Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar anlayan bilen biri varsa yardimci olsun lutfen :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

latika_27

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
866
176
333
bikac senedir cok yogun devam eden bi sac dokulmem var ama 100_200 degil 500leri geciyo cok azaldi saclarim artik sac gormekten biktim. Doktora cok gittim hic bir problem cikmiyor ne hormonal ne baska bisey ara sira demir eksikligi cikiyor. Hayatimi karartiyo resmen ruyalarima giriyo cok az kalmis olmasina ragmen hala ayni yogunlukta dokuluyo. Saclarimda sirkeye benzer ama sirke degil biseyler var en son doktora gittigimde doktor bundan dedi konazol sampuan ve dermatove losyon verdi ama gecmedi sonrasinda yurtdisina geldim doktora gidemiyorum zaten gitmekten de biktim. Basindan boyle bisey gecen var mi ? Saci boru gibi icine almis bisi cekince ya cikiyo ya da saci kopariyor guzel birseyler duymaya cok ihtiyacim var cunku suan inanilmaz kotu durumdayim

Benimde dokuluuor saclarim ama bu kadar degil. Gecmis olsun canim. Takmamaya calis taktikca daha cok dokuluyor.

Öncelikle morelini bozma,benımde çok dökülüyordu İnan Hergün evi süpürdüğüm halde heryer saç doluyordu,küvete ayda bı kere açıcı dökmekten fenalık gelmişti artık.Sonra hamılelık kaldım doktor Demir ilacı verdi ve inanırmısın çok az dökülüyo artık.Demekkı bendede varmış Demir eksikliği,bide bı bakım yaptım ben dökülmeyi azaltan ve saçı parlak yapan çok memnun kaldım.Istersen özelden yazarım sana.

Demir eksikliğini ihmal etmeyin, ailede ırsi bir durum varsa önüne geçmek zor.
Maya maskesi eğer kokusuna dayanabilrseniz çok işe yarıyor tavsiye ederim.
Kuru mayayı ılık suyla eritip saç derisine uygulayın.
Boneyle bekleyip yıkayın, çok faydasını görürsünüz ama kokusu bir felaket

canım ne yazık ki bende aynı durumdaydm 3 sene oldu bu sorunla karsılaşalı ve saçımın 3/4ünü kaybettim. bir sürü bakım yaptım geçen sene toplamıştı kendini ama artık neredeyse toka tutmaz hale geldi. o kdr inceldi. bnmde tahlillerde birşey cıkmadı stres, genetik felan dediler

Benim de saçım gür değil ve mevsim geçişlerinde kel kalıcam sanıp her seferinde cildiye doktorumun yolunu tutarım. Ben çözümü çinko hapında buldum. Çünkü doktorumla farkettik ki benim sorunum beslenmemden kaynaklı çok zorda kalmadıkça kuru fasulye, et vs yemiyorum. Halbuki düzenli tüketmek lazımmış:26:

Bu yüzden çinko hapıyla destek şart oldu bana ve çok faydası gördüm. İki ay kullanıp bir ay ara veriyorum. Ama son kontrollerimde demir ve b12 de düşük çıktığı için onların hapını da alıyorum. Ek olarak -düzenli- haftada iki kere zeytinyağı ve argan yağı sürüp bir-iki saat bekletiyorum hızlı uzamaya başladılar

Çinko eksikliğinde saç dökülmesi oluyor eğer boyle bir durum varsa değerlerine bir bak tir muhakkak bir eksiklik vardir vücudunda bu arada çinko vitamin olarak eczanelerde uygun fiyata satiliyor ama önce bir kan testi yap tir.moralini bozma bazen boyle donem donem artar sac dökülmesi stres de bir etken

canım,çam tirebentininden şampuan kutusuna 10 15 damla dök....bununla yıka hep...
haftada bir yine çam tirebentini,zeytinyağı,badem yağını karıştır ve başına sür beklet.çok etkili oldu bana.

canım beslenmene dıkkat et bu önemli tabii
.. sonrasında bır kavanozun içine bır avuç karanfil atıp karanlık bır yerde bır gun dınlendır,, sonra haftada 4.5 defa saç diplerine masaj yaparak uygula
.. bırde 10 tane falan sarımsağı ezıp suyunu cıkar, has sızma zeytınyagıyla karıştır,saç diplerine haftada 2 defa uygula,, bunlar cook işe yarayan formuller canım
düzenli yaptığın zaman mucize sonucu gorursun

yaramı deştin çokgeçmiş olsun canım. konazal dediğin şey mantarlı saç derisi için verilir kepek gördü sanırım doktor. bi sorun çıkmadıysa strestendir kafanı taktığı bişeyler var muhtemelen yada en kötüsü genetik yatkınlık yani erkek tipi dökülme. sana tavsiyem genetik olup olmadığına baktır bide saçı dıştan değil önce aldığın gıdayla beslemen lazım. ben çok uğraştım sonuç alamadım

keşke bu genetik saç dökülmeleri için yapabileceğimiz birşey olssa :/

Zaten bilim adamları şu adet ağrısı, saç dökülmesi, ağda sızısı gibi ufak ama çok önemli şeylere de bi'el atsalar altın harflerle yazdırırlar adını

Bu arada konu sabihi arkadaşım o şampuan pek dökülmeyle alakalı değil kullandım çünkü bana da her gitmemde kepek olmasa bile verdi durdu en sonunda ben ısrarla bu işe yaramıyo deyince çinko denildi. Saça en çok yarayan şey de o ama devlet bakmıyo diye bilmiyorum benim doktorum biz bakamıyoruz demişti özel de baktırabilirsin çinko değerineBi'de şampuana yarım kapak terebentin.
Canını sıkmamaya çalış ne kadar dökülüyo dersen bi'iki katı daha dökülüyo

Uff hicbisey yapmiyorum saldim ama vitamin almayi dusunuyorum b12 ve demir insallah faydasi olur

aynen ben de senin durumundayım canım. tüm tahlillerim normal çıkıyo. saçlarımı sık boyamam maşa, düzleştirici kullanmam ama yine de aşırı bi dökülmem var. özellikle banyodan sonra en az 250 -300 saçım gidiyodur ve bir çaresi de yok bunun. yani yalnız değilsin bil istedim

Yani ben de inandim artik caresi olmadigina Allahtan umit kesilmez ama hergun o kadar cok dokuluyo ki giden gitti sacim hic kalmadi bi de minik minik saclarim da dokuluyo belli ki yerine cikiyo ama onlar da uzamadan dokuluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…