Anksiyete/ kaygı bozukluğu

anaksunamun34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2012
53
0
0
İstanbul
arkadaşlar kızkardeşimde bu sorun oluştu.. çok çabuk herşeye sinirleniyor, öfke nöbetleri geçiriyor bazen ağlama krizleri... tansiyonu arada yükseliyor ve bi ara çarpıntı da yapmıştı.. bir kez yolda alışveriş yaparken taximde panik atak geçirdi ama sadece bir kez öelecekmiş gibi olmuş soğuk soğuk terledi algılaması değişmiş filan.. ama bu sadece 1 kez olmuş.. kaygılı hep.. her an kötü bişey olcak gibi davranıyor kapı çalsa kötü haberdir .. biri telefonu açmasa ölmüştür vs gibi çok bunalıyor .. sevgilisi telefonu 1 dakka açmasa kesin aldatoyodur .. yani herşeyin en kötüsünü düşünüyor yani çok kaygılı.. psikiyatristin verdiği ilaçları içmiyor çünkü uyutuyormuş ve aptal ediyormuş.. bu hastalığı bile, yaşayan yada çevresinde yaşayan biri varmı kızlar? paylaşalım lütfen .. doktoru kendini dinleme demiş yani her an bişeylerle meşgul olmalı ama o da evde şuan çalışmıyo ondan kuruyoda kuruyo.. evet şimdi sizin hikayelerinizi dinleyelim..ilaçsız geçmesmi bu hastalık :26::2:

Son düzenleme:
canım moralini bozmak istemem ama ilaçla bile geçmiyor bu hastalık.. kaldiki ilaçla geçsin ama lütfen ama lütfen doktora gidip ilaç tedavisine başlayın ilaçlarla kontrol altına almak kolaylaşır ve daha kötüye gitmemesi için ilaç şart mutlaka.. cahil değiliz nasıl biyerimiz ağrıdığında doktora gidiyorsak psikiyatrıda gitmeliyiz.o doğru yolu gösterecektir size.kardeşiniz panikatak nöbeti geçirmiş ve bana göre bu bir kaçdefa daha olmuş anladığım kadarıyla ve siznde söyledğiniz gibi bu bir endişe hastalığıdır ve anksiyete ile beraber..panikatak+ansiyete durumu yani kardeşinizki..kendi kendine geçmesini beklemeyiniz vakit kaybedersiniz bir an önce ilaç tedavisine başlayınki yol alın.ilaçlara gelince ilk haftalar yoğun yan etkiler yapar atakları artırır bile ama iki hafta sonra yavaş yavaş azalır en az bir ay sabredin derim.panikatakta atak geçirirken etrafı farklı algılama,bulanık görme,etrafı kendini yabancı hissetme ve bunun gibi tuhaf hisler yaşanır kendimden biliyorum.hastalığı kafanızı çok vermeyin unutmaya çalışın hobiler edinin.kafanızı dağıtacak şeylerle ne kadar meşgul olursanız beyninizin hastalığı düşünüp sizi hasta etmesine o kadar engel olursunuz ne kadar endişe o kadar panikatak yani iki kere iki..çok geçmiş olsun panikaatk sorunu olanlar bölümüne de yazabilrsiniz..

bu tarz durum bende de yeni başladı azaltmanın bir yolu dua etmek sure okumak inan bu çok iyi geliyor ama hapta şart uzun suretli tedavide al onu Eyüp Sultana götür istanbuldaysan inan iyi gelir yada başka bir camiye gidin içi rahatlıcaktır ben denedim

biraz daha küçük çaplısını ergenlikte yaşamıştım. suan kardeşinde ergenlikteyse üstüne gitme olabildiğince,üstüne gidildikce daha cok artıyo annem benim ilaçlarımı içmemi istemiyodu bende ilaçla mutluluk bulup sakinleşmeyi istemiyodum gerçi. şimdi bu yaşıma kadar devam eden anlık streslerim var bi anda cok fazla sinirlenebiliyorum. üstüne gitmeyin bu konuyu cok dile getirmeyin bi pskologa götürün bu cok daha iyi gelecektir. krizlerimde üstüme gelindiğinde aman noldu vaay bilmemne dendiğinde daha cok büyüyo ve suratım kasılmaya,nefes alamamaya başlıyodum psikolojik yani.

