Anlasmali bosanma davasinda hakim ne sorar?

cattycat

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
1.170
468
Merhaba arkadaslar
Evliligimde yasadigim sorunlari burada cok paylastim. Herkes bosanmam taraftariydi. Son actigim konudan beri cok zaman gecmis. Ben davayi yeni acabildim. 24unde durusmam var. Aylar once evi terk etmistim. Avukata gidip protokol de hazirlatip imzalayip eve birakmistim. Bir imza atip avukata goturecekti. Yapmadi aylardir. En son ben gidip evden alip avukata goturdum ve dava acildi. Simdi tek celsede sonuclanmasi icin dua ediyorum. Korkuyorum sirf pislik olsun diye davaya gelmeyebilir ya da bosanmak istemiyorum diyebilir. Herneyse sormak istedigim su: hakim mahkemede neden bosanmak istedigimi sorar mi yoksa anlasmali oldugu icin sadece protokolde ne sekilde anlastigimizin detaylarini mi sorar? Orada bana soyle yapti boyle dedi su sebeplerden kavga ediyorduk falan diye anlatmak istemiyorum hic. O zamanlari unutup yeni yeni toparlanmaya baslamisken tekrar hatirlayip ustune konusmak o kadar icimi sikar ki. Nasil oluyor dava?

Geçmiş olsun merak ettik sizi iyi olmanıza sevindim.Sormaz diye tahmin ediyorum. Ama eşlere soruyor boşanmak istiyor musunuz? Diye bi taraf Hayır derse erteliyor.Hersey gönlünüzce olsun...

Tesekkur ederim. Gururundan hayir demez heralde. Neden bosanmak istiyorsun diye sormuyorsa hakim cok iyi. Hic anlatmak istemiyorum cunku.

ne zaman evlendiniz bir yil doldu mu diye sormustu bize.ben hemen evet bir yil dolduktan sonra davayi actik dedim.adamin evlenme tarihimizden haberi yoktu.yanlis soyledi.hakimde bizi hemen bisayin da gidelim diyorsunuz yani dedi.bosuyorum dedi:)
yalniz mutlaka bosanma ilamini almali.almazsa bisanmis sayilmiyorsunuz haberin olsun.almamisti saftirik evine yollattim ben.almayi unutmayin yoksa hakim bosasa da bosanmis olnuyorsun

Ben de anlaşmalı boşandım.Hakim boşanıp boşanmak istiyor musunuz diye taraflara tek tek soruyor nedenini sormuyor .Boşanmak istediğinizi söylüyorsunuz.Protokole bakıyor ve sizi boşuyor.

ne zaman evlendiniz bir yil doldu mu diye sormustu bize.ben hemen evet bir yil dolduktan sonra davayi actik dedim.adamin evlenme tarihimizden haberi yoktu.yanlis soyledi.hakimde bizi hemen bisayin da gidelim diyorsunuz yani dedi.bosuyorum dedi:)
yalniz mutlaka bosanma ilamini almali.almazsa bisanmis sayilmiyorsunuz haberin olsun.almamisti saftirik evine yollattim ben.almayi unutmayin yoksa hakim bosasa da bosanmis olnuyorsun
Halam anlatmışdı aklıma geldi yorumunuzu görünce
Kadının biri eşinden ayrılıyor Ada'm rütbeli askermiş iki de çocuk var kadın istemiyor Ada'm istiyor boşanıyorlar bir süre sonra Ada'm ölüyor meğer dediğiniz gibi ilam alınmamış kadın resmiyette de evli göründüğünden ona da maaş bağlanmış ve bazı haklar sağlanmış çok şaşırmıştım Allah'ın takdiri işte...

Avukatın ile konuşmalısın bu konuyu.. Hakim neden boşanmak istediğini ve anlaşma dışında başka isteğin olup olmadığını sorar.. Davayı açan sen isen zaten ne istediğin bellidir ama başka taleplerde eklyebilirsin ancak bu dava seyrini uzatabilir karşı taraf kabul etmezse..
Dava öncesi mutlaka avukatın ile görüş, o karşı tarafın avukatından bilgi alır veya avukat ortaksa ve anlaşma tamamsa daha çabuk biter..

Catty merak etmiştik seni uzun süredir yoktun. Senin üstüne ben boşandım hatta :eğlence:

Benim duruşmam 10 dk bile sürmedi. Avukat da tutmamıştım. Boşanmak istiyor musunuz emin misiniz diyor protokole bakıp boşuyor bu kadar. 1 hafta sonra tekrar adliyeye gidip imza attık tebellüğ ettik diye.

