• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü Anlatımlı Fiyonklu Bebek Yeleği

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.066
30.547
1.123
61
Konya
Yapılışı:
Ön için 35 ilmek başlanıyor.Daha sonra 7 sıra haroşa örülüyor. Sonra 7 ilmek haroşa 7 ilmek düz örülüyor. 7 ilmek haroşayı ördükten sonra ipi öne geçirip 7 düz ilmeği örmeden şişe geçiriyorsunuz.Tekrar 7 ilmek haroşa ,7 ilmek düzü şişe örmeden geçiriyorsunuz.Böylece düzlerin önünde iplikler oluşuyor. Bu şekilde 7 sıra devam ediyorsunuz. Sonra düzlerin üstüne harosa harosanın üstüne düz gelecek şekilde devam ediyorsunuz.Önler 35 ilmek,arka 56 ilmek örülecek.Kurdele yapımı ise çok basit.Örmeden geçirdiğiniz düz ilmeklerin üzerinde iplikler oluştu.Bunları kurdele ile ortasından sıkıştırıp kurdeleyi arkadan dikiyorsunuz . Üzerlerine birer tane incide koyabilirsiniz.
fiyonkyeleklp1.jpg

kadinca.blogsayfasi.com

bu örneğin resimli yada videolu anlatımı yommu ben böle pek bişi anlamıyorum ama yapmakta istiyorum yardımcı olurmusunuz.:uhm:

bu örneğin resimli yada videolu anlatımı yommu ben böle pek bişi anlamıyorum ama yapmakta istiyorum yardımcı olurmusunuz.:uhm:

canım anladığım kadarıyla açıklayım, kesme şeker modelini örmeyi biliyorsan onun gibi öreceksin ama düzleri önden düz ör, arkadan örmeden şişe aktar ipide önden uzatıyorsun sonra haroşeye devam et. elif arkadaşımızın anlatımından anladığım böyle, umarım yardımcı olabilmişimdir....

cok guzel ama bende o ipi öne gecırme kısmına takıldım bırazdan denıcem az bısey ıple.. olursa o zaman tam baslıcam.

Yapılışı:
Ön için 35 ilmek başlanıyor.Daha sonra 7 sıra haroşa örülüyor. Sonra 7 ilmek haroşa 7 ilmek düz örülüyor. 7 ilmek haroşayı ördükten sonra ipi öne geçirip 7 düz ilmeği örmeden şişe geçiriyorsunuz.Tekrar 7 ilmek haroşa ,7 ilmek düzü şişe örmeden geçiriyorsunuz.Böylece düzlerin önünde iplikler oluşuyor. Bu şekilde 7 sıra devam ediyorsunuz. Sonra düzlerin üstüne harosa harosanın üstüne düz gelecek şekilde devam ediyorsunuz.Önler 35 ilmek,arka 56 ilmek örülecek.Kurdele yapımı ise çok basit.Örmeden geçirdiğiniz düz ilmeklerin üzerinde iplikler oluştu.Bunları kurdele ile ortasından sıkıştırıp kurdeleyi arkadan dikiyorsunuz . Üzerlerine birer tane incide koyabilirsiniz.
fiyonkyeleklp1.jpg

kadinca.blogsayfasi.com

elif arkadasim dedigim bu örnekti tskler simdiktennn:hulya:

Canım örnek alıntı olduğu için tarifinide aradım yeniden koltuk kısmı şu şekilde yapıldığını buldum bir yerden:

Koltuk kısımını kesmeden düm düz örmüştüm. Yaka kısmı için önlerden bir kaç ilmek kesmek suretiyle yaka oyuntusu elde edilir. Arkasında da yaka için hafif bir oyuntu elde edilir. Yakası şişe ilmek çıkarılmak suretiyle lastik örgüyle tamamlanıp. ıki kat örüp, kesdikten sonra iğne ile dikilir. Kollarda artırılarak çıkılır. O da dikilir. Bittiğinde 7 tane uzatılan ip bir araya getirilip dikiş görünmeyecek şekilde bir mavi bir yavru ağzı kurdela ile dikilerek fiyonklar elde edilir. Bir üst sıradaki fiyonklar için bu kez kurdela renklerinin yerleri değiştirilir.

sevgisepeti.blogcu.com dan

Back