Bence kizkardesin calisirsa, yani aktif hayatin icinde olursa böyle seyleri ne düsünmeye nede kafasinda kurmaya vakti olur. Cünkü kafasi isiyle, calisitigi ortamla, is arkadaslariyla mesgul olur.
Doktoru dogru söylemis, baska seylerle mesgul olmasi lazim.
Ilac en son care olmali.

bide sarı kantaron otu var o iyi geliyor ve yan etkisi yokmuş abd de butun doktorlar yeşil reçete ve ilaç yerıne bunu yazıyormuş ben solgarın sarı kantaronu aldım st johnson yazıyor dün başladım daha bugun daha iyiyim benim geçmişle ilgili bir sorun var ondan oluştu dün nefes alamıyordum arada bugun çarpıntım hiç olmadı sabah akşam 1 tane alıyorum bitkisel kapsül bu araştır istersen kullansın yarın doktorada diycem belkide bana ilaç yazmaz bağımlılıkta yapmıyor melisa çayı içiyordum ama beni pek kesmedi bu hap daha iyi geldi nettende bakabilirsin içeriğine özelliklerine yazıyor bunlar nette bugun kolumda çok az uyuştu o daha tam geçmez ama az oldu bugun sanırım bana yaradı

Son düzenleme:

Kardeşinde panik bozukluk var, ilaçlarını kullanması gerekli

Bende var

İlaç kullanıyorum evet uyutuyor ama aptal da olmadım

yaklaşık 1 yıldır major depresyon ve aksiyete tedavisi görüyordum. görüyordum diyorum çünkü artık tedaviyi sonlandırmaya karar verdik doktorumla..tabiki tedaviyi bitirmek de yeni bir başlangıç.. şöyle ki benim için yeni bir 6 aylık dönemi kapsayacak..böyle bir girizgahı neden yaptığıma gelince;
1 yıl önce yaşadığım fiziksel ve ruhsal sıkıntılardan dolayı yaptırmadığım test ve kontrol kalmadı..işin garibi ne iş ortamımda nede sosyal yaşantımda ki böyle durumlarda insanın sosyal bir yaşantısı bile olmadığı için mutlu değildim. yani bazı arkadaşların dile getirdiği gibi başka şeylerle meşgul olma iş ortamına girme gibi durumlarda ne yazık ki tedavi edilemiyorsunuz. yanlış anlaşılmaktan korkarak dile getirmek isterim ki manevi anlamda dua okumak bir takım ulvi yerleri ziyaret etmek bile size huzur vermeyebiliyor. nasıl ki mideniz ağrıdığında oruç tutamıyorsanız ruhunuz rahatsızken dua da edemeyebiliyorsunuz.dışarıya hava almaya bile çıkamıyordum, karşıdan karşıya geçmek için yarım saat beklediğimi biliyorum.tek başıma duşa giremiyordum. dediğiniz gibi hep en kötüsü ya duştayken deprem olursa, karşıdan karşıya geçerken araç bna çarparsa vb.
bu durumdan ve fiziksel etkilerinden (sürekli gelen migren atakları, boğulma hisleri, çarpıntı..) o kadar rahatsız olmuştum ki artık tedaviye kendi isteğimle başladım..
ilk günlerde ilaçlar beni de olumsuz etkiledi sabırla dokturumun tavsiyelerine kulak verdim. örneğin çalışıyordum ve uykumun düzenli olması gerekiyordu ona uygun ilaç aldım..akabindeki günlerde yaklaşık 1 aylık bi süreç sonucunda uyku ve yeme düzenim normale döndü ve bizde ilaçları 2 ye düşürdük. sonrasında ki 3 ay içerisinde de ilacım sadece 1 e düştü.
yani öncelikle insanın bu tedaviyi istemesi ve buna razı olması gerekiyor. kaldı ki kız kardeşiniz kabul etmiyorsa bence sizin çabalarınızla olacak bir durum değil. çünkü yeri geldiğinde çok zorlu süreçler atlatabiliyorsunuz. ve bu tedavide ne karar kararlı olursanız o kadar hızlı yol katediyorsunuz.
ilaçların bağımlılık yapma konusuna gelince tabi ki başlangıc aşamasında vücudunuzu ve ruhunuza buna alıştırdığınız gibi ilaçsızlığı da alıştırmanız gerekiyor. ben şu an bu aşamanın başındayım ama başaracağıma inanıyorum.eşiyle bile sohbet edemeyen ben o kadar büyük yollar katettim ki tedavi süresince bunu mu atlatamayacağım :)
kardeşinize şifa diliyorum

arkadaşlar ben de psikiyatr ya gitmiştim 2010 yılında sanırım terkarlayan hastaLIK.BAŞIMA anında girip çıkan ağrılar var ağrı 1 saniye ancak sürüyor.sizce psikolojikmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…