılma gibi bir durum varsa. Fişiniz falan varsa. Çünkü döviz büroları veriyor ama kuyumcuları bilmiyorum

Değişir tabi de 210 lira büyük fark. Bayağı fazla bir miktar olması lazım o farkın olması için.

C CeYz cim, dün saat 4 gibi maaş hesabımdan 2 gr altın aldım. Ardından internet bankaciligindan kredi kartı ödemelerimi filan yaptım. Ödemeler bitince bir miktar daha alabilirim dedi para kalınca. Sonra bi telefon geldi 15 dakika kadar başka şeylerle meşgul oldum. Derken tekrar girdim ki 2 tl yükselmişti gram altın.

İnternette bu kayıtları tutan siteler var. Evet her kuyumcu aynı fiyata bozmaz ama 210 lira da farketmez bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…