Çok güzel tanımlamışsınız gerçekten tam da anlattıklarınız şeyler sebebiyle beyin kimyam bozuldu :)
Huzursuz hissettiğimde kaygılanıyorum. Neden huzursuzum böyle hissetmemeliyim herkes mutlu olmak için bir şeyler yapıyor ben de mutlu olabilmeliyim diye kendimi iyice geriyorum ve bu düşünceler beni daha kötü yapıyor.
Şimdi dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum ama malumunuz kaygı bozukluğum olduğu için bu kez de ilacı bıraktıktan sonra tekrar aynı şeyleri yaşarsam kaygısı var. Merak ettiğim ilaç tam iyileşme sağlıyor mu?
Ilac konusunu iyi bilen biriyim. Hic bir ilac tam iyilesme falan saglamiyor. Ilac zehirdir bu yani yogun kimyasal, bi yandan olumlu etki ediyor diger yandan yan etkileriyle zarar veriyor.
Ilac kullaniliyor ve hatta bazi durumlarda kullanilmasi da gerekiyor.
Ilac kullanimina karar verecek olanlar da recete yazma yetkisi olanlar yani hekimler.
Doktorun sozunu dinlemek gerekiyor bu da dogru ama tabii guvendiginiz ve inandiginiz doltor olmali.
Ha ama asil iyilesme sureci kisinin kendidinde basliyor. Tamam şu an doktor onerisiyle ilac kullaniyorsunuz ki beyin kimyasallari duzelsin, eyvallah.
Ama iyilesmeyi saglayacak olan sizin zihninizi duzeltmeniz. Net. Bu bi anda olmuyor tabii, okuyarak, terapi alarak, gozlemleyerek, kimi zaman yemisim zihni deyip bosvererek :))
Bu kadar zorlamaya gerek yok ya tatlim, bu gun o kadar zorladim ki kendimi acayip mutlu oldum gibi bisey var mi :)))
Her durum guzel, her duygu guzel, yasayip icinden gecmek lazim...
Ben cok şukür hayatim boyu ya bi daha olursa, bi daha tekrarlarsa korkusu yasayan biri olmadim. Bi kez daha yazmistim burda bana kopek saldirdi gecen yillarda nerdeyse parcalayacak iz falan kaldi isirdigi yerde, ama zerre kopek korkum yok ya bi daha olursa diye. Tamam artik daha dikkatliyim ama hepsi bu.
Sen şundan emin ol tatlim, eger bu yasadiklarinin sana ogretmesi gerekenleri ogrenirsen bir daha asla aynilarini yasamazsin ve bu ilaclarin etkisiyle degil senin ogrenme kapasitenle ilgili. Ilaclar sadece sana destek.
Ama sırların sırrı da şu , yani bana gore ogrenmen gereken sey, illa da bir an once ogrenmeliyim diye kasma, sal gitsin hayat sana tatli tatli ogretsin, panik yok, rahat ol :))