Anksiyete ?

Anksiyeteyi dibine kadar yasamis biri olarak sizi cok iyi anliyorum

Benim de surekli kafamda ailemden biri illetli bi hastaliga yakalanacak ve olecek korkusu var

4 senedir cekiyorum.antidepresana bagli kalmamak icin kullanmiyorum

Ama surekli tetikliyo biseyler.basi agriyo beyninde tumor mu var

Midesi bulaniyo mide kanseri mi

Idrari az koyu pankreas mi yoksa?

Off cok illet bi hastalik.

Bir de bikac doktor sitesine uye olup surekli sorular sorardim

Surekli filmlerini mr kan tahlillerini inceler netten karsiliklarina bakardim.gece yatagimdan kalkip tahlil inceledigim cok oldu.

simdi o huyum biraz hafifledi.bi akrabanin ani ölümü tetikledi beni

Ah şu anksiyeteeee...

Bende de hep babamın öleceği korkusu var senelerdir.Annem epilepsi hastası,sabah akşam bi avuç ilaç içiyor,aşırı kilo aldırdı tabii,sonrada kilodan dolayı sıkıntıları başladı.Şimdi annemde eklendi...

Ama bende sosyal fobi de var...

Evlenmeden önce sadece terapiye gidiyordum,evlendikten sonra eşimle sıkıntılarımız vardı,içime kapandım iyice,bakırköye gitmeye başladım.Tabii ilaca da başlamış oldum ama terapi yeterli değildi,öyle oturup dinlemiyordu bile.İlac nasıl geldi kendini nasıl hissediyorsu,bu kadar.Ve doz yükseldide yükseldi.Önce oraya gitmeyi bıraktım,devlet hastanesinde yazdırdım ilacı,yavaş yavaş azaltmaya calıştım,sonra baktım olmuyor bırakamıyorum,doktora anlattım bırakamıyorum diye,ama sen daha gördüğüm kadarıyla iyileşememişsin dedi,bırakmamalısın dedi.Çocuk düşünüyorum dedim,hafif bi ilaca geçirdi ve bıraktım...

Sonra kendimi yine kötü hissedince baktım psikolog gelmiş hastaneye,ona başladım ve 4-5 kere gidip onu da salladım...

Hiç bi zaman ilaç ve terapiyi aynı anda yapamadım ben,belki öylesi faydalı olur...

Çok takıntılıyım.Yapılacak,yapmam gereken herşeyin planını programını yapmalıyım diyorum,herşeyi internetten araştırıyorum,önceden bilmek istiyorum herşeyi.Kendimi çok dinler oldum,en ufak bi ağrı hissetsem bakıyorum,ne yapmalıyım diyorum.Aynı şekilde annem oram ağrıyo dese ona bakıyorum neden olabilir diye...

Çooookk yorucu...

Ölüyor sanma hissi; nefes alamama ve kalp carpıntılarıyla mı devam etti ?

Şöyle diyeyim: Aslında tam olarak ölüyorum hissi gibi de değil; kontrolümü kaybettiğimi sanıp daha da paniklemiştim. Kalp çarpıntısına hiç girmeyeyim. Gümbürtüsünden uykuya dalamıyordum.

Kizlar bendede var ayni sorun kotu seyler yaşamaktan oluyor insanlara karsi guvensizliginiz varmi mesela doğru yuda soylese kesin yalan söylüyor gibi bendede herseye internetten bakma hastalığı var kalp carpintim yine iki gundur yokluyor kedilerimi kaybettim ani ölüm 5 senelik ozkardes gibi dostum ilişkim olunca birden uzaklasti asosyal oldum eve baglandim gcen sene ve ondan önceki 3 snee cok aktif gecti bu sene surekli evde olmama bagliyorum bide azcik biyrim ağrısa yada annemin kesin kanser yada ciddi bisi gibi hemen arastrmaya geciyorum kapi calsin kalbim hizli hizli atiyor hastaligimi biliyorum onune gecemiyorum iki sene once ilac kullandim ama onlar daha cok tetikledi biraktim cok zor kizlar