Merhaba arkadaslar
Evliligimde yasadigim sorunlari burada cok paylastim. Herkes bosanmam taraftariydi. Son actigim konudan beri cok zaman gecmis. Ben davayi yeni acabildim. 24unde durusmam var. Aylar once evi terk etmistim. Avukata gidip protokol de hazirlatip imzalayip eve birakmistim. Bir imza atip avukata goturecekti. Yapmadi aylardir. En son ben gidip evden alip avukata goturdum ve dava acildi. Simdi tek celsede sonuclanmasi icin dua ediyorum. Korkuyorum sirf pislik olsun diye davaya gelmeyebilir ya da bosanmak istemiyorum diyebilir. Herneyse sormak istedigim su: hakim mahkemede neden bosanmak istedigimi sorar mi yoksa anlasmali oldugu icin sadece protokolde ne sekilde anlastigimizin detaylarini mi sorar? Orada bana soyle yapti boyle dedi su sebeplerden kavga ediyorduk falan diye anlatmak istemiyorum hic. O zamanlari unutup yeni yeni toparlanmaya baslamisken tekrar hatirlayip ustune konusmak o kadar icimi sikar ki. Nasil oluyor dava?
Ben de anlasmalı boşandım
Hiçbirsey sormadı. Sadece kararınız hala gecerli mi dedi
Evet dedik ve 5 dakikasa boşandık

ben de anlaşmalı boşandım.ikimiz durduk hakimin karşısında hakim boşanmak istiyor musun diye sordu evet dedim.herhangi bir talebin isteğin var mı dedi hiçbir şey istemiyorum dedim.tamam dedi boşadı hemen.keşke hayır boşanmak istemiyorum deseydim de sürünseydi biraz şerefsiz.boşanmandan öce 5 ay aramadı sormadı beni.boşandık 1 hafta sonra aradı beni neden boşanmayacam demedin diye ağladı bana.tam gerizekalı.ben beni hiç istemediğini düşünmüştüm.düşünsenize annemin evindeyim 5 ay hatta 6 ay geçmiş.telefon numrasını da değiştirdi ona ulaşamayım diye.6 ay sonra avukat arıyor boşanmak istiyor musunuz diye.yıkıldım.kendi bile aramıyor düüşünsenize.avukata aratıyor.tamam dedim madem o istiyor ben de istiyoırum.
boşandık 1 hafta sonra telefonda ağlıyor niye boşanmam demedin diyor.ALLAHın belası.madem böyle üzülecektin gelseydin arasaydın boşanmadan ağlasaydın.haksız mıyım? sonra yeniden görüştük.ben hamile kaldım.lanet olsun aldıracaksın o piçi dedi.ben seninle zevk için yattım bebek için mi yattım dedi.ben bu akılsız başımı hangi dağa taşa vurup kırayım :KK43:

ben de anlaşmalı boşandım.ikimiz durduk hakimin karşısında hakim boşanmak istiyor musun diye sordu evet dedim.herhangi bir talebin isteğin var mı dedi hiçbir şey istemiyorum dedim.tamam dedi boşadı hemen.keşke hayır boşanmak istemiyorum deseydim de sürünseydi biraz şerefsiz.boşanmandan öce 5 ay aramadı sormadı beni.boşandık 1 hafta sonra aradı beni neden boşanmayacam demedin diye ağladı bana.tam gerizekalı.ben beni hiç istemediğini düşünmüştüm.düşünsenize annemin evindeyim 5 ay hatta 6 ay geçmiş.telefon numrasını da değiştirdi ona ulaşamayım diye.6 ay sonra avukat arıyor boşanmak istiyor musunuz diye.yıkıldım.kendi bile aramıyor düüşünsenize.avukata aratıyor.tamam dedim madem o istiyor ben de istiyoırum.
boşandık 1 hafta sonra telefonda ağlıyor niye boşanmam demedin diyor.ALLAHın belası.madem böyle üzülecektin gelseydin arasaydın boşanmadan ağlasaydın.haksız mıyım? sonra yeniden görüştük.ben hamile kaldım.lanet olsun aldıracaksın o piçi dedi.ben seninle zevk için yattım bebek için mi yattım dedi.ben bu akılsız başımı hangi dağa taşa vurup kırayım :KK43:

Çocugu aldırdın mı?

ya ne yaptım.aldıracaksın o piçi dedi.sahip çıkmayacaktı ben öğretmenim okulda ne damgası yerdim.piç olur o ilerde aldıracaksın dedi.yapayalnız bıraktı beni :KK43: ama yine de şu anki aklım olsa aldırmazdım :KK43:

Çok yazık olmuş öyle bir adamla keşke bir daha görüşmeseydin zaten iyi biri olsa boşanmazdın unutma

Yuh ya, cidden akilsiz basiniz.! Piç ne demek? Nerden tutsam elimde kaliyor. Bir de aldirmissiniz hata ustune hata ne diyeyim Allah islah etsin. Insallah tekrar gidip zevk icin yatip hamile kalip sonra tekrar aldirmak zorunda kalmazsiniz!!

Çok yazık olmuş öyle bir adamla keşke bir daha görüşmeseydin zaten iyi biri olsa boşanmazdın unutma
keşke keşke keşke ..ne kadar pişmanım..ALLAH ım affetsin beni.o eğer ki elimden tutsaydı ben o çocuğu doğururdum.ALLAH da ona bebek yüzü göstermesin.mutlu etmesin inşallah.Anası da iki kızının gelinlik giydiğini göremesin inşallah.

İyi ki boşamışsınız. O pislikten çocuğunuz dünyaya geldi mi?

X