• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyetesi olup bu belirtiyi yaşayan var mı?

Anksiyeteli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2022
2.300
1.782
53
39
Merhabalar, öncelikle herkese saglikli ve kaygilarindan uzak bir gün diliyorum.Ben ilk defa 10 sene önce bazi yasadigim beni rahatsiz eden skntilarla psikiyatriye gittigimde anksiyete durumuna benziyor demisti.1 sene ilaç kullandm kendimi cok iyi hissediyordum ama evlenip hqmile kalinca ilaci birakmak zorunda kaldim ondan sonra da emzirme donemi vs derken tamamen tedavilerden uzak kaldim. Son 1 senedir anksiyete ataklarim çok artti.Fakat bende surekli gitmeyen şey kafada sersemlik hissi , hqlsizljk iç titremesiydi en çok.Dahiliyeye gittigimde b12, d vitamini ve demir degerim dustugu icin tedavi verdiginde oldukça azalmisti ve ara ara kqn tahlilleriyle bu degerlerimi dengede tutmaya calisiyorum. Merak ettigim şey ; Sizde mesela hiç bir şey o anda yokken günü iyi gecirirken ansizin kol ve bqcaktq iç titremesi ve akabinde halsizlik, kalpte carpinti hissiyle kalp uzerinde seğirme yasiyor musunuz?Ortalama 15 dakika bu zirvede oluyor sonra halsizlik uzerimde kaliyor. Çarpınti eskiden pek olmazdi veya gercekten kaygilanmam gereken durum olup kaygilandigimdq olurdu.1-2defa kalp ritmim acilde olculdugunde normal cikmisti. Yoksa başka bir hastalik mi yapar boyle bir durumu soru isareti olusuyor zihnimde.

Öncelikle çok geçmiş olsun rabbim herkese nasip etsin inşallah, anksiyete keza psikolojinin her türlü rahatsızlığından rabbim korusun. Yapmayacağı şey yok fiziksel her türlü belirtiyi yaşayabiliyor insan. Bunu bizim yorumlamamız çok doğru olmaz imkanınız varsa şartlar el veriyorsa bir uzmana görünmeniz daha doğru olur. Ama psikolojik olabilir yaşadığınız şeyler

Tabii zaten organik-fiziksel bir sebepten mi kaynaklaniyor eleyebilirsem o zaman psikolojik olduguna karar verip belki bir nebze rahwtlayacagim cunku sebebinin ne oldugunu bulamamak daha da kaygilandiriyor.

Ama her seye psikolojik deyip gecmek ve kendi kendime doktor gibi teshis koymak çok yanlis bence.Cunku oyle dusunup teshiste gec kalan insanlar da olabiliyor.

Bunu anlayabilmen için yapman gereken tek şey uzman ile görüşmek çünkü psikolojik olması fizikselden kötü bilin isterim yaşayan biri olarak kötü bir durum

Bunu anlayabilmen için yapman gereken tek şey uzman ile görüşmek çünkü psikolojik olması fizikselden kötü bilin isterim yaşayan biri olarak kötü bir durum
Kesinlikle kotu, adi psikolojik ama resmen fiziksel belirtiler yasaniyor ve hapi ilaci tedavisi de al şu surubu ic gel bu ameliyati ol gibi degil ki.Çekilen agri neredeyse canin orads,ceken biliyor gercekten.Ailem de bana kiziyor cok kafa yoruyorsun ondan dolayi diye, beni rahatlatmak icin oldugunu biliyorum ama işe yaramiyor.Psikiyatriye gideljm diyorlwr ama ben fizeiksel neden var mi emin olmadan gitmeyi dogru bilmiyorum.Gerci psikolojim normal degil ama digerini kafamdan silmedikce zaten rahat edemeyecegim.

Maalesef ailen eşinin anlaması imkansız yaşamayan bilmiyor, benim ailemde öyle merak etmeyin herşey senin elinde diyorlar ama öyle değil maalesef ben 10 yılı aşkındır yaşıyorum 28 yaşındayım çocukluğum gençliğim nerdeyse yok 😞 rabbim yüzümüze baksın kaderimiz gülsün inşallah

Benim de 27 yasinda basladi 9 senedir falan var ve yasamayanin anlamasi zaten imkansiz.Anne oldugum icin kendime ayiracwk vaktim de az,aslinda bazi sosyal ortamlar olusturup hobiler edinsem cok iyi gelecek kendimi daha az dinleyecegim gibi.

O zaman biraz uykundan taviz verip kendine hobi edinebilirsin iyi geleceğini düşünüyorsan

Ben hobi edinemiyorum ya hep hevesleniyorum bişeyler alıyorum kendin yap projeleri için biriktiriyorum felan ama depresyondan dolayı ileri gidemiyorum 😔

Back