Mutsuzdum ve son ayrı olduğum 3 aydir çok mutluyum boşanmayi iple çekiyorum çünkü gercekten mutlu degildim. Daha once açtığım konuyu okursanız bana hak verirsiniz. Linki : https://www.kadinlarkulubu.com/foru...nlasamiyoruz-cok-uzun-oldu-k-bakmayin.965193/Sacma olacak ama evliligin ilk yillari sorunlu oluyor acele etmeseniz ben yuvalarin yikilmamasindan yanayim ama ne yasadiginizi siz biliyorsunuz ego savasiysa acele etmeyin baska konular varsa hayirlisi olsun.dilekce ornekleri nette var kendinize gore duzenleyebiliyorsunuz
Bence acele ediyorsunuz evlenirken fazla dusunmuyorsunuz bosanmada hemen acele ediyorsunuz bence evlenmek icin kriter koyulmali devlet tarafindan bosanma artik cok cok arti en ufak bir sorunda bile bosaniyorlar bizim annlerimiz ve babalarimiz omur boyu evli kalıyorlar emin olun onlar bizden kat kat dert çektiler
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Peki bu dilekçeyi nasil ne sekilde hazırlayacagiz?Butun sartlarda anlastiysaniz avukata bile gerek yok ve bir dilekceyle halloluyor diye biliyorum. Ama mahkeme yeri konusunu bilmiyorum.
Bütün sorularimin cevaplarini fazlasiyla verdiniz çok tesekkur ederimmDuruşmaya beraber girmeniz lazım. Eğer sizin bulunduğunuz yere gelmeyeceğini düşünüyorsanız davayı eşinizin ikametgahında açabilirsiniz. Eşlerin son 6 ay beraber oturdukları veya davalı- davacı ikametgahında açılabilşr. Dava açmak için oraya gitmenize gerek de yok. Bulunduğunuz yerdeki nöbetçi aile mahkemesi aracılığı ile açıp dosyanın oraya gönderilmesini istersiniz. Dosya oraya gidince de duruşma gününü telefonla öğrenip duruşmaya gidersiniz. Protokolü de duruşma için geldiğimde sunacağım dersiniz veya eşinize kargo ile gönderip imzalatın. Örnek dilekçe ve protokolü de internette arayarak bulabilşrsiniz. Avukat yardımı istemiyorsunuz sanırım. Kendiniz de halledebilirsiniz zira çetrefilli protokol maddeleri olmayacak görünüyor.
Yok canim evlenmeden önce kişisel temizliğine dikkat eden biriydi hic hissettitmedi malesefCanm önceki konunu okudum şimdi o neydi gızzzama bişey merak ettim bu kokarca adam evlenmeden öncede böyle bakımsızmıydı.evlenincemi saldı kendini banyo yapmamak nedir ya ikiniz birlikte başvuracaksınız diye biliyorum internetten baksana örnek başvurular artık ona göre bi dilekçe yazın ikinizde imzalayın
Dilekceyi hazirlayan yerler var. Hazirlayip adliyeye veriyorsunuz. Esinizde imzaliyor. Adliyeye veriyorsunuz. Hangi ilde actiysaniz davayi ikinizinde mahkeme gunu orada bulunmasi gerekiyor. 1 celsede bitiyor. Ben oyle biliyorum.Merhaba Kk, 23 nisanımız kutlu, kandilimizde mübarek olsun
Anlaşmalı boşanma hakkında sorular sormak istiyorum. 25 gün sonra evliligim 1 seneyi dolduruyor ve davamı açıyorum. ( anlaşmalı boşanma davası 1 seneden kısa sürünce reddediliyormuş o yüzden açamadım yoksa 3 aydır zaten ayrıyım.)
Ilk sorum : Şuan eşime 5 saat uzaklik mesafesinde başka bir şehirdeyim. Ben burdan davayı açarsam eşim kendi oldugu şehirde mahkemeye gitse oluyor mu? Yani farklı sehirlerde mahkemeye girme şansımız var mı? Eger farklı şehirlerde mahkemeye giremeyeceksek yani illa ikimizin beraber mahkemeye girmesi gerekiyorsa ben onun bulunduğu şehire gidicem dava açmak için ve mahkemeler için. Çünkü kendi olduğum şehirde açarsam onun mahkemelere gelememe ihtimalinin falan olmasini davanın uzamasıni istemiyorum.
Bide anlaşmali boşanma davası nasıl açılıyor dilekçe nasıl hazirlaniyor detaylı bilgisi olan arkadaslar bana yardımcı olabilirler mi?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum
Eşinize eski konunuz da yazdığınız o sebeplerden mi senden boşanmak istiyorum dediniz...
Evlenir evlenmez hamile kalmış belli kiYa kusura bakmazsan eger bir sey sorcam. Bir senelik evliyim yazmissin ama 10 aylik bebegin oldugunu yazmissin daha onceki konunda. Resmi nikahi gec mi yaptiniz benim kafam karisti da biraz
Özel sebeplerden dolayı bebek 10 gunlukken kıydık resmi nikah,keske hic kıymasaymışımYa kusura bakmazsan eger bir sey sorcam. Bir senelik evliyim yazmissin ama 10 aylik bebegin oldugunu yazmissin daha onceki konunda. Resmi nikahi gec mi yaptiniz benim kafam karisti da biraz
Eski konumda yazdıklarımı güzel tatli dille düzeltmeye çalışıyordum fakat yalan ve kumar işin içine girince hic uzatmadan hemen bitirdimEşinize eski konunuz da yazdığınız o sebeplerden mi senden boşanmak istiyorum dediniz...
Aynen yalan varsa ne olursa olsun bitmeli zaten o evlilik...Eski konumda yazdıklarımı güzel tatli dille düzeltmeye çalışıyordum fakat yalan ve kumar işin içine girince hic uzatmadan hemen bitirdim
Çok şükür ailem yanimda ve destekci. Arkadaslarimda öyle. Zaten artık midem almiyordu psikolojim bozulmaya baslamisti şu son ayrı olduğum 3 ayda kendime geldim huzur anlaminda.Aynen yalan varsa ne olursa olsun bitmeli zaten o evlilik...
İsterse cocuk olsun...