anlatın onlara...

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
358
45
Anlatın körpecik fidanlara. Hayatın inişli ve çıkışlı olduğunu. Yükseldiklerinde şımarmasınlar, kibir sarmasın ruhlarını. Tökezlediklerinde ise şaşırmasınlar, direnmek için kaybetmesinler umutlarını.

Oyun oynamalarına fırsat verin. Hatta fırsat yaratın. Koymayın sizin bile anlamını bilmediğiniz kuralları. Ne olmuş yani üzeri kirlense? Koşarken düşüp dizini incitse. Düşünce kalkmanın , canı yanınca ağlamanın gereğini hissetse. Arkadaşlarıyla oynarken müdahale etmeyin, sadece uzaktan gözlemleyin. O da tedbir olsun diye. Sorunlarını kendileri halletsinler. Yenmek güzeldir ama bir de yenilmeyi öğrensinler.

Doğanın bir parçası olduğunu hissettirin. Kuşların ve rüzgârın sesini, denizin mavisini, ağaçların gölgesini. Çimlere basılmayacak demeyin sakın. Olur mu hiç! Çimler onun için orada. Çıplak ayak deneyin beraber. Emin olun çimler bile size teşekkür ederler.
Çiçeği koparıp incitmeden koklamanın keyfine varsın. Varsın ki ömrünce yoluna çıkacak güzelliklere de aynı özenle davransın.

En iyi arkadaşı bilgisayar olmasın. Kendine sanaldan bir dünya yaratmasın. Arkadaşlığın önemini kendi arkadaşlarınıza verdiğiniz değerle anlasın. Ona örnek olun ki küçük yaşlarda yalnızlıkla tanışmasın.

Şımartın onu. Parayla ya da hediyelerle değil, sevginizle. Sevmekten zarar gelmez. Sevilmekten hiçbir çocuk şikâyet etmez.

Başarılarını övmeyi ihmal etmeyin. Es geçmeyin sakın gün içinde yaptığı güzel davranışları. Övdükçe bakın, nasıl da değişiyor dünyaya bakışı!

Elbette üzüleceği anları da olacak, kalbi kırılıp acıyacak. Birlikte gülüp eğlenmek kadar, sarılıp ağlamalar da hayatınıza anlam katacak.

Âşık da olacak bu minicik kalp. Neden bunca kalp dururken onun kalbi diye tık tık atacak. İlk aşkını kim bilir ne sâfiyânelikle yaşayacak. Âşık olmayı sadece filmlerden, okuduğu kitaplardan değil de yaşayarak tanımlamaya çalışacak. Aşkın sonunda acı da çekse, hiç aşkı tatmamasından iyidir bence.

Karşılaştırmayın onu hiçbir çocukla. Her çocuk ayrı bir dünya. Onunla bununla mukayese etmek, içten içe fesat sokar çocukların arasına. Kıskançlık görünmez bir arkadaş olur, sınıfta, parkta, oyun alanlarında.

Hatalarını onun yerine düzeltmemek ya da eksiklerini onun adına tamamlamamak lâzım. İleride, büyürken, telâfi etmenin nasıl bir çaba gerektirdiğine dair malzemesi olsun.

Her an onun yanında olamayacağınız gerçeği de size kalsın.

Çocuğunuz insan olma yolunda hızla ilerlerken geçin karşısına.
İzleyin bakalım neler oluyor yarattığınız dünyada.

sevgilera.s.

alıntıdır

Hatalarını onun yerine düzeltmemek ya da eksiklerini onun adına tamamlamamak lâzım. İleride, büyürken, telâfi etmenin nasıl bir çaba gerektirdiğine dair malzemesi olsun. işte bir bu maddeyi yapmıyorum...hata ama onun üzülmesine dayanamıyorum ne yapayım...
inanın yazdıklarınızın hepsini yapıyorum...bir tanecik kızım var ama etraftan bazen yanlış yapıyorsun bu kadarda şimartmayın,sevginin aşırısı zarar diyorlar benim bir kulağımdan giriyor diğerinden çıkıyor ama ben biliyor ve inanıyorum ki sevgi gösterildikçe büyür,sevilen çocuk hep başarılı olur......bazen çocuk oluyorum onunla bazen de genç kız edasıyla hayat hakkında dersler veriyorum...vee izlemeye devam edeceğiz bakalım ortaya ne çıkacak...ümit ediyorum ve inanıyorumki bizi mutlu edecek bir tablo çıkacak...
sevgiler...

Son düzenleme:
paylaşımın için sağol çok güzeldi
keşke hepimiz bunları uygulayabilsek
kendine güvenen evlatlar yetiştirebilsek hepimiz

En iyi arkadaşı bilgisayar olmasın. Kendine sanaldan bir dünya yaratmasın. Arkadaşlığın önemini kendi arkadaşlarınıza verdiğiniz değerle anlasın. Ona örnek olun ki küçük yaşlarda yalnızlıkla tanışmasın.

bu cümleler beni en çok etkileyenlerdisenağlama

ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM VEDE ÇOK GEREKLİ EMEĞİNE SAĞLIK a.s.

a.s. çok güzel olmuş yazın talinciğim bu yazdıklarını elimden geldikçe uygulayan bir anneyim yasaklar ve kurallar kendimizden de biliriz ki yasaklar hep daha çekici gelmiştir.kurallara gelince katı olmadıkça gereklidir keşke yasaksız bi dünyada yaşaya bilsek.....a.s.

Bir de o körpecik fidanların gözlerinin içine bakarak konuşun ve dinleyin ki,önemli olduklarını hissedip kendine güvenleri tam olsun!...Güzel bir paylaşımdı Talıinciğim,her annenin tekrar tekrar okuması gereken!...

evet her annenin okuması gereken bir yazı bence de
öpüyorum tüm bilinçli anneleria.s.

allah hepimizin,özellikle de çocuklarımızın gönlüne göre versina.s.

allah hepimizin,özellikle de çocuklarımızın gönlüne göre versin

:Saruboceq:amin insallah:Saruboceq:

yine cok güzel bi konuya deyinmissin ve ne mutlu bizeki paylasmissin bizimle kendimi cok sansli hissediyorum kk da böylesine güzel konular oldukca
paylasimin icin tüm kalbimle yürekden tsk ediyoruma.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…