- 2 Haziran 2008
- 5.431
- 1.273
-
- Konu Sahibi Benimdilemmam
Eşya ve altın konusunu aranızda hallettiyseniz sıkıntı yok.Anlaşmalı boşanma dilekçesi ve anlaşma protokolü hazırlayıp aile mahkemesine başvuruyosunuz.Dilekce ve protokol örnekleri internette var.Onlara bak kensinizde hazirlayabilirsiniz.Anlaşmalı boşanma için avukat tutmana gerek yok zaten.Çekişmeli boşanmalarda sıkıntılı olduğu için avukat gerekir.Ama anlaşmalı 1 celsede bitiyo.
Önce eşine soyle bence anlascak mi bakalim
yani önce eşine söylemelisin.
çalışıyo musun.çalışmıyosan nafaka da iste bence.
biz de boşanıyoruz.
ben evdeki eşyaları istemedim.o da babası ödediği için.eşim ödeseydi alırdım.
altınları,10bin tazminat,350 nafaka vercek.
tabi dava gününe kadar yan çizmezse.
bende darp raporu var.evden gitmeden önce aldım.kavga etmiştik zaten.polise ifade de verdim.asker olduğu için silahına el konuldu.şikayetçi değildim halbuki.ama eşim sana bakmam,para vermem,kira ödemem dediği için mecbur kaldım.ben polise gidince yola geldi anlaşmalı boşanmak için.
ama önemli olan eşinle otur konuş.bu meseleler çok zor.bi avukat danışsan altınları neden almıyosun der.hukuken senin hakkın.onun tarafı takmış seninki takmış önemli değil.gerçi anlaşmalı boşanmada avukata gerek bile yok.dilekçe veriyosun.gün veriyolar.gidip tek celsede bitiyo genelde.
boşanmak istedi.evden gitmemi istedi.bunşarı verceksen yarın giderim dedim.tamam dedi.ama ben ailesine güvenmediğim için gittim darp raporu aldım.daha 3 ay var davaya.o zamana kadar napcakları belli olmaz.darp olduğu için mi tazminat aldın sen?
bizde öyle bir olay yok
çalışıyorum zaten aynı işyerindeyiz
protokolü o şekilde hazırlamadınız mıboşanmak istedi.evden gitmemi istedi.bunşarı verceksen yarın giderim dedim.tamam dedi.ama ben ailesine güvenmediğim için gittim darp raporu aldım.daha 3 ay var davaya.o zamana kadar napcakları belli olmaz.
bişey hazırlamadık daha.protokolü o şekilde hazırlamadınız mı
bişey hazırlamadık daha.
avukata gittik.yol gösterdi.
anlaşmalı için avukata gerek yok.
ben çalışmıyorum.bi de avukata para ödeyemem.
eğer avukat tutsaydık bu ay içinde boşanmış olcaktık.ben dava acacaktım o dava acacaktı.2şer şahit olcaktı.
ama eylülü beklicez boşanmak içn
Anlaşmalı boşanmalarda şahide gerek yokmuymuş
ben de aynı şeyi söyledim zaten.benim şu şekilde bilgim var
1 yıl dolmadıysa evlilikte
cekısmelı olarak acılan dava 2 şahitle anlaşmalı boşanmaya gidebiliyor
be
ben de aynı şeyi söyledim zaten.
ona bile kem küm ediyo.canım sen neden 350 istedin az değil mi o yahu ..Bende boşandım anlaşmalı ama her ay 2000 yatırıyor ben söylemeden ,diğer bıraktıkları da var ..Tamam gelire göre ama 350 de ne ki bu devirde ,yaptıklarının yanındaPis şey ,çok sinirliyim kocana seni tanımasam da
ona bile kem küm ediyo.
ben anlaşmalıyı kabul etti dye o an ağzımdan o çıktı.
daha altınların yarısını demiştim.sonra vazgcetim.hepsi benim hakkım diye.daha onun peşindeler.
güya barışmak için gelceklermiş bize.sonra da para altın lafını açacaklar.ben de kabul etmedim.etmicem de.
bu nasıl oluyo.her ay otomatik mi yatırıyo.yarın eşimin maaş günü.ben msj atmasam yatırcağını sanmıyorum.daha dava açılmadı.ama ayrı yaşıyoruz.