Bende depresyon atağım geldiği zaman oluyor bu düşünceler,korkular...ilaçsız iyileşemiyorum.herkes,kullanan kullanmayan karşı ama beynin bozulan kimyasını birtek ilaçlar düzeltebiliyor malesef

Bendedevamli sanki heran hersey olabilir gibi dışardan anlasilmiyor rahat bi kiz olarak goruyolar kimi zaman icimde böyle mesela hersehin satin alırken bile son kullanma tarihine bakarim migdem bulansin kesin bisi dokundu filan abarti yani tek cozumu ilacmi cunku korkularımn ustune gidiyorum ama kalp carpintim nefes darligim geçmiyor nefes acligi var derin nefes alamiyorum cogu zaman almaya calistikca daha cok tikaniyorum ama unutunca kendiliginden geçiyor yani kalp ciger hastaligim yok belli psikolojik

Zmaaninda cok kotu seyle yasaim ustuste ailemin sorunlari cok yıprattı halada devam ediyor eskisi kadar takmıyorm yalnz ama takintilarimdan nasil kurtulcam tek cozum ilacmi

Bende sacma sapan seyleri kafama takiyorum, ama hemen unutuyorum.. sonra baska takintilar siralaniyor.. ve bu takintilar yuzunden anksiyetem artiyor.. mevsimsel galiba.. ben terapiye tekrar gitmeyi dusunuyorum.. terapi super bir tedavi yontemi.. tek bir seansta ucak korkumu yendim mesela..

Bendede var asla binemiyorum ilk bindigimde hicbisorun yasamadim aksam olmasına ragmen ama trublans yasadiktan snra kesin olcem korkusu 1 saat bana yil gibi geliyordu elim ayagim titriyor elim soguk soguk terliyordu su gibi kendimden gecicek gibi oluyordum kalkislarda ne zaman inise geçiyor oh diyordum 1yildir binmiyorum seyahat etmiyorum mecbur kalsam yine binicem ama yenemedim belki 20 kere bindim bitkisel sakinlestrci yazdi doktor kac kapak ictim bi faydasi olmadi

Bu arada sen hangi sehirdensin doktorda onemli sonucta ben izmrdeyim piskologa gitmei düşünüyorum ilacsiz tedavi

Benim kiz arkadasim benden daha fazla sorunlar yasamasina ragmen tek bile binebiliyor ve benim gibi ataklari yok sadece asabiyet var arada .ben cok yipranmisim belkide kafaya fazla takmaktan oluyor cok dusunmekten

Bir ara sınava hazırladığım bir zamandı. Kendimi hic iyi hissetmiyordum her gün ağlıyordum. Odaya girmek istemiyordum. Nefes alamıyordum resmen. Hicbir sey kullanmadan atlattım.

Ben de bundan 6 ay önce kuşlara bakıp çürüyüp gideceklerini düşünüyordum anksiyete belirtisi bu endişelerden dolayı yaşadığı anın tadını alamamak.. David burns ilaçsız tedavinin ilaçla tedaviden daha iyi olduğunu savunuyor.Sevdiğiniz kafanızı dağıttığını düşündüğünüz insanlarla birlikte vakit geçirin.Atlatamıyorsanız bir psikologdan yardım alın mutlaka depresyon ilaçları ilk bir kaç hafta daha kötü yapar ama uzun vadede çözüm sunar.Bir çok arkadaşım ve kendim de kullandım.Çıkış yolu yoksa kullanmak gerektiğini(David burns'un aksine) düşünüyorum.

Ozur dilerim uzun zaman ugrayamadim. Su siralar daha iyiyim gibi. Ilac tedavisi uygulamadim. Ama son birkac aydir cok yogun bir doneme girdim beynim cok dolu. Sanirim o engelliyor dusunmemi. Bilemiyprum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…