Anksiyetesi, Depresyonu,Panik atağı olan mutlaka D3 vitaminine baktırsın!!! (önemli)

31 temmuz

Rabbim kapındayım....................
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2011
712
184
123
D3 vitamini eksikliğinin (hatta vitamin değilde hormon olduğu söyleniyor artık), serotinin görevinde rol aldığı ve d3 eksikliğinde ruh hastalıklarına yatkınlığın arttığını birkaç yabancı sitede okudum, aslında şu sebepten dolayı araştırmıştım:

Canan karatayı uzun süre önce dinlemiştim 2 yıl falan oldu, d3 vitamininin öneminden bahsetti ve konuşma sonrası, mutlaka baktırmalıyım diye düşündüm tabi unuttum, bu yıl aklıma geldi ve sonucum 5,7 yani ciddi eksik olarak çıktı, normali 80 in üzerinde olması (yeni belirlenen değerler), D3 kullandım, hatta yabancı bir sitede bir hasta D3 vitaminini yükselttikten sonra anksiyetesi ve panik atağı geçmiş, D3 kullananlarda kendini daha iyi hissediyorlardı, hastalığı geçen kişiye doktor önermiş d3 vitaminine bak diye, eksikliği aynı zamanda yorgunluk sebebide....
Neyse D3 vit ampul kullandım (içtim), bir hafta sonra tekrar içtim, üzerinden bi on gün daha geçti ve şu an kendimi daha iyi hissediyorum, ilerleyen zamanlarda tekrar kullanacağım.
Çlışma şartlarımdan dolayı güneşede çıkamıyorum, annemdede eksikliği tesbit edilmişti, yorgunluk sebebiyle dr istemişti, güneşle barışık olmasına rağmen annemdede düşük çıkmıştı.
Eğerki ölçtüren varsa buraya değerlerimizi yazabilirmiyiz? düşük çıkanlarda tedavi sonrası kendinde hissettiği değişiklikleri yazabilirlermi?

Selam canim, ben de olcturdugumde 14 cikmisti, 3 defa ictim dvit ve gozle gorulur iyilesme yasadim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cok sasirdim.bu d3vitaminine baktirmak icin ne yapmali nereye gitmeli?bende cok sik depresyona giriyorum.

Tam teşekküllü hastanelerde, ünv hastanelerinde baktırabilirsiniz, sonuçları buraya yazmayı unutmayınız.

Ufak bir ilave de ben yapmak ısterım b12 de etkiliyor sanırım.kendımden bılıyorum.

Ufak bir ilave de ben yapmak ısterım b12 de etkiliyor sanırım.kendımden bılıyorum.
tabi, canan karatay b12 vitamininin 800 ün üstünde olmalı diyor, d vitaminide 100 ün üstünde olmayıymış, sinir sistemini etkileyen vitaminler.

aynen kamnsızlık ve b vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor bende kendimden biliyorum ne zamandır halsiz yorgun keyifsizdim sonra daha fena oldum tansiyonum düştü uykusuzluk tahlil yaptırdım kansızlık çıktı b12de 186 çıktı meğer bundanmış sinir sistemni çok etkiliyor

canan karatay bas bas bağırıyor ekranlarda d vitamininin önemini

depresyonda olan bir arkadaşım vardı benim önerimle d3 vitaminine baktırdı ve çok düşük çıktı onunda, doktoruna danıştığında ''evet depresyonda önemli bir vitamin'' demiş ama ilk teşhis konduğunda bile buna bakılmamış. Canan karatay hoca 100 ün üstünde olsun d3 vitamini diyor, b12 vitaminide 800 civarı olması gerektiğini savunuyor, falkat bizim laboratuvarların üst sınırları bu tahlilllerde çok düşük.

D3 , d vitamini demek gerçekten alakası var, bendede eksik var tahlillerden sonra babam tam dozunu hesaplayıp verecek. Sizde doktorunuza hesaplatabilirsiniz.

D vitamininin güneşle alakası var , kışın daha depresyona eğilimli olmamızın da sebebi d vit oranımızın azalması güneş göremediğimiz için.

Konu epey eski ama yazmak istedim.1 aydır yoğun kaygı korku içindeydim.geçmedi psikiyatriye gittim.kaygı bozukluğu dedi antidepresansızı başladım.şuan daha rahatım aka tam geçmiş değil.psikiyatrinin önerisiyle kan tahlili yaptırdım.D vitamini eksikliği olabileceğini söylemişti.dediği gibime oldu.kış aylarında en az 8 olması lazımmış.7.7 çıktı.ilaç tedavisine başladım.keşke önceden baktırsaydım belkide antidepresana gerek kalmayacaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…